Megjelent Dörnyei Gábor és Pete Lockett közös DVD-je Rhythm Frontier címmel. A duó a dobfelszerelés és az ütőhangszerek kombinálásával hoz létre egyedi, kortárs produkciót. Virtuóz ritmikai párbeszéd, összhang, kreativitás és változatosság jellemzi a lemezt. Szakmabelieknek izgalmas zenei csemege, de nem csak dobosoknak ajánlott!

Már előrendelhető Jojo Mayer oktató dvd-je, a Secret Weapons lábtechnikával foglalkozó második része! A korong mellé bőséges leírást is mellékeltek a lábgép történetéről, anatómiájáról, a szimpla és dupla lábgép összehasonlításáról, a használandó cipőkről, lábcinről és még sok minden másról… A minden eddiginél átfogóbb és részletesebb oktatóanyag a Hudson Music gondozásában jelenik meg.

Megjelent DVD-n Dés László jubileumi koncertje. A zeneszerző, szaxofonos, előadóművész 60. születésnapját idén januárban a Papp László Budapest Sportarénában számos vendégfellépő közreműködésével ünnepelte.

Messze a felhőkkel címmel csaknem négy évtizedes története első DVD-jét jelentette meg az East. A progresszív rock zenekar kiadványán a hosszú szünet után tavaly júniusban a pécsi Kodály Központban adott koncert kép- és hangfelvétele szerepel.

Something Special címmel jelenteti meg első DVD-jét a Special Providence. A lemezen a tavalyi Urániás koncert mellett, riportok és werkfilmek is helyet kapnak. A március 5-i megjelenést ünnepelve a Take5-ban ad koncertet a zenekar, este kilenc óra magasságában welcome drinkkel és vásárlási lehetőséggel együtt.

Lármagyűjtögető névre keresztelt CD-DVD kombóval lepi meg a Quimby együttes már eleve ünnepi hangulatban lévő rajongóit a karácsonyi szeretetáradat előtt. A CD-re új és/vagy/illetve megszületésük óta átalakult dalok kerültek fel, míg a DVD-n három koncert különböző szakaszait kísérhetjük füleink és szemeink figyelmével.

Különösebb bonyodalmak nélkül megtekinthetjük Korompay Zsolt oktató DVD-jének promó videóit, sőt az alábbi linkek egyikén még a werkfilmes bakiparádéval is találkozhatunk. Narancssárga honlap és képbe kerülési esély néhány klikkre.

Benny Greb félmosolyával a borítón megvásárolható a The Language of Drumming című kiadvány. Ez két DVD-nyi anyagot jelent, amiken a Benny Greb fejlesztette módszer sajátságaival szeretnének megismertetni minket; Benny szerint ugyanis dobolni tanulni olyan, mintha egy új nyelvvel barátkoznánk.

A zenész hangszeres istenségének és személyes varázsának segítségével mutatja be életművének egyes elemeit, melyeken olyan zenészek mellett dolgozott, mint Simon & Garfunkel, a Steeley Dan, Chick Corea, James Taylor és Eric Clapton. Ilyen például a Bye Bye Blackbird című dal kiemelkedő seprű-szólója, de hallhatunk a dobfelszerelés összeállításának alapjairól, és a taktjel, a páratlan ütemmutatók, a… Tovább »