Sonor múzeum

Sonor Museum

Nem fog meglepni senkit, ha azt mondjuk, Mi élünk-halunk mindenért, ami dob és a dobolással kapcsolatos. És tudjuk, hogy ezzel mások is így vannak.  Miközben kerestük, hogy mely gyárakat lehetne “meglátogatni”, rábukkantunk egy érdekességre. Ez pedig nem más, mint a sonormuseum.com, ami a Sonor márkának nem hivatalos virtuális múzeuma. 

Az oldal alaposan összegyűjti mindazt, amit a márkáról tudni kell, a történelmétől – melyet egy prezentáció formájában le lehet tölteni – az összes katalóguson 1899-től 2011-ig és régi cikkeken át egy hangszer azonosítóig, mely segít eligazodni a Sonor tulajdonosoknak, hogy megbizonyosodjanak benne, a dob, amit vettek bizony eredeti-e. Helyet kap ezek mellett továbbá néhány érdekesség is, melyet az “Oddities” menüpont alatt találhattok meg. Olyanok vannak itt, mint egy Signature tölgy pergő, egy 2001-es japán katalógus, vagy egy ‘70-es évekbeli akril dobszett. 

A múlt felidézése mellett interjúkkal is találkozhatunk, olyan zenészekkel, akik mind Sonor dobokon játszanak, valamint klasszikus darabok tesztjeiről beszámolókat. És ha ez még nem lenne elég, a Sonor közösségnek is kedveskednek, bíztatva őket, hogy osszák meg saját szettjeik vagy gyűjteményük képeit és leírásait.

Bár az oldalon sajnos 2012. óta nincs frissebb tartalom, mégis érdekes lehet a Sonor márka szerelmeseinek. A “múzeumot” itt találhatjátok: http://www.sonormuseum.com/index.html#

Csizmadia Kristóf

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak