Factory Tour – Sonor

Heti sorozatunk első részében a Sonor gyár bemutató videóját nézzük meg, ahol bepillantást kaphatunk arról, hogy ezek a kivételes dobok hogyan és milyen körülmények között készülnek.

A Sonor mindig is a magas minőségéről volt ismert, és most ki is derül, miért.

Lenyűgöző látni, milyen fa anyagokkal és technológiákkal készülnek a dob testek. A különböző rétegek összeragasztásához házon belül készítik a ragasztóanyagot, ahogyan a pergő dobok húrjait is maguk állítják elő. 

A Sonor az egyetlen gyártó, aki ennyire kiemelten fontosnak tartja a pergő összes hardverének gyáron belül készítését, hiszen ez meghatározó része a végső hangzásnak.

Az aprólékos munkát rengeteg lelkes kéz készíti, és szinte öröm ezt a mai világban látni. Az ugyanis, hogy valaki személyesen, saját kézzel végzi a bizonyos munkafolyamatokat, nem pótolható gépekkel.

A hatékonyság növelése érdekében csak ott használnak automatizált folyamatokat, ahol a kivételes emberi képességekre nincsen szükség.

Minőségellenőrzés szempontjából is kiemelkedő teljesítményt nyújt a cég. Stratégiájuk az, hogy minden egyes folyamat után ellenőrzik a produktumot, nem csak a végén.

Természetesen az összes folyamat végeztével a dobok átesnek egy végső, szigorú ellenőrzésen, hogy a leendő tulajdonosok benyomása maximális legyen rövid- és hosszútávon egyaránt.

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak