Dalfutár 5

A Dalfutár idei 5. évadának dalai következnek a cikkben, dobos szempontból is érdemes őket meghallgatni.

Van még Magyarországon olyan zeneszerető ember, aki nem hallott Hajós András dalszerzős műsoráról? Remélem, hogy kicsi ez a tábor. Akik esetleg nem ismernék, ez egy olyan műsor, amiben ismert, és néha kevéssé ismert zenészeket hoznak össze a műsor készítői, hogy egymásról nem tudva írjanak egy közös dalt. Spoiler: csak a stúdiófelvételkor tudják meg, pontosan kivel is dolgoznak.

Az idei évad megszületésére is hatással volt a covid, de ez maximum csak késleltette a felvételek elkészítését. A műsor fantasztikus lett, úgy gondolom hogy az eddigi legerősebb! És most jöjjenek időrendi sorrendben a dalok.

 

Nemlét – Első csapat (zeneszerző: Gerendás Dani, szövegíró: Nyáry Luca, producer: Heilig Tamás, énekes: Varga Vivien)

Ebben a produkcióban Gerendás Dani nem a doboknál ül, hanem dalszerzőként láthatjuk, hallhatjuk őt.

 

 

Kinyílik az égbolt – Második csapat (zeneszerző: László Attila, szövegíró: Hujber Szabolcs, producer: Amoeba, énekes: Dárdai Blanka)

Ezt a dalt is érdemes a dobfelszerelés, ütőhangszerek szempontjából végighallgatni, hiszen az Amoeba Band volt a producer, hangszeresek játszották fel a dalt, a doboknál: Czirják Tamás, az ütőhangszereknél pedig Boros Levente)

 

A szó nem zaj – Harmadik csapat (zeneszerző: Heincz Gábor Biga, szövegíró: Reisz Gábor, producer: Soerii & Poolek, énekes: Mező Misi)

 

Éretlen – Negyedik csapat (zeneszerző: Födő Sándor, szövegíró: Szigeti Zsófi, producer: Kaltenecker–Markó duó, énekes: Orsovai Reni)

Külön érdekes volt az évadzáró, hiszen Födő Sándor ütőhangszeresként, zongoristaként, és szerzőként is ismert, a produceri duóban pedig Markó Ádám ült a dobok mögött.

 

Összességében elmondható, hogy soha ennyi dobos, ütőhangszeres nem szerepelt még egyszerre egyetlen Dalfutár évadban. És ahogy az ismert költő mondja: Hogyha több dobos szólal meg a műsorban, abból bizony nem lesz zűr a városban…

 

Kép:

A Dalfutár facebook oldala

 

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak