Megjelent az új kormányrendelet az ötmilliomodik beoltott elérését követően életbe lépő legfrissebb szabályozásról. A beoltottak száma azóta már jóval 5 millió fölött van, és a nyitás utáni első elő koncertek már le is zajlottak.

Orbán Viktor a péntek reggeli szokásosban megerősítette, hogy a tömegrendezvényeken védettségi igazolvány nélkül nem lehet majd részt venni. Ezt augusztusig biztosan fenntartják – mondta.

2020, és 2021 nem a nagy fesztiválok éveiként fognak bevonulni a történelem könyvekbe. A járványhelyzetre való tekintettel idén sem rendezik meg hazánk legnagyobb nyári fesztiválját.

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel az EMMI Köznevelésért Felelős Államtitkársága és a szakmai szervezetek egyetértésével a zenei és táncversenyek területi válogatóinak és országos döntőinek lebonyolítási rendszere, megváltozik. Valamennyi verseny a személyes megjelenés helyett digitális formában kerül megrendezésre.

A mai nap egy új világ köszöntött be ránk. Az alábbi cikkben a zenészekre jelen körülmények között érvényes lehetőségeket gyűjtöttük össze.

Orbán Viktor miniszterelnök a keddi kormányülés után (többek között azt is) bejelentette, hogy bezárnak minden szórakozóhelyet, mert ezeken lehetetlen betartani a járványügyi intézkedéseket.