Helka – Te szereted a tested meztelen?

Megjelent Helka új klipje Testem térkép címmel, melynek fő kérdése, hogy te szereted-e a tested meztelen?
Helka zeneiségének legközpontibb eleme az önismereti utazás, a lelki gravitációk felismerése, és a mély, őszinte párbeszédek indítása. Ennek elsődleges úticélja a számára fontos témák identifikálása, majd szavakba öntése. Állandó segítőtársai a projektben Barna Anikó kobzon és vokállal, illetve Török Bettina bőgőn. 

Debreczeni-Kis Helga 2021 óta alkot Helka néven, első dalának, az Izzad a tenyerem-nek a megjelenése óta. Ezúttal zenekari felállásban debütál a legújabb saját dala, a Testem térkép.
Zenekari felállást ősi női energiák, kegyetlen őszinteség és zenei fúziók jellemzik. Zenekaruk nagy részét erős lelki kötődés és szakmai tapasztalat fűzi a népzenéhez, ez az autentikus zenei világ keveredik a jazzből, klasszikus zenéből hozott alapokkal, így alkotva egy ínyenc, egyedi hangzásvilágot. 

A zenét, szöveget, és a kliphez készült animációt is Helka készítette.

„A Testem térkép animációja az első animáció, amit én készítettem. A Nemzeti Tehetség Központ mentorprogramján keresztül 2021 nyarán Zángó Fruzsina animátor segítségével nyertem először belépést az animálás rejtelmeinek kezdetébe” – meséli Helka. 

„Tudom, hogy melyik bolygó merre megy. Minden egyes kis zörrenését, szépséghibáját ismerem. Tudom a hülyeségeiket, mozgásuk sutaságát, kialakulásuk módját és körülményeit. Az enyémek, és én pedig kicsit az övék vagyok” – meséli Helka.

„Az igazat megvallva, ruhában sokszor szépnek tartom magam, viszont az, hogy ruha nélkül szemléljem magam – holott ez az állapot a legtermészetesebb, nehézséget okoz. Nem vagyok az elém táruló képpel elégedett.”

 A zenekari felállásuk egyik különlegessége – talán azt mondhatjuk, hogy a hangszerparkban rejlik. A citera országszerte elterjedt népi hangszer, mely társául fogadta a többek között Moldvában fennmaradt kobozt. Ehhez a népzenei hangszerpárhoz csatlakozott a látványra is izgalmas kialakítású elektromos bőgő.

„Felvétel körülményeinek egyik fun fact-je, hogy az ének sávokat Szófiába utazásunk délelőttjén vettük fel.”

Egy korábbi koncertjük kapcsán a Fonó Budai Zeneház Helkáról alkotott képe ambiciózus, tehetséges művész képét tárja elénk: „A szabadon kezelt motívumokat saját személyiségére szabva kortárs, sokakat megérintő, élő városi folklórdarabokat komponált a kedves egyéniségű, de határozott zenész. Cseh Tamás közérzeti líráját idézik meg humoros és őszinte egyszerűséggel.” 

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak