Az időgép – Neil Peart dobszettje

Neil Peart

A dobos világ tele van számtalan olyan névvel, akik ha már nincsenek is velünk, örökre bevésődtek a zenei történelembe. Emberek, mítoszok, legendák, és közéjük tartozik az egyetlen és utánozhatatlan Neil Peart is.

Első ránézésre valóban olyannak tűnhet, mint ami egy Verne Gyula regényből lett merítve, az “Időgép” teljes mértékben tükrözte Mr. Peart művészi egyéniségét. A szett a “Time Machine” és a “Clockwork Angels” turné alatt szerepelt a színpadon, és nem csupán hangzásban, hanem megjelenésében is kitettek magukért a DW munkatársai, Don Lombardi, John Good, Garrison, Rich Sikra, és Louis Garcia vezetésével, akik egy teljesen egyedi szettet hoztak létre.

Az akusztikus DW dobok mellett egy Roland V-drums elektromos dob, egy KAT midi-marimba, valamint egyedi tervezésű Sabian cinek is helyet kaptak, utóbbiak külön Neil kérésére összeállítva. A szett fő vizuális megjelenését a vörösfenyő testek mellett megjelenő rézlevél és ezüst alkémiai szimbólumok adják, melyet az apró részletességgel kidolgozott emelvény és állványtartók még jobban megfejelnek. Ez a szett valóban egy bizonyíték, hogy a készítői számára nem létezett elképzelhetetlen.

Lebontva, a szett az alábbi részekből állt:

  • 23”-es DW nagydob
  • DW tamok
  • 14”-es szilárd testű és 13”-es DW piccolo pergő
  • Sabian Paragon cinek, 14”-es Sabian Paragon és 14”-es Artisan Briliant lábcinek
  • Roland V-drums elektormos dob, KAT midi-marimba

Fotók forrásai: musicradar.com, andrewolson.com

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak