Tíz zenetanárt és tíz előadóművészt díjazott az Artisjus komoly- és könnyűzenei kategóriákban 2020. december 11-én. A szerzői egyesület olyan előadóművészeket ismert el, akik rendszeresen kortárs magyar műveket tűznek műsorukra, valamint azokat a tanárokat díjazta, akik kiemelkedő munkát végeznek a zenei oktatásban.

Idén újabb elemmel bővült a Mester-M díj: A “Kedvenc online tanárom” kategóriában három pedagógust jelölhetnek diákjaik.

Az MVM támogatásával minden évben 10 fiatal művész kapja meg a Junior Prima Díjat magyar zeneművészet kategóriában. Egy gálakoncert keretében tudásukat is megcsillantották a díjazottak. Tegnap, azaz 2020. november 26-án 19:30-tól az mvmjuniorprima.hu oldalon volt látható az online díjátadó és gálakoncert.

Idén is átadta a Hangszeresek Országos Szövetsége az Öröm a Zene díjakat 10 kategóriában, elsősorban zeneipari háttérembereknek. Az A38 Hajón tartott eseményen megtartották az Öröm a Zene tehetségkutató-hálózat nagy döntőjét is, amit a Kontraszt nyert.

A Kult50, a Fidelio zenei újság által indított értékmérő díj. 2017 óta minden évben kiadvány jelenik meg, ahova tíz kategóriában kerülhetnek bele olyan személyek, akik az előző évben jelentősen hozzájárultak a hazai kulturális élet előremozdításához.

Lajhó Gyula ütőhangszeres művésztanár is megkapta a “Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért Díjat”.

A Fonogram – Magyar Zenei Díj 2020 életműdíjasa: Kovács Kati, a szakmai életműdíjasa: Gőz László lett.

A Magyar Jazz Szövetség Vezetősége a beérkezett javaslatok alapján nemrégiben döntött az idei Jazz Mecénás Díjak odaítéléséről.

19 kategóriában hirdetettek jelölteket a 2020-as Fonogram Díjra, amit eredetileg Arany-Zsiráf Díj néven indított útjára a MAHASZ 1992-ben.