A kurzus a ritmusszekció két alapvető hangszerének, a basszusnak és a dobnak összehangolásáról, közös munkájáról szól. A könnyűzene fejlődésének során számos zenei stílus alakult ki a RAGTIME-tól a TECHNO zenéig… Gyuri és Tomi session zenészként rengeteg zenei stílusban kell hogy megfeleljen, ismerve a stílusra jellemző jegyeket és jól is használva őket. Az előadáson az egymásra… Tovább »

Bár tavaly a pandémia miatt elmaradt, idén ismét összegyűltek a zenésztársak, barátok, dobkedvelők a 26. Dobosok Farsangján, melyen ezúttal a RitmusDepo is képviseltette magát. A látogatókat a szebbnél szebb és jobbnál jobb dobokon és dobszerkókon kívül rengeteg olyan workshop várta, melyek segítettek számukra a játékuk fejlesztésében – mint Szendőfi Péter kurzusa – valamint a hazai… Tovább »

Dobosok Farsangja - Ritmusdepo nyereményjáték

Szeretnél egy fullosan felszerelt stúdióban dobolni? Szeretnéd rögzíteni kedvenc dalodat saját magad és akár bandád előadásában? Szeretnél egyéni konzultációt nyerni, mely keretében a RITMUSDEPO szakértőitől kaphatsz személyre szabott zenei-szakmai és akár menedzsmentbeli tanácsokat? Ha igen, akkor keress minket a Dobosok Farsangján! Regisztrálj, vagy töltsd ki a kérdőívünket ITT és figyeld az oldalt, hogy Te vagy-e… Tovább »

A pandémia után ismét találkozhatnak a latin zene szerelmesei egy jam-session-ön, de ezúttal új helyszínen.

Idén ismét Németországban tartottak volna fesztivált a német cég központjában, de a COVID-19 vírus miatt törölték ezt az idei zenei eseményt is.

Idén újabb város ad otthont Magyarország legnagyobb rockzenekarának. Várják az énekesek, gitárosok, basszusgitárosok, dobosok és a billentyűs hangszeresek csatlakozását is.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál egész napos programmal készül április 5-én, a főszereplők az ütőhangszerek, és az ütőhangszeresek lesznek!

Martonosi György gondolatait közöljük a 25. Dobosok Farsangja kapcsán.