Dalfutár 4

Az idei 5. évadról készült legutóbbi cikkem, most pedig egy kis visszatekintés következik 2020-ba. Vagyis a 4. évad dalai következnek.

Miért jó a Dalfutár? Mert betekintés enged a nézőknek a dal születésébe. Mindezt érdekes, sokszor vicces módon teszi, bemutatva az oda vezető utat, a sokszor eltérő megközelítéseket, módszereket. És kicsit az az érzése az embernek, hogy mindeközben egy rulett asztalnál ül, de ez egyáltalán nem zavaró, csak le kell ülni, nézni, és hagyni, hogy működjön… Összeállítás következik a negyedik évad klipjeiből.

 

Bólints – Első csapat (Zeneszerző: Karácsony János James, szövegíró: Egyedi Peti, producer: Antares, énekes: Hegyi Dóri Ohnody)

Ebben az évadban is láthatunk zenekarokat, már rögtön az elsőben is, az Antares zenekarban a dobok mögött: Pap Dávid ‘Page’-et.

 

Végtelen vasárnap – Második csapat (zeneszerző: Johnny K. Palmer, szövegíró: Csepella Olivér, producer: Diaz, énekes: Császár Előd)

 

Színtévesztő – Harmadik csapat (zeneszerző: Hütter Dóra, szövegíró: Csider István Zoltán, producer: Bognár Szabolcs, énekes: Radics Gigi)

A 4. évadból ez a személyes kedvencem. Nagyon működik a dal, a harmóniamenet, a szöveg, a dal megformálása, a hangszerelés, a feljátszás, és az ének… Ez a dal nagyon egyben van, igazán magával ragadót alkottak! Másrészt még sosem hallottam dalt, ami a színtévesztésről szólna. A közreműködő ütős szekció: Czirják Tamás (igen, az 5. évadban is szerepel) – dobfelszerelés, Bognár Szabolcs – percussion.

 

Idő van eladó – Negyedik csapat (zeneszerző: Rácz Gergő, szövegíró: Tariska Szabolcs, producer: Fekete-Kovács Kornél, énekes: Vitáris Iván)

Tagadhatatlan, hogy Fekete-Kovács Kornél nagyon magasra tette a lécet a hangszereléssel, és a MAO (Modern Art Orchestra) is egy üde színfolt volt a műsorban, a dobok mögött: Csízi László. Érdekes momentum volt a Kornél és Iván közti megközelítésbeli különbség, két eltérő világ került egy csapatba, volt egy kis vibrálás emiatt, de ez végül még jót is tett a dalnak.

 

Talán kicsit elfogult vagyok, mert nagyon szeretem a műsort. De egyébként érdekfeszítő, zenészként sokszor tanulni is lehet belőle. Nemzenészként pedig nem csak egy dalt kapunk a végén, hanem egy oda vezető utat, ami máskor egyáltalán nem publikus. És még egy dolog, a 4. évad dalait (nem az adásokat, csak a 4 dal klipjét) eddig összesen 391511 alkalommal tekintették meg.

Hamarosan a 3. évad dalai következnek a RitmusDepo oldalán.

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak