SZEPTEMBERI AJÁNLÓ

A RitmusDepo szeptemberi zenei eseményválogatása.

Minden hónap elején közzéteszünk egy ajánlót, amiben az aktuális hónapra vonatkozóan adunk tippeket azoknak, akik zenei, dobos-ütős eseményekre vadásznak. Ha még nem tettétek, akkor mindenképpen lájkoljátok facebook oldalunkat, nehogy lemaradjatok a friss szakmai eseményekről, hírekről.

Nézzük is rögtön a szeptember havit:

 1. Szeptember 1. – 7. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle: A Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle a Kárpát-medencei Öröm a Zene tehetséggondozó program felvidéki állomása. A rendezvény szakmai partnere a tatabányai Peron Music Alapítvány, támogatója a Hangfoglaló Program.
 2. Szeptember 2. – music360 – zene minden szemszögből: A Voice-Beat Próbaterem és stúdió illetve a Majdnem Híres Rocksuli közös, hagyományteremtő zeneipari rendezvénysorozata, a music360 egy olyan szabadegyetem-jellegű zenei műhely, ahol az amatőr és a profi zenészek, zeneipari szakemberek és a zene iránt komolyabban érdeklődők barátságos légkörben, könnyen juthatnak praktikus zeneipari ismeretekhez. Dob workshop: Binder Gáspár (Prosectura, Torn From Earth, Choke City) bemutatója a lábcin meghatározó szerepéről a zenében.
 1. Szeptember 3. – Közel-keleti ütőhangszeres elvonulás “lelkes kezdő szinttől”: Új darbukás hétvége szervezése indul azon érdeklődők számára, akik teljesen az alapoktól szeretnének megismerkedni a közel-keleti ütéstechnikákkal!
 2. Szeptember 4. – Öröm a Zene: SOPROCK 2021 (BETELT!): Idén 11. alkalommal kerül megrendezésre a SopRock tehetségkutató-verseny Sopronban. Az induló zenekarok nem csak az “Öröm a Zene” tehetséggondozó program döntőjéért – és a 3 millió forintos fődíjért – versenyeznek, hanem hazánk egyik legnagyobb fesztiválján való bemutatkozásért is.
 3. Szeptember 4. – 4. Peron Music Tehetségkutató – Marosvásárhely: A 2018-ban útjára indított Marosvásárhelyi Peron Music Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében, az NKA Hangfoglaló Program támogatásával valósul meg. A szervezők szándéka, hogy az Erdélyi zenekarok is bekapcsolódjanak a hazai tehetségkutatók rendszerébe, ezzel a hazai zeneiparba.
 4. Szeptember 9. – Közel-keleti ütőhangszeres “lazulós-zenélős” elvonulás Franczia Danival: “Sok szeretettel hívlak Benneteket a következő családias hangulatú darbukás-ütőhangszeres elvonulásunkra a gyönyörű Balaton-felvidékre, melyre szeptember 9-12. között kerül sor Szentbékkállán a Sárvári Vendégházban. Bárkit szeretettel várunk 18 éves kortól.”
 5. Szeptember 10. – Kecskeméti Virtuózok és Vendégeik: “Sok szeretettel invitálunk minden kedves érdeklődőt erre a komolyzenei koncertre, melyen több nagyszerű, szakmájában elismert zenész fog közreműködni. Többek között Miklósa Erika, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar koloratúrszoprán opera-énekesnő, Lugosi Dániel Ali, a Virtuózok 2014 évadának abszolút nyertese, a TanBorEn Trió, akik a Kamara Virtuózok 2019 évadának győztes formációja, Palotás Gábor, a kecskeméti Kodály Iskola ütőhangszeres művésztanára.”
 1. Szeptember 10. – Z Faktor Dalverseny 2021: A PTE Zenélő Egyetem a Made In Pécs Fesztivál szakmai támogatásával pályázatot ír ki, a Z Faktor elnevezésű tehetségkutató versenyen való részvételre.
 2. Szeptember 11. – Fülesbagoly Tehetségkutató – Martonvásár 2021: “A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a zene rendszerében, a Hangfoglaló Program támogatásával jön létre. A produkciókat a beküldött hanganyagok alapján előzsűrizzük, a szeptember 11-i eseményre a legjobbakat hívjuk be.”
 3. Szeptember 11. – Peron Music Tehetségkutató Kárpátalja: “A Peron Music Tehetségkutató kapcsolati rendszerével és 28 éves zeneipari múltjával abban tud neked segíteni, hogy bekapcsolódj a magyar zeneipari folyamatokba és bekerülj abba a körbe, ahol a könnyűzenében alkotó fiatal tehetségeket kiemelten támogatják.”
 4. Szeptember 12. – Rocksuli Örömzene 2021: “Az a cél, hogy több százan zenéljenek egyszerre együtt. Aki szeretne, csatlakozhat a kezdeményezéshez, még van idő megtanulni a kiválasztott dalokat! Jelentkezni a rocksuli.hu/oromzene2021 weboldalon lehet.”
 5. Szeptember 12. – Mutasd Meg Magad – Öröm a Zene Tehetségkutató: Az Artisztika Zeneművészeti és Kulturális Egyesület amatőr zenei tehetségkutató versenyt hirdet zenekaroknak.
 6. Szeptember 18. – 26. Peron Music Tehetségkutató: “A Peron Music Tehetségkutató Fesztivál kapcsolati rendszerével és 28 éves zeneipari múltjával abban tud neked segíteni, hogy bekapcsolódj a magyar zeneipari folyamatokba és bekerülj abba a körbe, ahol a könnyűzenében alkotó fiatal tehetségeket kiemelten támogatják.”
 7. Szeptember 25. – 4. Vajdasági Peron Music Tehetségkutató Fesztivál
 8. Szeptember 28. – Dresch Quartet I GetCloser Jazz Fest 2021: Dresch Mihály saxofonos, az 1980-as években kezdte pályafutását. Első kvartettjét 1984-ben alapította azzal a céllal, hogy sajátos zenei utat alakítson ki, figyelembe véve a kárpátmedencei zenei és szellemi hatásokat is.
 9. Szeptember29. – TRIBALI // ZŰRÖS BANDA: A TRIBALI máltai világzenéje hagyományos szitár, didgeridoo, murchunga (doromb) és harmonika hangzásokból, erős ütőszekcióval megtámogatva, és elektronikus alapokat is felhasználva épül fel. A Zűrös Banda zenéjében a különböző kelet-európai és balkáni zenei hagyományok – román, magyar, makedón, cigány, szerb – mellett a jazz és a modern tánczenék az elsőrangú muzsikusok révén kapaszkodnak össze.

 

Kép:

Elena Mozhvilo

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak