Terry Bozzio – “Big Kit”

Terry Bozzio Drum Kit

Az előző hónapokban minden héten “elvittünk” benneteket a világ legnagyobb dob és ütős hangszereinek gyáraiba, hogy végig kísérjük az egyes hangszereket születésük útján. Elérkezettnek látjuk a pillanatot, hogy megmutassuk, a dob világ legnagyobbjai milyen különleges szetteket is raktak össze maguknak a korábban bemutatott dobokból és cinekből.

Új sorozatunk első részében egy olyan embert szeretnénk bemutatni, aki a dobos világban egyrészt a játékáról, de legfőképpen az őrületes dobszerkóiról híres. Ez pedig nem más, mint Terry Bozzio és az ő “Big Kit”-je.

Ez a gyönyörű “monstrum” 26 tamból, 2 pergőből, 8 lábdobból, 53 cinből, 22 pedálból, 2 elektronikus dobból és még más egyéb ütős hangszerből áll. Az egészet egy külön erre készített karám tartja össze, melyet az összeszerelés első fázisaként kell összerakni.

És hogy jönnek ide a korábban bemutatott márkák? Nos, Bozzio szerkójának dobjai a tamokkal együtt mind egyedileg készített DW-k a pedálokkal együtt, a cinek pedig egészen a hátul felállított gongig Sabian cinek.

Na már most, a dobokat senki se úgy ismeri, mint egy melodikus hangszert, hanem inkább mint ami a ritmust adja. Bozzio szerelésének az alapötlete pontosan ennek az alaptézisnek a megdöntése volt, és ő egy melodikus hangszert szeretett volna teremteni a dobjaiból. És ahogy az alábbi videót elnézzük, ezt sikerült is neki. 

Aki pedig részletesebben is szeretné megismerni a “Big Kit”-et, itt megtalál róla minden infót: https://terrybozzio.com/about-terry/kit-setup/the-big-kit/

Fotók forrásai: wikipedia,

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak