Idén is átadta a Hangszeresek Országos Szövetsége az Öröm a Zene díjakat 10 kategóriában, elsősorban zeneipari háttérembereknek. Az A38 Hajón tartott eseményen megtartották az Öröm a Zene tehetségkutató-hálózat nagy döntőjét is, amit a Kontraszt nyert.

A Kult50, a Fidelio zenei újság által indított értékmérő díj. 2017 óta minden évben kiadvány jelenik meg, ahova tíz kategóriában kerülhetnek bele olyan személyek, akik az előző évben jelentősen hozzájárultak a hazai kulturális élet előremozdításához.

Láposi Dániel, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem végzős mesterszakos hallgatója megosztott első helyezett lett az Italy PAS (Music Emergency Contest) idei versenyén.

Az elmúlt hétvégén zajlott a Swiss Percussion Competition, ahol Nagyné Tóth-Potzner Veronika elhozta kategóriájában az első helyezést.

Három válogató és két elődöntő után a döntőjéhez érkezett A Dal 2020, szombat este a zsűri és a nézők megválasztották Magyarország legjobb dalát (a műsor szerint – a szerk.), végül Rácz Gergő és Orsovai Reni vihette haza a 75 millió forint összértékű nyereményt.

Magyarország első Amati dobkiállításán vehettünk részt a 25. Dobosok Farsangján. A tárlaton az eredeti állapotú, ismerős felszerelések mellett olyan Amati dobok és kiegészítők is bemutatásra kerültek, amiket az elmúlt évtizedekben Magyarországon nem, vagy csak elvétve láthattunk.

Tátrai Tibort életműdíjjal, Oláh Kálmánt az év zeneszerzője címmel, Hujber Szabolcsot pedig az év szövegírója díjjal tüntették ki az Artisjus 2020-as díjainak átadóján, Budapesten.

Lezajlott a második, és a harmadik adás az idei évre megújult zsűrivelt, megvannak a továbbjutók is.