AUGUSZTUSI AJÁNLÓ

A RitmusDepo augusztusi zenei eseményválogatása.

Minden hónap elején közzéteszünk egy ajánlót, amiben az aktuális hónapra vonatkozóan adunk tippeket azoknak, akik zenei, dobos-ütős eseményekre vadásznak. Ha még nem tettétek, akkor mindenképpen lájkoljátok facebook oldalunkat, nehogy lemaradjatok a friss szakmai eseményekről, hírekről.

Nézzük is rögtön az augusztus havit:

 1. Augusztus 2. – Budai Krisztián – Cajon Workshop: A workshop tematikája: Hangszertörténelem, az alapokról röviden, latin-amerikai, afro kíséretek-ritmikák, együttjáték. A kurzus intenzív lesz, a cajonozás rejtelmeibe egy mélyebb betekintést ad.
 2. Augusztus 5-8. – Debreceni Bor- és Jazznapok 2021: Az ország egyik legrangosabb borfesztiválján, igényes és népszerű jazzmuzsika mellett a legszebb magyar borokat kóstolhatja a látogató a Nagyerdő csodálatos környezetében. 50-60 hazai borászat nedűit ízlelhetjük, az italok mellé pedig a hagyományos magyar konyha ételeit és minőségi házi sajtokat kínálunk. Négy színpadon mintegy 60 jazzformáció gondoskodik a hangulatról.
 3. Augusztus 7-9. – 155 éves az Állatkert: Ünnepeld velünk a Budapesti Állatkert 155. születésnapját! Rengeteg programmal várunk augusztus 7-én, 8-án és 9-én is a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A 155 éves születésnapi programok állatkerti belépőjeggyel, éves bérlettel és 4 évszakos bérlettel is látogathatóak.
 4. Augusztus 8. – Ütőhangszeres Gála: Markus Leoson, az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája ütő mesterkurzusának hallgatói és a SONUS ütőegyüttes hangversenye
  művészeti vezető: Szabó István
 5. Augusztus 10-14. – HUG Handpan találkozó és életmód tábor: A HUG handpan találkozót és életmód tábort a MAG Instruments (az első magyar handpan készítő műhely) csapata és a ToSoDa Projekt együttes (Szimpla Lemming Program felfedezettje) rendezi meg immár harmadik alkalommal. A handpan egy ufo formájú, acéllemezből készült ütős, meditatív hangszer.
 6. Augusztus 11-15. – EFOTT Fesztivál 2021 / Velencei-tó: 4 nap fesztivál és nyaralás a Velencei-tó partján!
 7. Augusztus 13-14. – XIV. Dob-Ban Rhythm Festival: Napközben: Henna, arcfestés, gyerek programok, dobkör, hangszersimogató-jam kuckó, hangszer kiállítás és vásár, Dobmánia workshop. Este: Koncertek és jam session
 8. Augusztus 13-15. – VI. DobMánia Erdélyi Workshop @Dob-Ban: 3 nap intenzív csoportos dobóra 2x 3 órában. Este Dob-Ban fesztiválozás.
 9. Augusztus 13-15. – Ráckevei Viva La Percussion ütőhangszeres tábor Mogyoró Kornéllal
 10. Augusztus 13-22. – Rozé, Rizling és Jazz Napok Veszprém:
 11. Augusztus 16. – Pedagogy Spotlight- Dr. Norman Weinberg
 12. Augusztus 18-22. – 10. Barakoo tábor // Afrikai dobok, ének és tánc: Az idei jubileumi tábor augusztus 18-től 22-ig kerül megrendezésre Farkaskútvölgy területén, mely Cserhát szívében a világörökség részét képező Hollókőtól mindössze 2 km-re, egy festői szépségű, csendes és vadregényes völgyben található a Kéz kilátóval egyetemben.
 13. Augusztus 19. – 108 perces tibeti torokének, gong, hangtál és mantrameditációs ülőkoncert Szegeden: 108 perces tibeti torokének, gong, hangtál és mantrameditációs ülőkoncert Ölvedi Gáborral (Karma Pema Dorje). Az esten az idén nyár végén megjelenő, Tara című új lemezről is hangzanak el dalok.
 14. Augusztus 23. – Örömzene Szakkör Franczia Danival a Papírkutyában: Kísérleti “after work” program, ahol Franczia Dani személyében rutinos vezető mellett tapasztalhatjuk meg a közös zenélés élményét! Nem baj, ha már száz éve nem fogtál hangszert a kézben, vagy esetleg még soha… itt az alkalom! Várunk szeretettel az élménydobolók között, együtt ellazulunk és jól kidoboljuk magunkat!
 15. Augusztus 25-29. – 7. Napszarvas – Sundeer: A Napszarvas-t (Sundeer) – teljes nevén: Napszarvas – Tudásőrzők Nemzetközi Találkozója – 2015 óta tartjuk. A rendezvény célja, hogy a világ különböző hagyományainak képviselői – tudásőrzők, tanítók, sámánok, tátosok, de tudományos kutatók és zenészek is – elhozzák ezekre a napokra bölcsességüket és szeretetüket, hogy a szertartások, tanítások, előadások és koncertek által boldogabb, teljesebb emberekké válhassunk.
 16. Augusztus 25-30. – Szegedi Ifjúsági Napok 2021

 

Kép:

Elena Mozhvilo

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak