Claudia – In My Head

Claudia Balla

Claudia Balla nemzetközi eredményeket is elért hazai énekes-dalszerzőnk. Dalai már a világ számos országában elhangzottak és előkelően szerepeltek dalszerzői versenyeken.
Gyakran komoly és érzékeny témákról, mint például a nők társadalmi helyzetéről vagy a klímaváltozásról szólnak a szerzeményei.

Az elektronikus hangszerelésű album Csodaország egy disztópikus verziójába kalauzol minket. Az utóbbi pár évben sokszor tűnhetett úgy, hogy a sci-fi filmekben lefestett negatív jövő kezd  megvalósulni (világjárvány, klímaválság, humanitárius katasztrófák, háborúk, terrorizmus). Lehet, hogy lassan a meséket is ehhez az új valósághoz kell adaptálnunk, s így Csodaországot is.
A most megjelenő In My Head videoklip vizuálisan továbbra is a Csodaország témakört dolgozza fel, de ezúttal egy játékosabb megközelítésből.A klipet a hajdúböszörményi Rózsa Produktum forgatta. A dalt a New York-i David Schoenwetter produceálta.

Zene, szöveg: Claudia BallaHangszerelő

Keverés: David Schoenwetter

Master: Chris Gehringer

Kiadó: MBP


A modern hangvételű, elektronikus alapokra épülő második nagylemeze, a „Fire”,Svájcban, Németországban és az Egyesült Királyságban is megjelent. Turnézott az Egyesült Királyságban, fellépett többek között Franciaországban és Svájcban.

A jazzes, többnyire akusztikus dalokat tartalmazó bemutatkozó albuma, az „Enough”, 2013-ban jelent meg. A szóban forgó lemezen olyan neves hazai zenészek működtek közre, mint Bolyki Balázs, Hárs Viktor,  Szirtes Edina Mókus és a Wellhello-s Diaz.

Duettezett Torres Danival, az x-faktoros Demes Tamással és az elismert svájci énekesnővel, Sonia Grimm-mel. Együtt dolgozott a svájci Richard Meyerrel, az ír The Corrs együttes „Breatheless” c. világslágerének producerével is. Az Artisjus-díjas dalszövegíró Major Eszter gyermeklemezén (Napraforgók) is énekel egy dalt, olyan előadók társaságában, mint Szekeres Adrien, Kökény Attila és Kocsis Tibor. 

Claudia 2012-ben, a Solymári Nemzetközi Gospel Fesztiválon mutatkozott be Knisch Gábor „Lord, I Belong To You” gospeljével, amit a szerző külön neki ajánlott fel. Gábor több hazai 70-es évekbeli sláger szerzője, írt már többek között Miklósa Erikának, a Juventus együttesnek és Delusha Gjonnak is. 

Claudia már 8 éves kora óta ír dalokat, nemcsak saját magának, de más művészeknek is, többek között bemutatkozó EP-t készített Balogh Eszternek (X-faktor, a Dal), de írt már Wolf Katinak, Szatmári Orsinak ésa Miklósa Erika által mentorált Tandi Florának is.

Érdekesség, hogy Claudiának gyermekkorában kiállították egy szobrát a Műcsarnokban, és 11 évesen élőben zongorázott a Magyar Rádió Márványtermében. Eredményesen szerepelt országos tanulmányi versenyeken angolból és matematikából, főszerepet játszott a Kolibri Színházban Pogány Judit rendezésében, játszott az Ódry Színpadon Németh Kristóf színművészetisvizsgaelőadásában Benedek Miklós rendezésében, és a hazánkban forgatott, az olasz Dario Argento „Az operaház fantomja” c. filmjében, Asia Argento főszereplésével. 

Végzettsége szerint orvos, ezen kívül PhD fokozattal rendelkezik egészségtudományokból, kutatási területe a méhnyakrák prevenciója volt.

Fotók forrásai: zene.hu, pulse360.hu

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak