Szendőfi Péter

Szendőfi Péter – A dobolás művészete sokféleképp kifejezhető…technikában, sok gyakorlás fellépés adta rutinban.

Neil Peart

A dobos világ tele van számtalan olyan névvel, akik ha már nincsenek is velünk, örökre bevésődtek a zenei történelembe. Emberek, mítoszok, legendák, és közéjük tartozik az egyetlen és utánozhatatlan Neil Peart is.

Stewart Copeland

Ha azt írom, hogy ez a dobos az egyik legrégebbi Tama dob endoser, és egy olyan trióban játszott ami zeneileg megváltoztatta, forradalmasította és lázba hozta a világot, plusz emellett filmzenéknek, színpadi műveknek zeneszerzője is egyben és még megszállót hangszergyűjtő is… Akkor a keménymag már tudja a megfejtést. Stewart Copeland a THE POLICE ból.

Budai Krisztian

Kedves RitmusDepo-t olvasók, Budai Krisztián Ferenc vagyok – ütőhangszeres művésztanár. Szerkesztőként, szerzőként az elmúlt időszakban sok írásomat olvashattátok, most inkább az előadói, oktatói oldalammal szeretnék kicsit bemutatkozni.

Minden bandának vannak sajátos ismertetőjegyeik, amik csak és kizárólag hozzájuk köthető. Legyen ez hangzás, stílusok ötvözése, egy külön mozgás – akárcsak a Duck Walk – vagy a megjelenés.

Dr. Mark Temperato

Sok érdekességgel találkoztunk már. Gyárak, ahol a mai napig évszázados technikát használnak hangszerek elkészítésére, mezőn, tehenek között doboló zenészt, és persze papírvékony cintányérok az 1930-as évekből, melyek a mai napig ugyanúgy szólnak, mint mikor először került rá a márkajelzés. Na de egy több mint 800 darabból álló dobszett, amelyet tökéletesen meg lehet szólaltatni, na a mellett mi sem tudtunk elmenni.

Terry Bozzio Drum Kit

Az előző hónapokban minden héten “elvittünk” benneteket a világ legnagyobb dob és ütős hangszereinek gyáraiba, hogy végig kísérjük az egyes hangszereket születésük útján. Elérkezettnek látjuk a pillanatot, hogy megmutassuk, a dob világ legnagyobbjai milyen különleges szetteket is raktak össze maguknak a korábban bemutatott dobokból és cinekből.

Sonor Museum

Nem fog meglepni senkit, ha azt mondjuk, Mi élünk-halunk mindenért, ami dob és a dobolással kapcsolatos. És tudjuk, hogy ezzel mások is így vannak.  Miközben kerestük, hogy mely gyárakat lehetne “meglátogatni”, rábukkantunk egy érdekességre. Ez pedig nem más, mint a sonormuseum.com, ami a Sonor márkának nem hivatalos virtuális múzeuma.

Remo heads

Bármilyen márkájú dobszetten vagy más ütőshangszeren is játszunk, egy névvel biztosan találkoztunk, mikor először vettük kezünk ügyébe. Ez a név nem más, mint a Remo.

Noble & Cooley

Nem titok, hogy egy vállalkozás fenntartása, és sikerre vivése egy piszok nehéz dolog, még akkor is, ha csak 10-20 éves távlatban beszélünk, nem hogy 160-ról. Pedig a Noble & Cooley már ennyi ideje áll fenn, túl élve két tűzvészt és megannyi világ válságot. Sőt, ez utóbbiak még inkább pozitívan is hatottak rá.