Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere március 15. alkalmából miniszteri művészeti kitüntetéseket ítélt oda. A díjazottak között ott találjuk a Talamba Ütőegyüttes, és Bordás József nevét is.

A hagyományos, nyári időpont helyett január 23-án, a Duna TV kétórás showműsorában adták át ötödik alkalommal a Petőfi Zenei Díjakat. A Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV névadóját, Petőfi Sándort formázó szobrokat 12 kategóriában kapták a hazai könnyűzene legjobbjai.

A hagyományos, nyári időpont helyett január 23-án a Duna TV kétórás showműsorában adják át ötödik alkalommal a Petőfi Zenei Díjakat. A Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV névadóját, Petőfi Sándort formázó szobrokat 12 kategóriában kapják a hazai könnyűzene legjobbjai. Az életműdíjat idén Horváth Charlie veheti át.

Tíz zenetanárt és tíz előadóművészt díjazott az Artisjus komoly- és könnyűzenei kategóriákban 2020. december 11-én. A szerzői egyesület olyan előadóművészeket ismert el, akik rendszeresen kortárs magyar műveket tűznek műsorukra, valamint azokat a tanárokat díjazta, akik kiemelkedő munkát végeznek a zenei oktatásban.

Idén újabb elemmel bővült a Mester-M díj: A “Kedvenc online tanárom” kategóriában három pedagógust jelölhetnek diákjaik.

Az MVM támogatásával minden évben 10 fiatal művész kapja meg a Junior Prima Díjat magyar zeneművészet kategóriában. Egy gálakoncert keretében tudásukat is megcsillantották a díjazottak. Tegnap, azaz 2020. november 26-án 19:30-tól az mvmjuniorprima.hu oldalon volt látható az online díjátadó és gálakoncert.

Idén is átadta a Hangszeresek Országos Szövetsége az Öröm a Zene díjakat 10 kategóriában, elsősorban zeneipari háttérembereknek. Az A38 Hajón tartott eseményen megtartották az Öröm a Zene tehetségkutató-hálózat nagy döntőjét is, amit a Kontraszt nyert.

A Kult50, a Fidelio zenei újság által indított értékmérő díj. 2017 óta minden évben kiadvány jelenik meg, ahova tíz kategóriában kerülhetnek bele olyan személyek, akik az előző évben jelentősen hozzájárultak a hazai kulturális élet előremozdításához.

Lajhó Gyula ütőhangszeres művésztanár is megkapta a “Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért Díjat”.