Nate Smith Koncert

Nate Smith

“Mindig érdekes amikor a dobosok írják a zenét” – Ez egy gitáros barátunk véleménye 🙂

Ez Nate Smith Jazz dobos esetében is így van hiszen milyen érdekes megoldásokat írhat, dobolhat, zenélhet az aki filmzenéket komponál többek között a Discovery Channelnek, a The Learning Channel sugárzott dokumentumfilmjeihez.

Plusz még társszerzője és producere volt Michael Jackson “Heaven Can Wait” című dalának is.

2021-ben jelent meg Grammy-jelölt Nate Smith jazz dobos 2017-es Kinfolk albumának második része, a Kinfolk 2: See The Birds, ennek turnénak keretében érkezik május 18-án a Müpába.

A sztárvendégekben gazdag LP anyaga mindannyiunk fiatalkorába, és a végtelen lehetőségek reményéhez helyez vissza.

Nate Smith a virginiai Chesapeake-ben született, és a rock és a funk zene hatására 11 évesen kezdett dobolni. 16 évesen kezdett érdeklődni a jazz iránt, miután meghallgatta Art Blakey és a Jazz Messengers Az év albumát.

Smith a James Madison Egyetemen tanult médiaművészetet és designt.

A James Madisonnál fellépett a Nemzetközi Jazzoktatási Szövetség konferenciáján Atlantában, ahol találkozott Betty Carterrel, aki meghívta a New York-i Blue Note közös fellépéseire.

Smith a Virginia Commonwealth Egyetemen megismerkedett Dave Holland nagyszerű muzsikussal, és 2003-ban csatlakozott Holland kvintettjéhez.

Smith szerepel a Critical Mass (2005) és a Pathways (2009) albumokon.

2017-ben kiadta első albumát vezetőként, a Kinfolk: Postcards from Everywhere a Ropeadope Recordsnál.

2018-ban Smith írta és fellépett a Vulfpeck spin-off csoport „The Fearless Flyers” debütáló EP-kiadványában, majd később amerikai turnéra indult a csoporttal, és 2019-ben kiadott egy második ilyen EP-t.

2021-ben pedig a Kinfolk második albuma, a Kinfolk 2: See The Birds Mindenképp zenei csemegét ígér az este, pont a KIHAGYHATATLAN kategóriából.

Fotók forrása: tapeop.com, drummerworld.com

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak