Remo Factory Tour

Remo heads

Bármilyen márkájú dobszetten vagy más ütőshangszeren is játszunk, egy névvel biztosan találkoztunk, mikor először vettük kezünk ügyébe. Ez a név nem más, mint a Remo.

E heti gyárlátogatós sorozatunk részében ellátogatunk a Remo dobbőr gyárba.

Sok féle gyárban jártunk már ez előtt. Voltak, ahol szinte teljesen kézzel készítették a dobokat, voltak, ahol több évszázados technikákat alkalmaztak, és olyan helyen is jártunk, ahol ötvözték a hagyományokat és a modern technikát. A Remo gyárban minden a modernitásról és az automatizmusról szól. Ez persze érthető, hiszen a legnagyobb dobbőr gyártó cégként rengeteg hangszerre kell gyártania bőröket. Legyen szó DW, Gretch, Yamaha, Sonor, Mapex vagy bármilyen dobszettről, egytől egyig itt készülnek a rájuk szabott bőrök.

A gyárat teljesen körüljárja a modernitás és a fejlesztés. Egészen a kezdetektől, 1957-től folyamatosan újabb és újabb innovációkkal jelentek meg, kezdve az első szintetikus dobbőrtől, a Weatherking-el, ami az addig még csak katonai környezetben használt Mylar-ból készült. Az igazi fellendülést pedig a ‘60-as, ‘70-es, és ‘80-as évek hozták a gyárnak, amikor a folyamatos megújulásnak köszönhetően a világ dobbőr specialistájává váltak, minden ütőshangszerre kiterjedő portfolióval. 

A dobbőrök elkészítésének a Remo-nál 12 lépése van, az alumínium keret elkészítésétől az anyag kivágásán majd felillesztésén át a logózás és csomagolásig. Korábbi gyárlátogatásainknál részletesen leírtuk az egyes állomások menetét, azonban ebben az esetben hagyjuk, hogy a kísérőnk vezessen végig minket a sátciókon. Fogadjátok szeretettel.

Csizmadia János

Fotó forrás: https://leicesterdrumschool.co.uk

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak