Kezdőlap Fórumok ARCHÍVUM II. Dózsa Művelődési Ház

Ennek a témakörnek tartalma 140 hozzászólás, 33 résztvevő. Utolsó frissítés:  Korompay 13 éve.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #850144

  nc
  Felhasználó
 • #1061953

  Korompay
  Felhasználó

 • #1046233

  Wpjotr
  Felhasználó

  amugy most kelt el épp a dob. hogy kié lett,nemtom. holnap kiderül,bence elég magas árat kinált-e..

 • #1046232

  Wpjotr
  Felhasználó

  hát.. nem biztos hogy bdrummeré lesz a dob.. de ha igen,akkor sem tuti,hogy megveszem tőle..:( de majd még meglátom..

 • #1046231

  Maffay.
  Felhasználó

  ÉSTE SZÖR WPJOTR, MIKOR ÁLLSZ NEKIA SZÉTSZEDÉSNEK ? ☺
  KÉPEK TOPIK 9764.
  http://href.hu/x/3tox

 • #1046230

  Wpjotr
  Felhasználó

  aztán virgil donatinak sincs mindig jó napja! ö pont egy rossz példa volt. elég sok rosszat hallottam róla,de ez annyira nem publikus. ő sztem nem zenész csak egy nagy megfejtő. amit tud “szétszed”..

 • #1046218

  Revengeful
  Felhasználó

  Végre! Köszi mackó :) legalább érted, hogy mit írok ide. Egy szóval sem írtam, hogy Dörnyei szar. Minr Mackó is írta, nem az ő napja volt. Ne légy már ennyire fanatikus bakker. A másik ne hasonlíts egy kalapácsot, egy ütvefúróhoz. Sztem ezzel ezt a témát fejezzük be, mindenki tudja, hogy Dörnyei jó dobos, az nem az ő napja volt és kész! ENNYI! Csapó! Vége! :)

 • #1046153

  Macó
  Felhasználó

  Töki, ő Herr Hessler-hez viszonyította, nem máshoz!
  Én már hallottam rosszul játszani… A Dózyában… Az I. Sabian-napon! :)

  És ezt a kijelentést ne úgy értsd, h Dörnyei szar, hanem úgy, h aznep nem volt passzban és sokkal rosszabb volt, mint amennyire szabadott volna lennie!

 • #1046152

  Macó
  Felhasználó

  Így volt!!! Én is hallottam!!!
  Ott álltam mellettük! :)

 • #1046127

  Névtelen

  Huuu… :) AZért merész vagy ilyet kijelenteni, hogy szar Dörnyei.. Mind1. :) Én még nem hallottam rosszul játszani.. egyébként belegondolhatsz, milyen lenne neked Virgil Donati után játszani egy szakmai közönség előtt :))) de mind1… merész ember vagy:)

 • #1046126

  Revengeful
  Felhasználó

  ok, hiszek neked. Én egyébként a janusommal nagyon megvagyok elégedve és aki eddig próbálta mind azt mondta, hogy isten pedál :) szóval nálam bevált. Egyébként talán azért nem sikeres, mert kicsit drágára sikerült, és nincs nagyon reklámozva. Én is németo-ból vettem az enyémet féláron, és egy barátom mutatta, hogy fölös pearl vagy tamát venni, ez is van olyan jó kevesebb pénzért és igaza lett. (az én tapasztalataim alapján)

 • #1046112

  Névtelen

  A billentyűzetem nem műkdik úgy ahogy kéne.

 • #1046111

  Névtelen

  Nos,amit én hallottam az ez volt:Van ugyan,de csak kísérletezgetett vele,egyébként Elit használ,amúgy is ki lesz vonva a piacról mert nem sikeres és le is lesz cserélve a tbbi Mapex hardware is [a cég újakat gyárt] kb 2009 elejére.[Gondolom mert a mostaniak nem jók/nem sikeresek.]

 • #1046109

  Revengeful
  Felhasználó

  Nekem azt mondta, hogy van neki ilyen. A pedál tokja is ott, bár abban valóban az Eliminátor volt :) és aztán azzal is játszott. De azt mondta, hogy van neki és szereti és egyre jobbak a Mapexes cuccok, ugyan is ő nagy Mapex fan. Ennyi

 • #1045852

  Névtelen

  Ez nem igaz,Eliminatort használ,a Janussal csak kísérletezgetett.

 • #1045828

  Revengeful
  Felhasználó

  Nem nem viccelek. Még mielőtt vmit félreértenél. Tisztelem és nagy dobosnak tartom Dörnyeit, de az nem az ő napja volt. Azzal kezdte, hogy rögtön az elején egy kis halk cinjátéknál, amikor beakarta ütni az 1-er szépen mellé ütött… Aztán vagy 4-szer ejtette el a dobverőt és állandóan csattogott a káva és a dobverő, amikor darálni akart, mert nem nagyon találta el a bőröket. Aztán mikor visszatapsolták, azt mondta Gyuribának, hogy ááá én nem játszom többet ma nem megy. Vagy vmi ilyesmit. Az elsőt tisztán leolvastam a szájáról, nem ültem tőle messze. Szóval nem fikázni akartam csak az nap ez volt frankón. Sztem zavarban is volt Hessler után, bár ezt ős is mondta, hogy nem egyszerű Hessler után játszani…

 • #1045785

  Névtelen

  Dörnyeire remélem csak viccelsz.. :D

 • #1045783

  Revengeful
  Felhasználó

  Rayyy sajnálahtod, hogy nem tudtál odaérni Hessler bácsira. Iszanyat komoly volt a kurzusa. És nagyon közvetlen volt, jókat lehetett vele dumálni. Nagyon nagy ember! És olyan duplázót használ mint én :D (Janus)

 • #1045780

  Revengeful
  Felhasználó

  Hali! Dörnyei tényleg szar volt. Szegényt sajnáltam, mert nem jött neki össze nagyon semmi. A kávát viszont sokszor eltalálta :) Ami nekem mindíg felb***a az agyamat a “csodálatos” hangosítás. Hogy ennyire ne legyen valakinek füle. Egyedül talán Hessler volt normálisan kihangosítva. A többi cucc förtelmesen szolt. Ez elég szánalmas. A másik szánalom a szlovák srác volt. Hogy a csáába lehet valaki ennyi tudással endoser? Jézuss…

 • #1045691

  Névtelen

  Nem nagyon voltak kétlábas témák,csak a szokásos rég megunt tr-tr 2ők,de az ilyen pörgős témák hál istennek csak közben bukkantak fel egyszer-kétszer,mert a groovjai viszont nagyon jók voltak.

 • #1045651

  Névtelen

  :DDDDDDDDDDDDDD
  Lehet megérte volna bemenni, olyan kétlába van, hogy lett volna death metal meg hardcore… meg 2lábdobos cucc stb stb… ;)

 • #1045562

  Maffay.
  Felhasználó

  MIÓTA ŞOROLOD A ŠÖRT, TE IZÉ ☺
  A KUTYÁK, NÉGEREK, STB. KÖZÉ ? ☺

 • #1045555

  Rayyy
  Felhasználó

  Hát írtam én ilyet, te kis provokátor? Be sem mentünk rá, csak a büfé előtt hallgattuk :D (tudod, sört nem lehet bevinni…)

 • #1045553

  Macó
  Felhasználó

  Bocsi, Rayyy-t akartam irni! :)

 • #1045539

  Macó
  Felhasználó

  Töki!

  HIDD EL!!!

  Én is ottvoltam! És Rayy mindent leírt! :) A szlovák srác vicces, Claus Heßler meg kibäszott brutális volt!

 • #1045530

  Névtelen

  Dörnyei Szar volt??? EZ az a dolog, amit nem hiszek el :)))

 • #1045528

  Rayyy
  Felhasználó

  :)
  Szóval… a hangszerkiállítás igencsak merész jelző volt a tegnapi napra.
  Sajnos Claus bácsi kurzusát nem értem el, mert melóztam :(
  Csapd le Csabiékon majdnem elaludtam… nem nagyon tetszett.
  A külföldi magyar (szlovák?) srácon visítva röhögtünk, -szerencsére csak- 10 méteres körzetben megbotránkoztatva az embereket > róla nem is tudnék mást mondani, hiszen “Lenin már mindent elmondott”.
  Aztán mivel erősen fogytak a sörök, a sorrendre nem emlékszem, de Gyuri bácsiék zenéje mellett kiválóan tudtunk frissítőt fogyasztani a büfé előtt ;) Claus bácsi brutál volt, nagyon jól összeválogatott tányérjai voltak és a legkomolyabb technikákat is a zeneiség szellemében használta… szóval miatta megérte az amúgy elég drága belépődíj (az est többi részéhez képest drága).
  Dörnyei bácsi szólója alatt is úgy éreztük, hogy mivel nagyon kevesen jöttek el, legalább nekünk kell egy kicsit támogatni anyagilag a rendezvényt… így még pár sör elfogyott a büfénél, mialatt a művész úr bent gyakorolt. :)

 • #1045221

  Névtelen

  dörnyeitől csak elájulni lehet.

 • #1045220

  Rayyy
  Felhasználó

  Szóval ma Sabian nap… akkor erről is lesz egy kis véleményem, ha hazaértem… /kuncog/ ;)

 • #1042055

  Névtelen

  Sziasztok…
  Én nem akartam megsérteni senkit viszont engem se sértegessen senki..
  Nekem ez a meglátásom..
  Mindenkinek igaza van részben..
  Foglalkozzunk inkább a jelennel a következő progaramokkal a múlt már lerágott csont..

 • #1042048

  Kid A
  Felhasználó

  Én Rayyy-nek maximálisan igazat adok és ugyanazt gondolom, amiket ő írt. De én is úgy vagyok vele, hogy kár erre ennyi szót pazarolni. Ebben a topikban főleg! Ezért szerintem Te is hagyd a dolgot Rayyy… Egy kommunikációtudományi oldalon tabu – szemantika vonalon viszont én is szívesen folytatnám ezt a vitát:D

 • #1042047

  cousinrandy
  Felhasználó

  Igazából így visszaolvasva nem a szó hazsnálatával volt a problémám, hanem azzal hogy a véleményed inkább általánosításnak hangzik nem pedig szubjektív meglátásnak, de zt már kiveséztétek nem is teszek hozzá semmit. viszont ami elég tré az az hogy már kb 10 oldal óta nincs érdemben hosszászolás semmihez aminek dobosokhoz lenne köze.unalmas ez a kötözködés.

 • #1042036

  Balázs Miklós
  Felhasználó

  Ja, csak épp cousinrandy beírását felejtettem el idézni, amire az alábbi postot írtam: “azt hogy szar azt semmiképp nem lehet mondani rá , mert nyilvánvalóan profi dobos.”

 • #1042035

  Balázs Miklós
  Felhasználó

  Most ami eről eszembe jutott: Pataky Attila is profi énekes (ebből él = profi), a dáridózása pl. mégis szar (volt). (A Zeddától meg hányok:D)

 • #1042033

  adamhosman
  Felhasználó

  Rayyy, ha elvárod, hogy szubjektív mivoltában véleményként elfogadják a vihart kavaró hozzászólásodat, az teljesen OK. Ugyanígy fogadd el azt, hogy másoknak a Te stílusod nem tetszik. Végülis érthető, ha valaki a ‘szar’ szóról fekáliára asszociál..

  Többieknek meg lehet itt irodalmi indíttatásból vitázni, de ne csináljunk már úgy, mintha Rayyy zeneileg nagy hülyeséget mondott volna.

  Lehet inkább indítani egy “írjunk úgy, ahogy másoktól szeretnénk, hogy írjanak nekünk” topicot.

 • #1041943

  Névtelen

  rendben főnök, majd ezt még lesörözzük, élőben:)

 • #1041940

  Rayyy
  Felhasználó

  Tehát szemantikai problémával állunk szemben. A “szar” szó manapság a köznyelv egyik elfogadott frázisa a negatív vélemény kifejezésére, nem irodalmi, de mégsem kifejezetten trágár szóhasználat, megfelelő szövegkörnyezetben 100%-osan megállja a helyét egy többnyire fiatalok által látogatott internetes fórumon, melyen a kifejezésmód amúgy is a béke ülepe alatt van.
  Ezen tények ismeretében tehát jól látható, hogy nem egyszerűen maga a szó formája sérti egyes személyek lelkületét, hanem az, hogy szövegkörnyezete az ő véleményükkel szemben áll.
  Ilyen formán senkinek semmi joga, erkölcsi alapja nincs felszólítani egy másik embert, hogy ne használja ezt a szót véleményének kinyilvánítása közben. Erősíti az előző megállapítást az is, hogy ha a szóban forgó kifejezéssel egy extrém könnyűzenei dobost illettem volna, akkor Andris nem szólt volna egy KURVA SZÓT SEM. TEHÁT NINCS SZÜKGSÉG ÁLSZENT HOZZÁSZÓLÁSOKRA, MINDENKIT SZEMÉLYES INDOKOK MOZGATNAK, NEM A KÖZ ERKÖLCSÉNEK MEGÓVÁSA; KURVÁRA NEM KELL ALKALMAZKODNOM SENKIHEZ, MERT ÚGY ÉRZEM BETARTOM AZ EGYÜTTÉLÉS SZABÁLYAIT EZEN A FÓRUMON, MÉG HA OLYKOR EL IS VESZÍTEM A TÜRELMEM, MINT MOST.

 • #1041928

  Névtelen

  :D
  NEm az ízlésemmel van itt gond… felőlem mond azt hogy nem tetszik.. csak ne azt hogy szar. de lényegtelen. ez már csak azon múlik, mnnyire tiszteled a másikat. innentől lezártam.
  örültem rayyy :)

 • #1041926

  Rayyy
  Felhasználó

  És mi is az a logikus érv, ami miatt alkalmazkodnom kéne a te ízlésedhez? Nevetséges.
  Még jó, hogy korán értem haza és tudok ilyenekkel foglalkozni :)

 • #1041918

  Névtelen

  hozzánk kéne alkalmazkodni, mert engem szvsz marhára zavar hogy az egyik legnagyobb erkölcsi példaképemet leszarozod.. pusztán ennyi..

 • #1041907

  Rayyy
  Felhasználó

  Uhh… gáz, hogy fel sem fogod, amit írok.
  Mihez is kéne alkalmazkodnom? Erre kíváncsi vagyok. TALÁN A TÖBBSÉG VÉLEMÉNYÉHEZ? Nem gondolod át, miket írkálsz itt.

 • #1041904

  Névtelen

  ÉRTED?
  Hidd el, Borlai Dörnyei stb stb dobosokat, nagyon is érdekel a más véleménye… :)
  Az Akira is egyébként marha jófej, és szerény ember, nyílván ilyennel nem állít be senki, hogy “héé öreg: szar vagy”… :))) nem vitatkozom hülyeségeken, de akár forum akár nem, alkalmazkodjunk kicsit, és ez rád is vonatkozik… max nem tartod be.:P
  érted?

 • #1041902

  Rayyy
  Felhasználó

  ÉÉÉRted? :D

  Látom, nem érted, hogy ez egy fórum, amely név onnan ered, hogy emberek vitatják meg kisebb-nagyobb dolgaikat, sőt, hogy szűkebbre vegyem a kört, VÉLEMÉNYEZŐ topikról lévén szó, arra való, hogy leírjam a véleményemet. Ezt bizonyos feltételeknek kell alárendelni, hogy végig emberi hangnemben maradjunk, ami nekem sikerült is.
  Lehet, hogy ahhoz már lusta vagy elvenni a csövet a szemecskéd elől, hogy tudatosuljon benned: minden egyes hozzállást már alapjában véve is szubjektív véleménynek kell tekinteni. Ez sem sikerült nektek, mert egyből lerohantatok, hogy “hogy mered állítani, hogy szar volt?!” Én pontosan tudom, hogy sokaknak tetszett, csak nekem nagyon nem, ezért ennek emberi formában hangot is adtam egy VÉLEMÉNYEZŐ topikban. Nem gondoltam, hogy ilyen visszhangja lesz…
  Semmilyen logikus érvekkel alátámasztható alapod nincs arra, hogy azt mondd nekem: “ne nyilvánítsd ki, hogy ez szar”. Ezt nem is értem, hogy gondoltad…
  Különösebben nem hat meg, hogy Dörnyei, Borlai, Martonosi… mit gondolnak adott dobosokról, nyilván őket sem érdekli az én véleményem, hangsúlyozom teljesen logikusan egy előadása alapján ítélkeztem a szóban forgó dobosról.

  Ne mondd, hogy nem mondod a grájndkórra, hogy szar, mert ahol tudjátok, megragadjátok az alkalmat egy kis heccelésre, mindazonáltal teljes joggal mondhatod rá, hogy szar, mint ahogy én is mondhatom Jimbo bácsi előadására!
  Ha Jimbo bácsi hallaná, hogy leszaroztam a produkcióját, nyilván röhögne és hazamenne, csak ti veszitek ennyire komolyan a dolgot. :)

 • #1041895

  Névtelen

  rayyy
  nem akartam beleszólni, de mostmár érzek egy kényszert. Nem érted úgy látom, hogy nem arról van szó hogyha valakinek nem tetszik, azzal gond van, hanem arról , hogyha neked nem tetszik ne nyílvánísd ki, hogy ez szar.Ugyanis attól hogy neked nem tetszik, nem feltétlen szar a produkció.Az , hogy téged idegesített, és untatott, nem jelenti azt hogy mindenkit.Dörnyei Gabival beszélgettem erről, és Ő is azt mondta, hogy mikor látta szólóban, füstöltek a dobok, hatalmas tudása van, és nagyon nagyon jó dobos. Most azt félre kell tenni, hogy ez az egész nem Akira miatt van, hanem hogy a yamaha cég termékeit reklámozza. Örüljünk, hogy a yamaha támogatta ezeket a rendezvényeket, és hogy láthattuk milyen marhajól lehet használni ezeket a midis cuccokat, attól függetlenül hogy gusztustalanul szól… ennyi… nem szeretnélek kioktatni, ne legyen félreértés, csak marhára zavar ez a hozzáállás. Itt hozzáteszem, Én sem mondom azt a grájndkórra hogy pfuj az egy szar, nem is zene… tudom hogy így van(:D ) de nem mondok ilyet, csak azt hogy ez nekem nem tetszik.. ennyi, és el van intézve. Érted?

 • #1041894

  Rayyy
  Felhasználó

  Dzsánsz19!

  cousinrandy!

  Ismétlem, szerintem Akira Jimbo szar volt, mert néhol idegesítő, néhol pedig unalmas volt az ELŐADÁSA. A PRODUKCIÓJAAAAAAA!!!!! ÉRTITEK!?!?!?!
  Egyáltalán, semmilyen szinten nem érdekel egy előadóművész produkciójában az, hogy mennyi tudás rejlik mögötte, ha egyszerűen idegesítő, amit a színpadon látok.
  Nem tudjuk, milyen emberek ezek a hírességek, nem tudjuk pontosan milyen dobosok, miket gyakorolnak, meg hogy viselkednek egy borús reggelen. Így hát érthető, ha a színpadon nyújtott produktum alapján ítélkezem.
  Ráadásul azzal, hogy azt mondom “szar”, nem valami elképesztően trágár, primitív hangnemben írok, csak a köznyelvet használom. Úgy gondolom, elég rég óta járok ide ahhoz, hogy ne kelljen mindig irodalmi nyelven megszólalnom és elég sok ember ismer innen, ahhoz, hogy ne kelljen alakoskodnom.
  Viszont, ha valaki bunkó, az inkább abban mutatkozik meg, hogy nem tud emberi módon fogalmazni és nincs tisztában nyelvének helyesírásával. Gondolok itt pl. az írásjelek használatára.
  Dzsánsz19 – És ha már az emberi szubjektivitásról beszélünk, akkor megértheted, hogy nem érdekel a neved, mert amíg nem ismerlek jobban (csak a postjaid alapján), addig nekem hüiedjerek maradsz.

  Kid A – nem feltétlenül hinném el, hogy a jószándék vezérelte, mert puszta jószándékból senki nem vetemedik általa helyesnek hitt erkölcsi, logikai helyreigazításra, ugyanis olyankor már vigyorog az ember válla felett a kisördög és bizony kíváncsian várja, mi lesz a válasz az ő írására, amire indíthatja a riposztot. Ezt bizonyítják utolsó hozzászólásai is. Erre lehet mondani, hogy mindenki magából indul, de azért tudjuk magunkról, hogy az emberi természet ennél egyszerűbb ilyen szempontból.

 • #1041892

  Névtelen

  pontosan ahogy mondod más semmi..

 • #1041857

  cousinrandy
  Felhasználó

  szerintem afő problémája pl Dzsánsz19 – nek , meg nekem is, az a hangnem. az teljesen érthető ha valakinek nem tetszett az Akira kurzus, nekem pl tetszett de belátom ha vlakinek nem tetszett az miért lehet. viszont azt hogy szar azt semmiképp nem lehet mondani rá , mert nyilvánvalóan profi dobos.

 • #1041846

  Kid A
  Felhasználó

  Oké, én elhiszem, hogy a jószándék vezérelt, de miért ne kritizálhatna bárki bárkit és bármit?! A Te hozzászólásod azért volt számomra unszimpatikus, mert a post-októl teljesen függetlenül erkölcscsősz szerepben tetszelegtél. Legalábbis nekem így tűnt. Ha félreértettem, elnézést kérek.

 • #1041838

  Névtelen

  nem erről van szó csak mindennek van egy módja…
  ismételten erre hivatkozok hogy nézz rá egy két hozzászólásra..
  én nem sértegettem senkit és erre milyen válaszokat kaptam..

 • #1041837

  Névtelen

  Ez így van ebben teljesen igazad mindenkinek más ízlése van és ez így is van jól nem kell hogy tetszen az így is van rendjén..
  Csak nézz körül van egy két értelmes hozzászólás..

 • #1041836

  Névtelen

  Szia “kedves” Rayyy a vélemény nyílvánítás az egy dolog de annak is van egy módja..
  képzeld el ha olvasná az oldalt és látná a szerencsétlen hozzászólásokat kissé elcsüggedne..
  Te biztos joey jordisont preferálod..
  Egyébként a nevem Halmay István Jenő kicsi bunkókám nem pedig hülyegyerek..

 • #1041819

  Kid A
  Felhasználó

  Pontosan az ilyen Dzsánsz19 szerű hozzászólókról beszéltem a korábbi beírásomban… Az életben is így van nagyon sokszor, hogy egyes emberek erkölcsi fölényt kovácsolnak az igénytelen konformizmusukból és aztán emögé bújnak. Ezek után persze sokan az ilyen ember mellé állnak, mert a társadalmi berendezkedés is ezt támogatja. Hajrá birkaszelleműek!

 • #1041816

  >SamyDavis<
  Felhasználó

  Ha nálad azt jelenti a fikázás, hogy egy másik ember elmondja a véleményét, akkor nálad valami baj van. Miért fáj az egyeseknek, hogy valaki más véleményen van egy dobost illetően? Nekem rohadtul nem tetszett az a görög csóka, RAYYYnek meg kurvára. Mi ezen soha nem vesztünk össze.
  Mindannyiónknak más az érték ítélete, kinek a virgázás, kinek a rockos 2-4, kinek meg a grájndkóóóóóóór.

 • #1041776

  Rayyy
  Felhasználó

  Most nézem csak ezt a hsz-t.
  Nem bántottuk Gyuri bácsit. A Dózsát sem. Jó hely, jó programokkal. DE UGYE NEM KELL BOCSÁNATOT KÉRNEM, HA VALAMI NEM TETSZIK?!?! VAGY AKINEK TETSZIK, ANNAK INGYEN VAN, AKI SZERINT SZAR VOLT (mint szerintem Akira Jimbo), AZ FIZESSEN?
  Bizony a zene az egy olyan dolog, amiről mindenki más-más véleményt alkothat. A fórum meg egy olyan dolog (például ez a fórum), ahol ezt a véleményt le lehet írni.
  És ez tipikus kisajátító fogalmazásmód: hanemtetszik, akkornegyereel, mert nekünkbizonytetszik, ígycsakmijárhatunkoda, mertegykiscsalád vagyunk, akik jólmegértikegymást, éstiszteljükazidősebbdobosokat és különbenistökhíres, így mindenkinek csak pozitív élményt okozhat, akinek meg nem, az buzievagy.
  Másrészt, ha nem megyek, akkor nem zabálok meg 6 tonna süteményt meg 8 liter sört a büfében, meg nem lesz közönség, aki tapsol (hiába nem tetszik) és akkor Gyuri bácsi szomorú lesz és nem hív ide ingyen csodálható félisteneket.
  /hüiedjerek/

 • #1041061

  Névtelen

  Sziasztok.
  Megszeretném védeni Martonosi Gyuri bácsit ő a szívét lelkét kiteszi hogy ingyen láthassatok jó zenészeket élőben és ti kritizáltok a kissebbségi kompexusotok miatt ha nem tetszik ne gyertek el máskor ilyen egyszerű..
  Akinek nem inge ne vegye magára.
  ÜDV.

 • #1040157

  Szaki
  Felhasználó

  Ne feledd hogy Cegléden a java megnézte őt, majdnem több mint teltház előtt:)

 • #1040094

  Ferdinánd
  Felhasználó

  Ez szerintem is így van. Ha nem teccik, mér nem mondhatom mog?? Okos ember lehet hogy tanul belőle.

 • #1040093

  Kid A
  Felhasználó

  Azt megfigyeltem hogy itt mindig van egy-két olyan hozzászóló, aki csak annyit ír be, hogy “fikázni azt nagyon tudtok”, meg “akkor minek mentél el, ha nem tetszett”. Engem speciel egyszer úgy b.szott le valaki (elég prominens személy) itt a fórumon, hogy a dobosok farsangjáról írtam egy dícsérő véleményt és egy-két kritikát. Mivel nem csak 100% pozitívumot írtam, egyből azzal jött elő, hogy akkor mit kerestem ott? :D
  Szerintem a tabuk korszaka lejárt, mindnyájan tudjuk, hogy Britney Spears is büdöset sz@rik…:) Miért ne mondhatná el mindenki akár a negatív véleményét?!

 • #1040084

  Rayyy
  Felhasználó

  :)
  Én nem vagyok szakmabeli (személy szerint), mivel nem vagyok zenész, de itt a legtöbben zenészek – gondolom.

 • #1039956

  atitoth
  Felhasználó

  nagyon tudtok fikázni az már biztos!
  de hát Magyarországon ilyen a “szakma”!!!

 • #1039932

  Korompay
  Felhasználó

  tutatutatutatutatutatutatutatutatutatutatutahöööörrrrrrrrrr!!!!!!!

 • #1039869

  Kid A
  Felhasználó

  Ja és még annyi, hogy olyan jó érzés volt, hogy tele volt a Dózsa. Bárcsak Will Calhoun is átélhette volna ezt, ahelyett, hogy fél háznak játszik… Pedig ő is igazán megérdemelte volna!

 • #1039868

  Kid A
  Felhasználó

  Ezt nagyon jól írtad. Én is pont erre gondoltam, amikor hallgattam és néztem Akirát. Egy tipikus karaoke-imádó japán, aki a gagyi szintetizátorhangokat és a villogó táncgépek világát varázsolta a dobok mögé… Ha megnézitek, ott tényleg nagyon megy ez a hangulat. És ez aranyos volt, ahogy fülig érő szájjal ennyire beleélte magát.
  Ez a show egy nagyon távoli kultúra terméke, amit mi nem mindig tudunk megérteni. De az elvitathatatlan, hogy Akira mind tudásból, mind kedvességből, alázatból példát mutatott. És nekem nagyon tetszett a zene nélküli dobszóló, a clave is hibátlan volt.
  Amúgy Rayyy, az Omar nekem sem tetszett viszont.

 • #1039850

  adamhosman
  Felhasználó

  Akira nagyon szimpatikus jelenség, és a saját koncepcióját magas és hibátlan szinten űzi. Ellenben szerintem ilyen sláger-feldolgozásokkal inkább cirkuszban vagy a Fábry Showder-ben lehetne fellépni, mintsem koncertközönség előtt, mert zeneileg igazán nagy élményt nem jelentenek.
  A midi-hangokkal kapcsolatban Rayyy-jal egyetértek, sajnálom, hogy a fickó nem arra használja a tehetségét, hogy tuned percussion-t pakoljon a szerelése köré, amivel akusztikusan tudna hasonló játéktechnikával megszólalni.
  De ne felejtsük el, hogy mindez honnan jött – aki látott már távolkeleti kommersz tévéadást, az pontosan tudja, hogy az efajta show-nak – a hangzásvilágával és hangulatával együtt – az ottani popkultúrában sokkal inkább meg van a helye, mint itt Európában.

 • #1039849

  -Levi-
  Felhasználó

  Én meló miatt nem tudtam menni…szarban is hagytam a dobosunkat, mert oda lett megbeszélve a találka. Viszont ha nem vol gigaszám akkor talán nem is bánom.

 • #1039848

  Maffay.
  Felhasználó

  AZ “5 utas”T RAYy IS +TUDJA TENNI !
  MIAZ NEKI; AZ ANDRIŞT LEFEJELNI . . . . . . . . . . . . . . . . . . DOBOLÁS KÖZBEN !

 • #1039847

  Névtelen

  igen, a dallamokra gondolta, mivel azt is ő játsza, mellette pedig mind a 4 végtagjára is kell figyelni.. ugye nem lehet 5 ha 2 keze és 2 lába van… valóban én is éreztem hogy rámegy a dobolásra.. de ennyit megér…

 • #1039846

  Névtelen

  hály, én debrecenben meghallgattam az előadását, később pedig az öltözőjében beszélgettem vele. nekem nagyon tetszett, nyílvánvalóan néhány szólam kilőve dobon ezáltal, amit próbált helyettesíteni kéz láb kombókkal, viszont hatalmas dolgot művelt, és valószínüleg ez már csak a Te ggyengeséged és hozzá nem értésed, hogy nem tudod értékelni, amit ő csinál. bizony, 5felé függetlenített, ugyanis nem dallamok,, hanem harmóniák voltak az E-padokba programova, ami valóban embert igényel, hogy abból zene legyen. Ezzel természetesen az improvizáció lehetősége csökken, mivel csak 2 keze van, de nagyon ügyesen próbálta pótolni… nekem az egész nagyon sokat jelentett, valamint hogy olyan apró dolgokat mondott, ami igenis baromi sokat javít a soundon valamint a doboláson. Igazából ez nem az Akira Jimborol szólt, hanem a hangszeréről, és szerintem Ez igenis munkát igényel.. Ilyet ne jelents ki, hogy az Akira Jimbo előadása szar, mivel ez teljesen szubjektiv. Remélem nem az a gond, hogy nem blastbeat ment éjjel nappal… A csávó valami eszméletlen szerény, amit a magyar dobosok többségétől nem tapasztalsz.. És ez nálam még felhúzta a határt, mert a nagypofájú zenészektől hányingerem van. Nekem nagyon tetszett, és az is hogy emberileg is toppon van a pali.. Az Ember technikailag sincs toppon? szerintem igenis toppon volt, de ezt már mindenki döntse el maga.

 • #1039843

  Rayyy
  Felhasználó

  Mér’ erről a japán madárról nem ezt mondták? Ráadásul ez a nagy képű szöveg, hogy “5 utas”. Szerintem inkább arra gondol ötödikként, hogy dallamok is megszólalnak… csak azt nem tudom, minek. A dobolásától vonja el fílinget.

 • #1039842

  Vili
  Felhasználó

  Jó, de a Thomas Lang az kb. a világon az egyik legjobb függetlenítés terén.

 • #1039839

  Rayyy
  Felhasználó

  Akira Jimbo előadása szar volt.
  “Kici jápán ember zörög kici digitáliz dobbál”
  Lehet, hogy hozzá-nem-értésemből fakadóan, de nem vettem észre az öt utas függetlenítést (eleve vicces…), pedig nagyon beharangozták. Szóval az ember függetlenítéséről annyit, hogy feleannyira nem képes (véleményem szerint), mint mondjuk Láng Tamás.
  Elképesztően idegesítőek ezek a midi-hangok, Omar Hakim-nál is téptem a hajam rendesen. Szerintem az egész történet ott fullad be, hogy a digitális motyókat igazi hangszerek utánzására vagy helyettesítésére akarják használni. Még jódarabig nem fogunk olyan technikai szinten állni, hogy ez ne legyen nevetséges próbálkozás. Viszont kiválóan lehetne ezeket használni élő d’n’b vagy elektro-zenékre, mint T.L. vagy Jojo… mindegy.
  Amellett az ember technikailag sem volt a topon > magyarán többet vár az ember egy ilyen bemutatótól, mint kommersz kéz-láb kombók, meg alap klévek.
  Megbántam, hogy szántam rá időt.

  Másrészről vicces volt az este, mert egy csomó szöveget megtanult magyarul és hát el lehet képzelni, hogy vakert :)
  A másik, amikor a kvescsön-szeksönnél felállt egy öreg cigány forma és kérte, hogy szóljon valami csárdás vagy cigányzene, mert táncolni szeretne. A helyzet komikumát írásban nem tudom átadni, de el lehet képzelni Gyuri bá (és a közönség) reakcióját :DDD

 • #933782

  praclee
  Felhasználó

  tényleg jó volt,de nem ő lesz az az ember akitől a legtöbbet tanul majd az ember,és aki a legjobb kurzusokat adja:)
  Amugy tényleg nagyon jó volt.Én meg is vettem a cd-dvd-t,mondjuk elég furcsán van összeállítva a dvd,alig lehet benne eligazodni.

 • #933613

  Szaki
  Felhasználó

  Jó volt, de sajna a boroskóla hatása alatt voltam, így nemtudtam sokra figyelni:D

 • #933595

  Maffay.
  Felhasználó

  SZERÉNY VÉLEMÉNYEM SZERINT IS;
  HAMÁR +ADATIK A 2 LÁBDOB, VÉTEK 1FORMÁRA HANGOLNI !!
  = TÖBBET KIHOZNI = FANTÁZIÁLNI ÉS MÉGTÖBBET GYAKOROLNI !

 • #933591

  csibe
  Felhasználó

  Igen,csak egyetérteni tudok az előttemszólóhoz.Király a csávó !
  Nekem igazán azt tetszett benne,hogy megüti a cuccot,nem pirickázik.
  ODABASZ !!!!!!

 • #933473

  Kid A
  Felhasználó

  Azthiszem megvan az új kedvenc dobosom.
  Will Calhoun zseniális volt. Aki nem jött el, sajnálhatja.
  Imádom, ha valaki nem “csak” dobszólókat nyom le egymás után, hanem úgy használja a szerkót, mint spirituális kifejezőeszközt. Nézed, nézed, és néha úgy magával sodor, hogy nem is veszed észre ahogy eltelik hirtelen 40 perc. Ráadásul a ritmust sokkal tágabb értelmezésben használja, mint a legtöbb dobos, a dobolás nélkülözhetetlen részévé válnak a hangminták, amik nem ütőhangszeres hangok. Szinte dallamhangszerként használja a dobot, amihez hozzájárul a második “kislábdob”, aminek megfeszített bőrökkel nagyon kellemes hangja van. Nagyon tetszett, ahogy a fő lábdob mellett ezt a kisebbet használta, mintha csak plusz egy tamot ütne egy harmadik kézzel.
  Tetszett, hogy Calhoun maníroktól maximálisan mentes, és végtelenül szimpatikus, mintha csak a legjobb haverod lenne. Nem komplikálja túl a dolgokat, ha a kislábdobot, és a lábcint egyszerre akarja megszólaltatni, közel teszi egymáshoz a pedálokat, és egyszerre tapos rá, valamint a lábgépeket is úgy osztja el, ahogy neki kellemes. Szerintem, ha valaki, akkor ő modern dobos, egy olyan szellemiséggel, ami mindnyájunknak példamutató lehet.
  Bocs, hogy ennyit írtam, de ki kellett írnom, mert baromi nagy élmény volt! Aki szintén így gondolja, írjon!
  Üdv:)

 • #933157

  Korompay
  Felhasználó

  Menjen mindenki a Will Calhoun bemutatóra! Ingyenes!
  http://www.dozsamuvelodesihaz.hu/dozsa.htm
  Scroll lefelé.

 • #912668

  nc
  Felhasználó

  jeleztem tagsagi kervenyemet. :)

 • #912667

  nc
  Felhasználó

  elsőre jövök kb, hacsak nem szól közbe az élet, mert elvileg elotte levo heten megyek kaposvarra, es ha az megcsuszik egy hetet, akkor bukta ismet. :) de szeretnek ott lenni, es rotyogni a drumometeren. :D:D:D

 • #912663

  Linda
  Felhasználó
 • #912394

  Chris72
  Felhasználó

  Dobosok Farsangja 2006

  febr. 25-én 14-24 óráig
  Soul Blaster
  V-Generation (Magyaro.-n először)
  Talamba Ütősegyüttes

  Csányi Zoltán & Friends

  Angler Ákos – V generation, AnimaSS
  Balázs Tibor – session
  Balogh László
  Csányi Zoltán
  Reggel Ferenc – Soul Blaster
  Vadász Péter – United, Zappa Emlékzenekar
  Végh Balázs- BP.Klezmer Band, Nova Kulturzenekar
  …és meglepi vendég

  Kiállitások:
  Foto kiállítás – Kardos Zsuzsa
  Hangszerkiállítások

  Kurzus:
  D’n’B Ujj Zoli (Másfél)

  napijegy: 2500Ft
  csak a kurzus 500huf

 • #904097

  Névtelen

  tompítás nélkül is nagyon jól szól egy jó lábdob (ez sztem sem szólt jól, nem volt igazán teste a hangnak). mondjuk mikrofonozás kérdése is, hogy mit hoznak ki belőle, itt viszont nem emlékszem, hogy hogyan mikrofonozták. Egyébként sztem, más márkák is hasonlót adnak ebben a kategóriában persze kis eltérésekkel.

 • #903987

  nc
  Felhasználó

  tompitas nelkul mit varsz. :) a labdob ugy szolt, mintha egy ajtot rugdosnek acelbetetes lakkcsizmaval. D:

 • #903973

  praclee
  Felhasználó

  mondjuk itt szerintem nem az amatit kéne felhozni…mert minek is?AMi olcsóbb az még jó hogy rosszabb(általában)De mondjuk annyi pénzért már izgalmasabb a kérdés,hogy esetleg Pearl vagy sonor,vagy Yamaha…szval…nem mondom hogy rosszul szólt,nekem is tetszett,de azért van más dob is…ja a nagydobhang meg nem tetszett….

 • #903955

  Névtelen

  hát sajnos se nem gazdag, se nem heti két jódob (egy féljó). Csákány meg lapát az van, lehet hogy ki is próbálom mindjárt. Én eddig csak a seprűt próbáltam, de azt hiszem váltani fogok, a modern hangzás kedvéért. Jópofa hangja lehet! próbáljátok esetleg ki a lombseprűt, az biztos nagyon állat. :)

 • #903898

  Névtelen

  csákánnyal célszerűbb :))

 • #903888

  nc
  Felhasználó

  haha. amugy o valasztotta, ha akart volna millas dobot ker, de minek, sztem jol szolt, jo nem egy top10, de kit erdekel, menj le mondjuk koncertre valahova, akarmilyen a cucc amin jatszik a tag, fos a hangositas, innentol mi a fasznak egy millas dob. ja disznek a sarokba, mert ha mar ilyened van hasznalni nem fogod, mert ugy felted, megutni se mered. :D ja ez most a csoro szemszogbol volt. a gazdag szemszogben heti 2 ilyet versz szet lapattal. :D

 • #903887

  Névtelen

  Értem én, hogy mit mondasz! És egyébként ezek a középkategóriás dobok is már elég jól meg tudnak szólalni, csak én szeretem azt a szép konkrét juhar hangot, és nekem valahogy az kell hogy jól szóljon (most ilyen fafejű vagyok bocs), nekem ez a lényeg. Na mindegy számat befogom, előveszem dobverőmet és gyakorolni fogok egy kis rudimentst ahogy greg bácsi is mutatta. :)

 • #903616

  Névtelen

  Nem érted a lényeget.

 • #903615

  Névtelen

  Ezen sztem nem veszünk össze. Tök mindegy, mert nem egy baromi drága cuccot adtak, és sztem egy normális hangosítással, és valószínűleg nem gyári bőrökkel egész fasza hangja volt.

 • #903613

  Névtelen

  hello! Kicsit megkésve, de itt vagyok.
  Na szóval kategórián belül lehet, hogy nem rossz, meg az árához képest nem rossz, de akkor se volt sztem igazán jó hangja pl. a Peter Erskinehez képest (én attól a soundtól ott behaltam), ott a hangosítás is sokat dobott. Szóval volt sok mély, de nekem egy kicsit töppedt, jelegtelen volt a hangja. No mindegy ízlések és pofonok. Én csak azt mondom, hogy ha Greg bácsi bemegy a stúdióba akkor nem hiszem, hogy M szériát használ, meg otthon sem, meg koncerten se… Bár ha ő jól érezte magát akkor végül is mindegy. Meg ez reklám volt jó százalékban és ezért mehettünk ingyen. szóval befogom a pofám, téma lezárva részemről :)

 • #903604

  sakalfiú
  Felhasználó

  és 150 a tamtamban:)

 • #903578

  csibe
  Felhasználó

  az egy M-es Mapex volt. és abból is a régi ami még hársfa.

 • #903509

  Névtelen

  Neked is viszont kívánom :)

 • #903508