Szikra díj

Immár hatodik alkalommal rendezték meg a hazai keresztény könnyűzene legrangosabb szakmai eseményét, a Szikra – Díjátadó gálát. Az esemény a tavalyi évhez hasonlóan online formában volt megtekinthető a Szikra Projekt hivatalos YouTube csatornáján. Hat kategóriában lehetett nevezni, a zsűri először a legjobb hármakat hozta nyilvánosságra, majd ezek közül kerültek ki a győztes dalok.  A közönségdíjról… Tovább »

Könnyű- és komolyzenei alkotókat díjazott idén is az Artisjus: kilenc zeneszerzőt és szövegírót tüntettek ki, köztük Borlai Gergőt is.

Lezajlott az idei, 2021-es Fonogram átadó, megvannak a nyertesek.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere március 15. alkalmából miniszteri művészeti kitüntetéseket ítélt oda. A díjazottak között ott találjuk a Talamba Ütőegyüttes, és Bordás József nevét is.

A hagyományos, nyári időpont helyett január 23-án, a Duna TV kétórás showműsorában adták át ötödik alkalommal a Petőfi Zenei Díjakat. A Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV névadóját, Petőfi Sándort formázó szobrokat 12 kategóriában kapták a hazai könnyűzene legjobbjai.

A hagyományos, nyári időpont helyett január 23-án a Duna TV kétórás showműsorában adják át ötödik alkalommal a Petőfi Zenei Díjakat. A Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV névadóját, Petőfi Sándort formázó szobrokat 12 kategóriában kapják a hazai könnyűzene legjobbjai. Az életműdíjat idén Horváth Charlie veheti át.

Tíz zenetanárt és tíz előadóművészt díjazott az Artisjus komoly- és könnyűzenei kategóriákban 2020. december 11-én. A szerzői egyesület olyan előadóművészeket ismert el, akik rendszeresen kortárs magyar műveket tűznek műsorukra, valamint azokat a tanárokat díjazta, akik kiemelkedő munkát végeznek a zenei oktatásban.

Idén újabb elemmel bővült a Mester-M díj: A “Kedvenc online tanárom” kategóriában három pedagógust jelölhetnek diákjaik.

Az MVM támogatásával minden évben 10 fiatal művész kapja meg a Junior Prima Díjat magyar zeneművészet kategóriában. Egy gálakoncert keretében tudásukat is megcsillantották a díjazottak. Tegnap, azaz 2020. november 26-án 19:30-tól az mvmjuniorprima.hu oldalon volt látható az online díjátadó és gálakoncert.