Az igazi “hot rod” dobszett – Frank Beard

Minden bandának vannak sajátos ismertetőjegyeik, amik csak és kizárólag hozzájuk köthető. Legyen ez hangzás, stílusok ötvözése, egy külön mozgás – akárcsak a Duck Walk – vagy a megjelenés. A ZZ Top ez utóbbiról is nagy hírnévnek és közkedvnek örvend, melyhez a dobos, Frank Beard dobszerkói is nagyban hozzá segítenek. Az évek során rengeteg különböző formájú és fajtájó dobbal állt ki a bandával, mind hűen tükrözte a ZZ Top feelinget.

Beard 1969-ben csatlakozott a bandához, és a 3 éves hiátust leszámítva, azóta is ő a ZZ Top dobosa. Hírnévre a ‘70-es években tettel szert a “La Grange” nevű dalukkal, mely után Beard nagyon keményen el kezdett drogozni. A banda 3 évre ezután eltűnt, amíg Beard kigyógyult a függőségéből, és ezt követően léptek újra a színre, immáron a ma is ismert image-el – hosszú szakáll és napszemüveg – amit mind ismerünk, és valljuk be, szeretünk is.

Beard dobszettjei is ehhez a feelinghez tartoznak, amelyek látványától azt is gondolhatnánk, hogy egy “hot-rod” járgánnyal találjuk szembe magunkat. 

Egytől egyik Tama Starclassic Maple dobjai vannak, két lábdobbal, amelyekből az egyiken duplázóval játszik, és a Paiste 2002-es szériájú cinjeit használja. Ami viszont igazán egyedivé teszi a szerkót, az az egyedi tervezésű, hamisíthatatlan kinézet, melyet Beard dobtechnikusa, John Douglas tervez meg a mai napig és kelt életre. 

Az alábbiakban egy kis galériát állítottunk számotokra össze a művész alkotásaiból, melyben korábbi munkáit, és Beard jelenlegi szettjét is megtalálhatjátok. Fogadjátok szeretettel!

Fotók forrásai: johndouglas.com

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak