Meinl Factory Tour

Nürnberg és Würtzburg között található egy Gutenstetten nevű kis falu, ahol a világ egyik legjobb cintányérjait gyártják. Hölgyeink, Uraink, fiúk és lányok, üdvözöl benneteket a Meinl gyár, ahová gyárlátogatós sorozatunk e heti részében kukkantunk be.

A gyár maga minden, amibe a Zene szerelmesei egyből beleesnének. Rögtön dedikált példányú cintányérokkal találkozunk bekeretezve, valamint egy hatalmas cajónnal és kongával. Mert bár az egyik leghíresebb termékei a cintányérok, egyéb ütős hangszerekben is jeleskednek, mint a konga, a bongó és a már említett cajón is. Az ütős hangszerek mellett a Meinl családnak egyéb hangszer márkájaik is vannak, így például gitárokat is gyártanak.

A cintányérok közül a Byzance szérián kívül mindent teljesen helyben csinálnak, a nevezetes szériát viszont csak “félig” gyártják itt, ugyanis az “üres” cineket még Törökországban elkészítik és a német gyárban már csak az utómunkálatokat végzik el rajtuk. A folyamataik azonban olyannyira titkosak, hogy magára a gyártási területre kamerákat nem engednek be. A raktárba, ahová azonban kikerülnek a frissen elkészített termékek bárki bemehet, akit meghívnak a gyárba. Arra ugyanis itt is lehetőség van, hogy személyesen válogassa ki mindenki a saját készletét az egyéni hang preferenciái alapján.

Egy érdekesség még a gyár területén, hogy a nagy raktáruk, ahonnan a Világ több pontjára szállítanak termékeket – nem csak cineket, hanem gitárokat, és egyéb ütős hangszereket – teljesen automatizált. Ez azt jelenti, hogy egy kezelő egy gépbe beüti a termék gyártási számát és egy sínen futó gép választja ki, majd egy futószalagon kerül a megrendelő, vagy a csomagoló elé. 

A látogatók egyik kedvenc helye a bemutatóterem, ahol az összes hangszer ki van állítva és ki is lehet őket próbálni, emellett pedig a dolgozók számára is fenn van tartva egy szoba, ahol egy előre felállított dobszetten próbálhatják ki magukat.

Bár nagy titok övezi, a Meinl gyár valóban egy zenészeknek teremtett paradicsom, ahová mindenkinek érdemes ellátogatnia, amennyiben adódik rá lehetősége. Ha máskor nem is, az évente megrendezett Meinl fesztivál alkalmával, amennyiben megrendezésre kerül ismét.

Csizmadia Kristóf

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak