Kezdőlap Fórumok ARCHÍVUM Effektek ütőhangszerre és dobra

Ennek a témakörnek tartalma 50 hozzászólás, 10 résztvevő. Utolsó frissítés:  Névtelen 11 éve, 1 hónap.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #850105

  Névtelen
 • #1183118

  Névtelen

  SUNDOWN NYELD LE A GECIMET

 • #1101336

  jrm
  Felhasználó

  lehet nem teljesen idevágó kérdés: mi lehet az a propeller? pl. a Death ucsó lemezének az akkori zenekar tagok felsorolásában szerepel: Gene Hoglan Drums & propeller
  A neten találtam egy hasonló topikot portugál nyelven :DD annyit sikerült kihámozni, hogy valamilyen effekt lehet…

 • #911370

  bencus
  Felhasználó

  Előre bocsánatot kérek mindenkitől hogy egyáltalán előhozom a témát, de annyit szeretnék hozzátenni kedves Ádám, hogy nyilvánvaló ha valaki kicsit tájékozott a témában, esetleg havertól/baráttól hallott ezt azt, az tudja nagyon jól hogy mi számít márkának és mi nem. Viszont azt a stílust amiben ezt a dolgot lerendezted azt nem igazán emberhez méltó, és csak azt bizonyítja hogy primitív,gyerekes, és hiteltelen ember vagy. Ha olyan komoly zenész lennél, mint amilyennek tartod magad akkor nem érnél rá ilyen ócska, és szánalmas litániákat még megfogalmazni sem. Csak ennyi.Mégegyszer bocs mindenkinek.

 • #873236

  Névtelen

  Első RD fórumtalálkozó:
  Augusztus 6, szombat, 18 óra.
  hely: Jazz Garden (Kálvin tértől- egy- perc a Szabi híd felé)
  http://www.jazzgarden.hu/
  .
  A tulaja jó- haver és kongázik is!!! :))
  A hely igényes, a zene és a sör- jó!

  Kérem a ki jönni akar az a találkozó topicjába írja bele, hogy: “jövök”.
  Muszáj egy kb- létszámot leadjak a tulajnak.

 • #864017

  Névtelen

  Engem pedig pont a személyes tapasztalatok érdekelnek, mert az elmélet bárhonnan elolvasható nekünk. Szal az érdekelne, hogy mik itt a megbízható komoly márkák vagy sikermodellek, amelyeken érdmes gondolkodni. Nem kell félni, ha gagyi van azt is be lehet vállalni, ha pedig valamit érdemes elkerülni, mert ocsmány munka arról jó szólni másnak is.

  Amúgy elektronikai cuccnál soha nem mindegy szerintem a vas.Egyik része a hang, ami kijön másik része a mágiának az ami adja.

  A szűrős tapasztalataidról is írhatsz, nagyon hasznos lenne mindenkinek szvsz.

 • #864013

  -Levi-
  Felhasználó

  Amit kihagytam…a szűrők…na az mindenre jó…sokkal jobb dolgokat lehet kihozni belőlle, mint pl egy szimpla flangerből…

 • #864012

  -Levi-
  Felhasználó

  Ez nem a vasak kérdése…én arról beszéltem ilyen effektek használhatóak (szerintem), aztán, hogy az miből jön az meg egy másik kérdés. Minden effektnek meghatározott (fizikai) paraméterei vannak ami független attól, hogy milyen vasból jön. A hardware csak azt határozza meg, hogy ezekből a parákból te mennyit tudsz befolyásolni. Meg persze a minőség…de pont ezt a “Trabant vagy BMW” témát akartam az egészből kihagyni…

 • #864009

  Névtelen

  Nagyon jó, köszi. Mik váltak be neked ezekre, mint HW?

 • #864007

  -Levi-
  Felhasználó

  Nos…elmondom (leírom) a véleményem.
  Most a hangjavító dolgokról nem beszélnék, csak az effektekről. Szóval mi/én már sok mindent kipróbáltunk/am és tapasztalatom szerint aminek általános (tehát nem egy egyedi pár másodperces snitt erejéig) értelemben értelme(haszna) van perka esetében, szerkón kevésbé az a zengető, minél jobban a haladunk fő hangszertől(pl konga, dobcucc) a kiegészítő hangszerekig (pl shake, cinek) annál jobban. Aztán meg van a delay, de csak pontos bpm szinkronizációval (pergő, cinek), bár elég zavaró is tudd lenni. Ami még nagyot üt (sokat is nyomják a mai “popzenében”) a flanger, kiálláshoz szerkónál, amit érdemes lábkapcsolóról indítani. Röviden…

 • #863801

  Névtelen

  Csak egyvalaki vitázott.
  Még nincs mivel kísérletezni. :)

 • #863800

  jidaki
  Felhasználó

  Ahelyett, hogy itt vitáztok, kísérletezhetnétek a hangzásokkal… :)

 • #863794

  Névtelen

  És ezútttal ismétlen. elég legyen az offból. nem erre jött létre ez a topic!
  a vita lezárva.

 • #863793

  Névtelen

  Én ilyet nem írtam, kiforgatod az ember szavát! Néhány hasonlatot írtam arra, hogy minden terméktípsunak megvan a néhány minőségi gyártója, melynek néhány modellje elérhető áron kapható, akár használtan később és mégis jobb befektetés hosszú távon, mint egy néha elkapott közepes új vagy olcsó gagyi, sokszor ugyanazon az áron. Ezt itt is sokszor megírtam. Ehhez tartozik a Mercedes, mivel az autó hasonlat, ami míg világ a világ érték marad és egy idő után nem megy lejjebb az ára, hanem nő. Akárcsak ruhákkal. Elnézést, hogy nem c sekkoltam le, hogy egy kényszeres márkafóbiás prolival van dolgom, aki képtelen felfogni ezeket és rongyrázásnak veszi!
  Inkább legyek észtosztó brandfüggő yuppie, mint igénytelen proli, aki kisebbségi komplexsa miatt gyűlöl minden igényes, magéára és a minőségre adó emnbert, mindezt látatkanúl netről teszi.

  Ezek után megkérlek többet ne írj nekem se ide és se mailbe, az ilyen embert, mint te én lehúzom a hazai kulurális és igénytelenség vécéjén. Ha rajtatok múlna a világ nem lenne olyan jó termék, mint mondjuk a Soundcraft vagy a Mercedes, mert fogalmad, nincs mit jelent egy komoly márka, a minőség és az igényesség, a lelkiismeretesség.
  Gondolom a zenédre is szarsz és mindegy mit játszol és hoygan, mert attól se fügsz.
  Gartulálok a proli igénytelen szabadság, de egy utolsó észdarabot hadd osszak neked, a régi görög iskolából:

  Ahhoz hogy valamitől megszabadulj, előbb meg kell szerezni, meg kell érteni, értékelni, felfogni, el kell sajátítani, majd csak aztán lehet túllépni és elhagyni/eldobni! Ezt vésd a fejedbe, legyen ezt utolsó ajándékom neked és többet ne szólj hozzám.

  Enélkül csak olyan, vagy mint a csöves az utcán, aki büszkén fikázza a gazdagabbakat, hogy nem kell neki merci stb. megavn ő anélkül is.
  Nos, ami sosem volt, azt könnyű feladni. Azaz amit nem haladtunk soha meg azt nem lehet feladni, mert soha nem volt a tied! Arra csak irigykedni lehet!
  Még akkor is ha az igényes emberbe yuppiet magyarázol önigazolásodra.

 • #863790

  JoGa
  Felhasználó

  Hát jól megkaptam, annyi szent. A mailt tényleg egy sima köszönetnek szántam a tippért, semmi több. Milyen duma ez, hogy ‘hatásodra megkívántam’? Milyen hatásod van neked? Szóba került egy dolog, ezt köszöntem meg. Te meg írtál egy választ amiböl megtudhattam, hogy az igényes emberek Mercivel járnak, Hugo Bosst hordanak, stb….Az álláspontom a mailed olvastán lett igazán szilárd: egy észt osztó, brand-függö yuppie vagy szerintem. Akkor kellett volna mailt írnom neked, ezt talán tényleg nem a fórumon kellett volna kitárgyalni, de tán nem ezen múlik a világbéke..
  Amúgy én is egy barom vagyok, hogy egyetlen percet és karaktert is rád vesztegettem.
  Az off-ért mea maxima culpa.
  A seggedbe pedig tisztelettel nem harapok, nem lennék rá méltó, meghagyom inkább ezt az élményt valami igényes-pro seggharapónak, bizonyára közöttük is létezik ez a prémium kategória. A nyalás pedig jó dolog, de az sem a te segged kapcsán jut eszembe. Öszintén sajnálom.

 • #863788

  Névtelen

  visszatérve az effektekre…ha valaki kompresszort akar, próbáljon meg (akár használt) Focusrite cuccot szerezni. Ezek örök darabok és gyönyörűen szólnak, sokat “melegítenek” a hangzáson (a kompresszálás mellett, persze).

 • #863784

  Névtelen

  Minőség terén keine leben lassen. itt kemény világ van és a kompromisszum TNT-t szül. ;)

 • #863782

  Névtelen

  Te Ádám, nem itt van a gond. Sokféleképpen lehet igényesnek lenni és mindezt megélni. A bajok ott kezdődnek, ha az ún. (élettelen dolgokhoz kapcsolódó)igénytelenség/igényesség – tényező totálisan rátelepszik az adott személy agyára…holott, ha tárgyakra sarkítjuk le ezt a már párszor körbejárt témakört, láthatjuk, hogy ezernyi más szféra létezik, melyek összességükben határozzák meg az embert, mint értelmes(nek mondott) lényt. Leben und leben lassen….(pont)

 • #863781

  Névtelen

  Sok marha barom pedig itthon már az agyamra megy, hogy az igényességet és minőség iránti kompromisszummentes elkötelezettséget – az ő proli szintjéről sznobságnak meg márkabuziságnak látja, erre már ölni tudnék, lassan megfojt a sok gagyievő segg proli ember itthon!

 • #863780

  Névtelen

  Pontosan erről van szó és a szakma 99%-a ezt vallja. Persze lehet ettől venni bármit, Daewoo-t, Dáciát stb. akinek annyi pénze van vagy pedig élvezi, hogy fél évente cserélheti, javíttathatja és eladni meg csak 10-ed áron tudja. Van aki nem képes ezt az elején átlátni, akkor szívjon.
  Lehet először megvan egy 40-esből, de fél év múlva 5 rongyért könyörögnie kell, hoyg elvigyék, egy kilós spirit meg 10 év múlva is fog érni masszívan 50-60-at és működni pedig 100 év múlva is ugyanúgy fog, mint a szar noname gagyi fosal telerakott kínai Behringer.

 • #863777

  Névtelen

  kinek a pap, kinek a papné…tapasztalatból (személyes és baráti beszámolók alapján) annyit tudok mondani a Behringerről, hogy az egyszerűbb, kevés alkatrészből álló cuccai próbatermekben, illetve kisebb bulikon meg szokták állni a helyüket, viszont ez is olyan mint a Dacia volt anno, azaz: ki kellett fogni egy olyat, amely nem sz*rt be pikk-pakk. Komoly munkára és gyakori, kemény nyüstölésre azonban nem igazán alkalmasak – részben az erős gyártási tűréshatárok miatt (szép eufemizmus), részben pedig a viszonylag gyenge (hang)minőség miatt. Sajnos ez árarányos dolog az esetek jelentős részében. Aki jót fogott ki, az használja egészséggel… :)

 • #863768

  Névtelen

  Yess….! Induljon a fikahullám….már tudom, miért volt hiányérzetem egy ideje… (ennyi volt az off)

 • #863766

  Névtelen

  És ezzel be is fejezhetjük az offolást, a keverő témának ott van a Keverők topic, ez itt az effektekről szól.
  Akinek pedig személyes baja van velem, vagy utálatig szerelmes belém az keressen magánban.

 • #863765

  Névtelen

  És ezt azért kaptad, mert semmit sem utálok jobban, mint amikor valaki egyszer benyal aztán ugynabban a témában ugyanannak az embernek beflamel, köpönyegforgató senkiként!!

  Alakíts ki egy álláspontot és emellett tarts ki, ezt hívják hitelességnek az ellentéte pedig a gerincetelenség.
  Ha már egyszer köszönő levelet írsz és elmeséled, hogy a Soundcraft modellt hatásomra megkívántad és beláttad, hogy az jó és kösz a “szemfelnyitást”, akkor ahhoz tartsd magad!

 • #863764

  Névtelen

  1. aki egyszer segít neked, még magán mailben is azt ne fikázd, már csak gerinc miatt sem.
  2. neten, látatlanúl, azaz személyes ismeretség nélkül ne alkoss véleményt senkiről
  3. ha valamit nem értesz vagy félreértesz esetleg nem egy véleméynen vagy, akkor úgy kritizáld, hogy ellenvéleményedet szakmailag alapozod meg hiteles forrásokkal
  4. nem brand függő vagyok és tipikusan a süket ertenek így félre, hanem minőségpárti és igényes fogyasztó, az meg a te privát dilettantizmusod mutatja, hogy milliós cuccok mellé belenyúlsz egy szarba, persze lehet, hogy milliókért vettél 4 vagpn gagyit vagy átvertek párral. ez a te dolgod én nem akarok ítélkezni feletted, csak jótanácsot adtam és sajnos itthon az ilyenért nem hálásak, hanem a kishitű önbizalomhiányos keleteurópás önértékelési gondjaik miatt elkezdenek a máésik után szaglászni és fikázni.
  Tudod a kutya nem harapja meg aki egy falat kenyeret adott a szájába.
  Te most magadból csináltál segget előttem, mert ismeretlenül fikázol, ráadásul úgy, hogy személyesen írtál köszönőlevelet nekem magénba, hogy kösz, a szemfelnyitásért a Behringer miatt.

  Utolsó gerinctelen dolgonak tartom, hogy ráadásul pont most ebben az ügyben fordulsz meg és harapsz a seggembe.
  Az ilyen ember számomra nem mérvadó, hanem egy újabb ékes példája a primitív hazai igénytelen pletykás roszmájú irigy embereknek.
  Yuppinak nevezed az igényes vásárlót, aki szíve szeritn megmonddja, szakmai véleményre alapozva egy márkáról a véleméynét.

  Sajnálom, hogy a dicsekett milliók mellett annyit se tudsz, hoyg miből mi a jó és a márkahűséget vagy minőséget lefikázod.
  Köszönjük postod és a flamet is.

  Majd én is kinyomozom, hogy hoyg néz ki a mamád és jól beoffolok neked te szarházi hálátlan alak!
  Majd ha lesz weboldalad, akkor fikázhatsz.

 • #863742

  JoGa
  Felhasználó

  Ádám: majdnem írtam egy hosszú és cinikus hozzászólást a gagyi-szaros projektedre, de inkább nem. Már a nekem küldött mailedböl is az jött le, hogy amolyan brand-függö,megmondós sznob ember vagy. Mindez azonban nem érdekes, ha jó zenét csinálsz. Ha szart csinálsz, minden mindegy, szvsz.
  Azért írom ezt, mert az elmúlt másfél év alatt a zenélésbe fektetett 5 millió forintomból néhány egység Behringer cuccokra ment és én, mint felhasználó, meg vagyok velük elégedve. Ennek kapcsán némileg felb*szta az agyamat, hogy egy magadfajta yuppie (a weboldalad és megnyilvánulásaid alapján ennek tünsz…) elkezdi az igazságosztót játszani és pusztán márkák alapján izzadtságszagúan gagyiszarozik itten hevesen.

  JoGa(gyiszar…:)

 • #863717

  Névtelen

  Én nem használok soha gagyi cuccot ezért Behringerem sem volt, előttte szétnézek fórumokon és megkérdezek zenészeket, hangmérnököt és eladót erről, mint a Behringert ellenezte határozottan. Sok esetben kiröhögték vagy rám néztek a kérdésre, mint amatőr hülyére. :)
  nemkell minen áron szarral kezdeni vagy meglépni, ha az ember okos kihagyja a szerevést és kaján nő fel. ;)

 • #863716

  Névtelen

  Komoly ember, komoly célra ilyet nem használ. nyitottam keverő topicot ott leírtam ezeket és ha akarod ott folytassuk. Hiteles embereket és hozzáértőket kell nézni, akik igényesek és nem a laikus, dilettáns, makmester vagy bolondokat.
  Röviden: bőven elérhető a Soundcraft multi kiskeverői (Spirit sorozat), főleg használtan, vagy akár a Mackie.
  Én előbbit hoztam ki favoritnak több más szakkollégával együtt.
  Azért hazsnálják, mert ez a rohadt ország a buta és igénytelen emberek paradicsoma.
  Ugyanezért van ennyi ócska Swift is autóban, mert szranak utanézni, hogy adottt pénzből mi a legjobb vagy spórolni ár picit.
  A Behringer hibéásodása több szakmai fej szerint is katasztrofális, fórumokon is szidják mint a bokrot, szal nem Pro márka, hanem egy harmadosztályú szar.
  ezt tessék megjegyezni, itt nincs vita, nem egy Yamaha keverőrőlk vitatkozunk hanem egy ténlyeg igazi gagyiról, amit pro körben nem is jegyeznek. Messzire tessék kerülni.

 • #863708

  goozl
  Felhasználó

  Én azt kérdezem, hogy ha olyan rossz a Behringer, miért használja számtalan hangosító cég a front illetve a kontroll rack-jében?
  Ádám Te használtál valaha ilyen cuccot?
  Amúgy lehet venni Drawmer-t aranyárért…Meg TC-t..
  Ez vicc ugye?

 • #863705

  jidaki
  Felhasználó

  Télleg nem… :) NINCS! VÉGSŐ! HANG! :) ez a szép a kísérletezésben….:)

 • #863702

  Névtelen

  nem értetted.
  azért mert véletlenül olyan hang jön ki, hogy elszállsz és azt mondod, itt a vég, ezután már nincs mit feltenni az i-re, ez A HANG.
  de ez egy paradox abszurd hype volt, nehogy elkezdj rajta gondolkodni. :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

 • #863701

  jidaki
  Felhasználó

  …miért kéne öngyilkolni? Mert MÁS a hang? … no entiendo…. pl.: a dub-ban teljesen természetes a delay rápakolása mindenféle hanxerre…
  én didgeridooval kísérleteztem egy csomót, és elég sok lehetőség van benne…

 • #863700

  Névtelen

  Így van egyetértek az elejével de a végével nem.
  A BEHRINGER EGY SZAR KÍNAI FOS, AKI ILYET VESZ AZ NINCS TISZTÁBAN A SZAKMÁVAL ÉS MÁRKÁKKAL!
  Ezért vettem én Beyerdynamic Opus 67 miksiket és Soundcraft Spirit Folio keverőt.
  Senki ne vegyen szart, inkább legyen használt vagy régi, vagy várjunk vele egy kicsit, de noname gagyi szart soha ne vegyünk ÉS NE IS JAVASOLJUK SENKINEK.

  Ezt nyomatékosan kérem, hogy ha nem vagyunk tisztában a minőséggel, akkor inkább ne ajánljunk szart.

  Trabantot, porlevest, Avanglion napszemüveget, PaWasonic magnót, Wink cipőt stb. szemeteket ne ajánlgasunk, mert senkinek nem felelnek meg csak a felelőtlen amatőr, gagyi embereknek, akik leszraják mit vesznek és mit használnak.
  Kozsónak legyen jó de ne nekünk. :)

 • #863696

  boese
  Felhasználó

  főleg elektro dologkkal kevert élőzenénél szokás pl., hogy néha egy-két ütés erejéig megbolondítják a pergőhangzást azzal, hogy iszonyat mértékű zengetőt pakolnak rá. ez főleg hangulatkeltésre, esetleg a közönség megijesztésére való, de jókis trükk…

 • #863694

  goozl
  Felhasználó

  Megint nem tudok írni..Szörnyűűű szabadságra akarok menniiiiii!

 • #863693

  goozl
  Felhasználó

  Ádám én nem azt akarom mondani, hog ykonzervatívnak kell leni az effektek használatával, csupán arra akarok kilyukadni, hogy élesen el kell dönteni, hogy tradícionális hangzást akarunk “szebbé” tenni, vagy valami újat egyedit akarunk ilymódon elérni. Pl itt van az általam említett Collins bácsi dosoundja. Azon 2 Km Flanger szerű effekt van. Én is kísérletező típus vagyok, van, hogy még kevés Chorus is van a tamokon nálam, persze ahol mód van rá.
  De az is tény, hogy jó mikrofonok nélkül bolondíthatjuk a hangot, ha trutyi meg a keverőbe, akkor trutyi is fog a hangszórón kijönni. Amúgy a minőségi keverő, mikrofon elengedhetetlen, és onnantól nem kell 200-300 E Ft-os effektekben gondolkodni, hacsak nem stúdióba használod, pl ragyogóan megfelelnek a Behringer cég cuccai, tized anniért is. Bár ez egyéni izlés dolga.

 • #863686

  Névtelen

  jida pl. az utóbbit célozta meg a jó kis soundmod ötlettel.
  reméljük még él. ;)

 • #863685

  Névtelen

  Sajnos az elérhető árú jó keverőkben ritkán van effekt.
  Itt pedig pont a hang megbolondítása a második lépcső, az első hang picit tuningolása után.
  Tehát elsőfokon megtárgyalhatjuk, hogy mi az ami esetleg nem befolyásolja a hangzást csak szebbé teszi.
  Másodfokon mi az ami jól passzol az ütőhangszerekhez és/vagy dobokhoz ami megőríti, feldobja telejsen átvarázsolja a hangot.
  ez két különböző dolog.
  elsőnél tényleg befoshatunk a hangkép miatt, ahogy goozl (óvatosan, jobb semmi, vigyá!) a másodiknál pedig nem, pont meg kell szomorodjunk és önygilkosok legyünk az állat new konga soundoktól pl. hogy utána büszkén lehessünk öngyilkosok így ordítva: ezután már nincs fok és lépcső, a terv elkészült! hÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!”

 • #863677

  jidaki
  Felhasználó

  Szerintem ez is olyan, hogy kísérletezni kell, ki kell próbgálni egy csomó kombinációt, így olyan dolgokra akad6sz rá amikre nem is számítottál, de tetszenek….:)

 • #863670

  goozl
  Felhasználó

  Üdv! A zengetés jó ötlet, csak nem szabad túlzásba vinni esetleg a rezeknek, pl cinek még jól is jöhet. A kompresszálással is csak finoman szabad bánni, mert nagyon el lehet a hangképet rontani vele, mert akis “tap”-ok is felerősödnek esetenként. A modulációs effekteknek mindenképpen hangmódosító jellege van, pl dobon a jellegzetes Phil Collins tam sounk valamiféle Phaeseren, vagy Flangeren van módosítva. Izgalmas lehet, de csak módjával.
  AMi még esetleg jól jöhet az a zajzár, mert nem szólna össze a bekapuzott hangszerek, és megfelelő küszöbérték beállításakor mondjuk a kontrollcuccal is kevésbé gerjed.
  Én ezt javasléom, hogy jó keverő+ jó miksik= jó hangzás.

 • #863666

  jidaki
  Felhasználó

  Delay + flanger! …egy kis savas hangzás….. de próbáltunk már delay+wahpedál kombinációt is….

 • #863665

  Névtelen

  Nos úgy látom senki nincs képben effektekkel. Nem baj.

 • #863648

  Samu drummer
  Felhasználó

  igazad van:)

 • #863643

  jidaki
  Felhasználó

  talpas ütés:

 • #863597

  kage
  Felhasználó

  Főleg a talpas ütést!

 • #863595

  kage
  Felhasználó

  Értékelemmmmmmmmmm…..

 • #863593

  K.Mark
  Felhasználó

  Drummer cimbi !:) Tudod úgy különböztetjük meg a két kategóriát, hogy mi vagyunk a “favágók”, mi botokkal aprítjuk a beerendezést, ők pedig a tenyeres-talpasok ! Ők kézzel-lábbal tapsikolnak, püfölnek !
  :D
  ;)

 • #863592

  Névtelen

  Én egy kis reverb és delay-t elviselek kongákhoz.
  Érdekes lenne kipróbálni valami dinamikaprocit is, hogy testesebb és dögösebb legyen a hang méginkább.

 • #863591

  Névtelen

  de azt én nem veszem, mert ütős vagyok. :)

 • #863561

  Samu drummer
  Felhasználó

  na látod erre én is kivi vagyok:)
  de a dobosmagazinban a hangositásról volt már szó

 • #863556

  Névtelen

  Van már topic a hangszereknek, mikrofonoknak, keverőnek és keverésnek.
  Ideje beszélni az erősítők és erősítés előtt az ütőhangszerek és dobokhoz való effektekről.
  Mivel és hogyan dobhatjuk fel vagy torzíthatjuk, módosíthatjuk e hangszereink hangját?
  (reverb, torzítás, delay, dinamika proci stb.)

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.