Kezdőlap Fórumok HANGSZEREK Cintányérok

Ennek a témakörnek tartalma 16 hozzászólás, 11 résztvevő. Utolsó frissítés:  mokus77 6 éve, 4 hónapja.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #1252151

  mokus77
  Felhasználó

  Tiszteleterm
  Valaki tudna véleményt mondani a wuhan cinekről?mennyit bírnak,mennyire repednek….nyilván használat kérdése,csak viszonyítás kellene…..a hangjukat meglestem már videokon,az tetszetős…:D

 • #1252150

  invictus1989
  Felhasználó

  Ki ismeri a paiste 502 13″ Hihatot??? Jazz és Tánczenéhez illik?

 • #1252140

  Domy
  Felhasználó

  Yamaha Np V-60, és Roland E-16 szintetizátoraimat tokkal, állványokkal
  új állapotban lévő cintányérokra cserélném.
  Info: beherovkatonic@gmail.com

 • #1245182

  leisle69
  Felhasználó

  Minden így igaz.
  A helyes technika gyakorlatilag nullára csökkenti a repedés, jóbb tányérok esetén.
  A Staggnál tényleg elég nagy a minőségi szórás
  A nehezen megszerzett dolgaira jobban vigyáz az ember
  Még azt fűzném hozzá, hogy nagyon kell vigyázni arra hogy a cin széle ne sérüljön pl. szállítás közben, vagy eséstől. A nem vagy alig látható pici sarkos-éles ütés, az élen úgy működik, mint az instantleves tasakján a bemetszés.

 • #1245179

  vatian
  Felhasználó

  Nálam is előfordult ,amikor még alsó kategóriás tányéra futotta csak.
  Azóta sikerült a felső szériákat elérnem.Vagy ez vagy már a helyesebb ütéstechnika miatt nem törtem egy tányért sem 10 éve.Megjegyzem,most sem kímélem őket annyira.Azelőtt Zildjian Scimtar hi-hat,B8, B8 Pro crashek meghaltak. De láttam már drága tányért is sok helyen kivágva.
  A Stagg-ról amúgy is azt hallani,hogy jól kell kifogni.
  Helyes ütéstechnika:nem merőlegesen az élre csapni,hanem lapos szögben csúsztatva odasózni.:)

 • #1245177

  Chris72
  Felhasználó

  Sajnos előfordul az ilyen, főleg helytelen ütéstechnika esetén.
  Talán elmondható, hogy a nagyobb gyártók tányérjai jobban bírják, de lehet, hogy ez csak azért van, mert azokra már jobban vigyáz az ember… ;D

  Crash-ek repednek be egyébként a leggyakrabban, hiszen azok kapják a legsúlyosabb ütéseket. Meg kell találni a megfelelő technikát, (és jól kell választani) és akkor azok is sokáig kiszolgálják a dobost.

 • #1245175

  matyosz
  Felhasználó

  Sziasztok!
  Cintányéroknál mennyire gyakoriak a külső oldaluk felől kezdődő szálirányra merőleges repedések?
  4 cinnel volt eddig dolgom, és ez az első eset, hogy berepedt volna. Egy 14″-es medium crash stagg sh-ról van szó. Ezek után megbízhatok ebben a márkában, vagy csak szimplán szerencsétlenül kifogtam egy ilyet?
  Másnak volt ilyen tapasztalata akár stagg-gel, akár mással?
  Előre is köszönöm a válaszokat!

 • #1244989

  Bontókő
  Felhasználó

  Vatian, köszi!

 • #1244983

  Bordás
  Felhasználó
 • #1244968

  vatian
  Felhasználó

  Az,hogy lyukas az alsó tányér,szerintem csak az összezárásnál segít.A felső tányért én csak annyira rögzítem,hogy tudjon lazán mozogni.Ha tudsz,szerezz be a filcek helyett.két gumi tartót,ami direkt erre való.Ott kisebb a találkozási felület,jobban be tudod állítani a kívánt lengést.És csak lazán zárd őket .Nekem volt régebben egy Zildjian Scimtar-om.Az is kezdő kategória.Értelmes hangot nem tudtam belőle kihozni zárt állapotban.
  Engem is osztottak már itt Depón,de ki nem sza..ja le. :)
  Akit ez éltet,nyisson topikot magának,vagy csak profiknak egy külön oldalt.

 • #1244963

  Bontókő
  Felhasználó

  Ez nem a depo színvonala, hanem az enyém. Nem szakcikket írtam a címoldalra, hanem egy kérdést tettem fel egy fórumban. Érted.
  De nem sértődöm meg, ha segítesz szakszerűen megfogalmazni a kérdést, ami elfogadhtó színvonalu ahhoz, hogy utána válaszolj is rá.

 • #1244961

  fec06
  Felhasználó

  miért baj az ha nem tudja szaknyelven elmondani és próbál segítséget kérni? te biztos úgy születtél hogy vágtad a dobos szakzsargont, sőt te alkottad meg nem?
  inkább segíts ha ennyire okos vagy vagy ne irj…

 • #1244960

  gyapi
  Felhasználó

  Most ez valami harmadosztályú átverőshow,vagy ez a jövő ritmusdeposzinvonala .???????????????????????????????

  …………..rohadjak meg ha gecizni akarok ,ez egy teljesen őszinte kérdés.

 • #1244957

  Bontókő
  Felhasználó

  Ez a 14-es ZXT Solid. Nekem leginkább az összezárt hangja nem jön be (az a hang meg nincs kint a Zildjian oldalán), bár az is lehet, hogy ez mindegyikre igaz, amelyik nem lyukas, mert bennszorul a levegő. Meg az is lehet, hogy nem jó a technikám, nem kell teljesen összecsukni, és érzéssel kell csak nyomni azt a pedált.

  Most megnéztem a youtubén pár videót, az egyiken egész szép hangja van, de ott látszik, hogy nem olyan mereven áll a cin, mozog ahogy üti az ember, én meg úgy jól összecsavaroztam az állványt, ha nyitva van, mozog a cin, ha zárva, akkor nincs semmi mozgás. De ott a megboldogult Dobosudvar videója, szerintem eléggé dobozhangja van náluk is zárt állásnál.

 • #1244932

  vatian
  Felhasználó

  Szia!Tapasztalatom szerint,minél vastagabb a tányér,annál kevésbé zizegős.Nem írtad,melyik hi-hat-od van,így nem tudtam meghallgatni. A gyártó oldalán van pár féle.
  Mindenképp vékonyabb tányér kell.Ha pl. a felső vékony és az alsó vastag,akkor kemény is és zizegős is.De már annyiféle kapható,hogy tényleg csak próbálgatás alapján lehet kiválasztani az ideálist. És természetesen nem várhatod egy alsó kategóriás cin-től,hogy úgy szóljon mint egy drágább széria.Hiszen akkor senki sem venné meg a jó drága cuccost.Én szeretnék egy K Custom Dark lábcint,de kicsit drága.Na annak finom hangja van.:)

 • #1244904

  Bontókő
  Felhasználó

  Nem sok tapasztalatom van lábcinekkel, igazából csak a sajátomat ismerem. Ez egy Zildijan 14-es ZXT, ha nyitott állásban megütöm, olyan gong-szerű hangja van, kicsit öblös, hosszú lecsengéssel. Viszont (nekem) jobban tetszene, ha vékonyabb, sziszegős hangja lenne, rövidebb lecsengéssel, olyasmi hogy: Cszszsz… -ilyet szeretnék venni.
  Van valami általános oka annak, hogy ilyen, vagy olyan lesz egy lábcin hangja, pl. más anyagút kellene keresnem, vagy 13-asoknak jellemzően rövidebb a hangja stb. vagy ez teljesen egyéni, és a szokásos “hallgasd meg, és úgy válassz” alapján mindenféle létezőt ki kellene próbálnom?

 • #850500

  Bontókő
  Felhasználó

  Vékony, fémötvözetből készült, kerek, középen lyukas tányér, amelyet párosával egymáshoz ütnek, vagy dobverővel szólaltatnak meg.
  /Wikipedia/

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.