OKTÓBERI AJÁNLÓ

A RitmusDepo októberi zenei eseményválogatása.

Minden hónap elején közzéteszünk egy ajánlót, amiben az aktuális hónapra vonatkozóan adunk tippeket azoknak, akik zenei, dobos-ütős eseményekre vadásznak. Ha még nem tettétek, akkor mindenképpen lájkoljátok facebook oldalunkat, nehogy lemaradjatok a friss szakmai eseményekről, hírekről.

Nézzük is rögtön az október havit:

  1. Október 1. – A zene világnapja: rendezvények országszerte
  2. Október 1-2. – II. Dél-Alföldi Ütőhangszeres Szakmai Nap és Konferencia: “Az első, nagysikerű DUSZK után 2021 októberében ismét Szegedre várjuk az ország ütőseit! Az immár kétnapos II. Dél-Alföldi Ütőhangszeres Szakmai Nap és Konferencia célja továbbra is az, hogy színteret biztosítson az ütőhangszeres tanárok, művészek, tanulók és az ütős zenét kedvelő közönség találkozásának, eszmecseréjének.”
  3. Október 2. – Újra színpadon! – Harangkoncert Ózdon: A Szironta Együttes harangkoncertje Ózdon a Muzeális Gyűjteményben (Gyár út 10.)
  4. Október 5. – A szabálytalan szabályos – Ahogyan én gondolkodom, gyakorlok, játszom a ritmussal: Tatai Tamás Drumworkshop, Szeged, IH Rendezvényközpont. “Egy közhellyel kezdeném a gondolataimat: A szabályok azért vannak hogy megszegjük őket. Mindenki úgy játszik a hangszerén amilyen a személyisége. Én szabályosan játszom szabálytalanul. Az előadáson többek között ezt a “filozófikus” gondolat menetet fordítom le a ritmus, és a dobolás nyelvére, példákkal illusztrálva, az alapoktól kezdve a legbonyolultabb kombinációig.”
  5. Október 7. – Hangszert a kézbe – Mindszent: Helyszín – a Keller Lajos Művelődési Központ és Könyvtár-ban. Csütörtöktől egészen szombatig teljesen INGYENESEN lesz látogatható a zenei játszótér (hangszerkiállítás), ahol minden érdeklődő betekintést nyerhet a…
  6. Október 14. – Hangszert a kézbe – Kecskemét: Helyszín – a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központban. Csütörtöktől egészen szombatig teljesen INGYENESEN lesz látogatható a zenei játszótér (hangszerkiállítás), ahol minden érdeklődő betekintést nyerhet a…
  7. Október 15. – The Pineapple Thief + special guest | Budapest: Készülő új lemezével Budapesten is fellép 2021-ben a The Pineapple Thief. Az egykori Porcupine Tree és jelenlegi King Crimson dobost, Gavin Harrisont immár rendes tagként a soraiban tudó brit progresszív rockzenekar legutolsó, tizenkettedik lemeze a 2018-as Dissolution volt, amit tavaly a Hold Our Fire című koncertalbum, idén pedig friss lemez követ majd.
  8. Október 29. – Antonio Sanchez – Bad Hombre: Az ötszörös Grammy-díjas Antonio Sanchez a műfaj olyan legendáival dolgozott, mint Pat Metheny Chick Corea, Gary Burton, Michael Brecker, Charlie Haden, Toots Thielmans és Avishai Cohen. Antonio Sanchez 2014-ben vált igazán világhírűvé a Birdman című Oscar-díjas film zeneszerzőjeként.

 

Kép:

Debby Hudson

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak