Kezdőlap Fórumok ARCHÍVUM II. Basix KONTRA Pearl?

Ennek a témakörnek tartalma 7 hozzászólás, 6 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mapex2 10 éve, 9 hónapja.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #850403

  cartmen123
  Felhasználó
 • #1213548

  Mapex2
  Felhasználó

  Basix! A kezdő pearlok a minőségükhöz képest nagyon drágák. Ne nyiss mindig mindennek új topikot! Én ha olyan kérdést akarok feltenni amihez nins topik ingább a csevegőbe írok mert BB jól leszid érte. Nem nagyon kedveki az új topikokat.:) Reggel van bocs ha nem beszélek valami érthetően.

 • #1213542

  unAble
  Felhasználó

  Hello!
  Az első az lenne, hogy (gondolom új vagy) nem kell külön topikot nyitni egy ilyen kérdés sorozatnak, hanem szépen beleírod az egyik már sokat használt ehhez kapcsolódóba.
  A másik, hogy azért nem vennéd meg mert nem a kedvenc színedben van.. az már ott rossz. Nem a dobot nézik, hanem, hogy hogyan játszanak rajta/hogyan szól jobb esetben. Pearl cinek nemérnek semmit, max gyakorlás. A standard felszereléseknél nem 10,12,14 méretűek a tamok hanem nagyobbak: 12,13,16. Alap pearl bőröktől ne várj túl sokat, egy bőrözés sosem árt új cuccnál.
  expressz.hu-n keress rá, hogy basix custom. 115-ért árulja valaki és jár hozzá kb minden, ráadásul egész jól fog szólni.

 • #1213541

  Bati
  Felhasználó

  Sztem a név nem minden,főleg az alapkategóriában!Ergo én nem a nevet,hanem a minőséget,hangot és a stb.-t “akarom” megfizetni és nem pár betűt.Sztem a “nevesek” alapkategóriában általában rosszabbak,mint a “névtelenek”,persze nem csak a doboknál.
  A standardhoz képest annyi a-méretbeli-különbség, hogy a tamok 12,13 és 16 méretűek.Ebből adódóan másabb is a hangjuk.Azt,h az oldalta függ,sztem nem sokat jelent,mert a felsőkat.ban i szokott lenni(nekem mégis jobban tetszenek az állósak).Mindkét cin(101,Pearl)alap kategória.
  Szinte minden dobon ki kell cserélni a gyári bőröket egy új dobnál,ha te használtat választasz,akkor ott derül ki,h mik is vannak rajta.
  Hogy más mit fog ajánlani azt nem tudom,de van egy sejtésem,h a Basixet.:D

  Ehez sztem nem kellett volna új topik,erre van a milyen cuccot érdemes venni? topik.

 • #1213539

  Chris72
  Felhasználó

  http://www.ritmusdepo.hu/forum/tema.php?id=241
  Milyen szerkót érdemes venni? a címe.
  (télire valami jó meleget)

 • #1213538

  Chris72
  Felhasználó

  Hali!
  Most rossz arc leszek, de a Pearl cinek gagyik, Basixből a Custom-ot érdemes megvenni, gyári bőrök egy darabig bírják, aztán úgyis cserélni kell, a tamok mérete egyéni ízlés kérdése; nem számít, hogy fúrt; az, hogy álló vagy függesztett tam szintén egyéni ízlés szerint változik; 100-hez még gyűjts; ezért nem kellett volna új topikot nyitni! (van valami olyan topik, hogy “Mit vegyek?” vagy “Melyik éri meg?”)

  Üdv!

 • #1213537

  kissdee
  Felhasználó

  2

 • #1213536

  cartmen123
  Felhasználó

  Sziasztok!

  Most kezdenék dobolni tanulni. Hozzáértők segítségét kérném, hogy milyen dobot érdemes venni. Billentyűn játszom, van zenekarunk (kezdő amatőr), de áttérnék a dobra.
  Tehát olyan dobfelszerelést keresek, amivel el lehet kezdeni a dobolást, viszont fellépésre, kisebb fellépésekre is alkalmas.
  Fő szempont: az ár. Minél olcsóbb.

  Kérdésem: – használtat vagy újat?

  Újat, amit néztem, az alap Basix (Classic vagy Oxygen), aminek az új ára: 70 eft lábcin, beütő és kísérő állvánnyal, dobszékkel, lábgéppel, pergő állvánnyal, tehát komplett cinek nélkül. Plussz cinek Paiste 101 még úgy 35 eft. Tehát ez olyan 100 eft-ból kijön.
  A használtakkal itt az a bajom, hogy cinek nélkül ugyanezt kb 50-60 eftért árulják, ami alig kevesebb mint az újnak az ára.

  A másik, amit tudnék venni ismerőstől az egy Pearl Forum Fusion Fx (valahányas) Új ára: 150 eft. Én 100 eft-ért tudnám megvenni, tényleg alig használtan, talán egy hónapig használták. Viszont bordó, ami nem a kedvenc színem :) Ez is kompletten, leszámítva, hogy nem 3 cines a cucc, hanem 2. De van hozzá pearl cin, lábcin és egy crash/ride 18″.

  Kérdésem, mit ajánlanátok?
  Illetve, hogy a Pearl cinek “érnek-e” valamit? vagy igazából csak gyakorlásra jók?
  Mi inkább popsabb zenét játszunk cry, cry, cry és Fever stb elég vegyeset, de nem rockot. A pearl szerkó méretei 10, 12, 14, 14, 22. Ez megfelel erre? Mi a standardhez képest a különbség? Illetve a Pearlnek az álló tamja függesztett a cin állványra. Fúrt. Ez jelent valamit? Rosszabb így, hogy nem álló tam? Van hátránya? A bőrök is alap pearl. Azok jók? Vagy azokat is cserélni kellene?
  és még kérdésem volna,ki mit ajánl? több zsém 100 eftnál nincsen erre a célra.
  Jobb egy basix dobot felturbózni jobb bőrökkel és cinekkel? vagy a pearl alapja a jobb?

  Huhh, sok kérdés, de remélem tud valaki hozzáértő tanácsot adni.

  THX
  cartmen

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.