Kezdőlap Fórumok CSEVEGŐ Ellopott hangszerek

Ennek a témakörnek tartalma 520 hozzászólás, 96 résztvevő. Utolsó frissítés:  meter 4 éve, 10 hónapja.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #1253384

  meter
  Felhasználó

  A lokfast hi-hat állvány ismertetőjele a házilag esztergált cluth és a szintén nem gyári, fémből esztergált, feketére festett, 3 csavarral rögzített alsótányér tartó.

 • #1253383

  meter
  Felhasználó

  Volt még a zsákban egy pergőállvány is, egy 70-es évek ritka japán Star állvány. Ismertetőjele az ívelt kifelé kanyarodó lábai.

 • #1253381

  meter
  Felhasználó

  Ma délután az Ajtósin kinyitották a kocsimat próba alatt. Elvittek a csomagtartóból 2 hátizsákot, az egyik üres volt (Quechua) a másikban koncert-állványaim voltak (egy varratott fekete 60literes Egrimor túrazsák). Ha jól emlékszem egy noname olcsó dobszék volt éppen benne, egy Premier lábgép (90-es évek, filc ütőfejjel), és egy 70-es évek beli Premier Lokfast lábcin állvány állvány (alu pedálos). Aki valahol látja eladásra felkínálva, kérem írjon nekem. Köszi.

 • #1246684

  xgergokex
  Felhasználó

  Sziasztok!
  Október 2.án délután az autómat feltörték és ellopták a teljes V-drum td-9kx2 dobfelszerelésemet, ha valaki tud erről vagy látja eladásra ezt, hívjon vagy írjon nekem, köszönöm! 30/9496863

  ezek voltak:
  kd8 lábdob trigger
  pd105 pergő
  pd85 tomok (3db)
  cy5 lábcin
  fd8 lábcin pedál
  cy12c crash
  cy12r ride
  mds4 karám
  kábelek
  warwick rockbag tokban

 • #850088

  Névtelen
 • #1242634

  Drkazmer
  Felhasználó

  Valami ilyesmi, csak egy árnyalattal igényesebb. Addig is ezt ide fel kéne rakni a fejlécbe, hogy tudjunk arról, hogy a Hangmesternél létezik ilyen.

 • #1242625

  Chris72
  Felhasználó
 • #1242624

  Drkazmer
  Felhasználó

  Kéne egy ilyesmi honlapot összedobni:
  http://www.lopottlaptop.hu

 • #1242005

  bszabeeka
  Felhasználó

  kösz Uram! ;)

 • #1241743

  Drkazmer
  Felhasználó

  Újabb áldozat… :-(

  Sziasztok, egy szerencsétlen és figyelmetlen éjszakai pakolás közben (aminél sajnos nem voltam ott) eltűnt a komplett cintányérszettem tokkal vonóval az Ajtósi Dürer soron, a Dürer próbatermekkel és a KBlokkal átellenben a Városliget szélén…
  Tartalma:
  – 14″ Sabian HHX (Stage hats) lábcinpár /festék kicsit kopott/
  – 16″ Sabian Pro Sonix beütő
  – 18″ Sabian B8 beütő (crashride-nak használtam) /már elég kopott sárgás színű/
  – valamint egy nagy- ill. egy kisebb lábcinzsebes Sabian feliratú fekete cintáska. Ha van becsületes megtaláló, vagy ha valaki összetalálkozna ezekkel egy esetleges vásárlás közben, nagyon hálás lennék, ha nem megvenné, hanem jelezne nekem! (lehet nem nagy szám egy része, de évek óta használtam őket és nagyon szerettem…történetük volt)
  Kontakt
  név: Burucs Szabolcs
  tel.:30 7576 919
  mail: bszabeeka@freemail.hu
  Köszi!

 • #1239264

  Drkazmer
  Felhasználó

  Elképesztő, mindenki figyeljen ezekre…

 • #1239205

  sumayer
  Felhasználó
 • #1237765

  Lunaticdrummer
  Felhasználó

  By Drkazmer (csak hogy szem előtt legyen)

  No. Ma beszélgettem a rendőrbácsinkkal. Nagy vonalakban felvázolnám, hogy mire jutottunk (új nincs a nap alatt, inkább csak rendszereztük a gondolatainkat).

  Hangszervásárlásnál kérj számlát a boltban, avagy ha használtat veszel, akkor írj adásvételi szerződést két tanúval. Ennek adóvonzataira nem térnék ki, de enélkül biztosan nem tudod igazolni, hogy a hangszer a tied volt. Ezt követően érdemes ezzel a mikropontos jelölési rendszerrel lefújni a hangszert, így tudod megkülönböztetni a sajátodat a többi hasonló típusútól. Készíts leltárt is a hangszerekről, amelyek a főbb tulajdonságokat tartalmazzák, készíts hozzá minél több fényképet, ha esetleg valami egyedi elváltozás van a hangszeren, azt is rögzítsd (feltűnő karcolás stb). Ha esetleg pedig eltulajdonítanák a hangszered, tégy bejelentést a rendőrségen, még ha nem is várod, hogy előkerüljön valaha, ugyanis ez az egyetlen esélyed, hogyha mégis meglesz, akkor visszakaphatod.
  Gondolkodtunk azon, hogy kéne egy internetes oldal lopott hangszereknek, amit a boltosok és a rendőrök is böngészhetnek, hátha ráakadnak valamire. Továbbá különféle rendezvényeken beszélgetést tarthatunk erről rendőrökkel, a biztosítók képviselőivel (fórumtalálkozó, hangszerkiállítás stb).

  A rendőrbácsi ajánlásai (semmi újdonság, mégsem figyelünk kellően erre):

  Ajánlások hangszerlopások megelőzésére

  1. Ne díszítsd fel a tunébuszt!

  Gyakori eset, hogy a zenekarok logójukat a buszra festetik, ami egyrészt biztos nagyon jól néz ki, de nem csak a rajongó kislányok figyelmét keltheti fel. Mondhatja azt is: “ Hello, ebben a buszban több milliós értékben vannak hangszerek és színpadtechnika! Gyere, lopj el!”
  Lehetőség szerint el kell kerülni a pótkocsi vagy utánfutó használatát. Könnyen ellopható és a parkolás is sokkal könnyebb nélküle. Ha mégis szükséges a szállításhoz, akkor ügyeljünk rá, hogy ez se legyen felmatricázva.

  2. Mindig tartózkodjon valaki a buszban, vagy annak közelében!

  Egy egész napos vezetés után nemigen kíván az ember még ezek után a kocsiban aludni. Főleg hogy ha a helyi haverok körében szeretnénk múlatni az időt, bulizással, kényelmes körülmények között. Akármilyen biztonságosnak tűnik a környék, szürkület után sose hagyd magára a furgont. Ha van rá lehetőség, akkor ne is egy, inkább két ember legyen a kocsiban, nehogy szükség esetén egyedül kevés legyen a bűnözők elriasztásához.
  Nem árt, ha van valami önvédelmi eszköz is kéznél, mert a bűnözők sem hagyják a megfelelő szerszámokat otthon. http://legalisonvedelem.eu/
  Remélhetőleg egyikőtöknek sem kell az eszköztárát élesben használni.

  3. Jegyezz fel minden egyedi azonosító jelet!

  Ha bármit ellopnak, nagyobb esélyed van visszaszerezni, ha tudod a gyári számát. Mielőtt útnak eredne a csapat, fotózz le minden hangszert, a jellegzetes sérüléseket, és írj fel minden gyári számot, hogy dokumentálva legyen arra az esetre, ha meglátnád egy hangszerkereskedésben, piacon vagy zálogházban.
  Úgy tudjuk, Magyarországon a hangszerboltosok továbbadják ezeket az adatokat egymásnak és figyelnek a használt eszközökre és azok eredetére. Azért is hasznos lehet mindez, mert egy ellopott hangszer esetében egy interneten közzétett körlevélben az a leírás, hogy “eltünt egy sunburst Les Paul” elég tág fogalom, de a gyártási év, a modell neve és gyári száma, valamint néhány fénykép a hangszerről közelebb vihet ahhoz, hogy előkerüljön.

  4. Köss biztosítást!

  Ha már a gépkocsidra, a lakásodra kötöttél, a hangszereidre miért is ne? Régebben ez némileg nehézkes volt zenészek számára, de manapság már lehet kérni a biztosítók egyedi ajánlatait arra az esetre, ha a hangszert ellopnák, vagy megsérülne.
  Ismerve a turnék körülményeit és költségvetését, lehet, hogy pár tíz ezer forint befizetése is elérhetetlen álomnak tűnik, de ez csak egészen addig az esetig sok, amíg el nem kezded egy hangszer elvesztése után magad hibáztatni, hogy az elveszített hangszer pótlása sokkal többe kerül.
  5. Semmit ne hagyj őrizetlenül!
  Ha nem érzed 100% biztonságosnak otthagyni a felszerelésed valahol, akkor ne hagyd ott. Ne hagyj semmit őrizetlen és nem zárható helyen, de az sem jó ötlet, hogy a klubba való bepakolás után idegenekre bízod a banda felszerelését, amíg te pl. máshol vacsorázol. Ha a furgon üres, akkor sem árt, ha van benne valaki, vagy a közelében, nehogy ne legyen mivel eljutni a következő koncerthelyszínre.
  Nem árt, ha van több kulcsotok a kocsihoz, hogy válthassátok egymást. Fontos, hogy mindig legyen valami történés a kocsi körül. Ha végül mégiscsak magára maradna, győződj meg róla, hogy az ablakokat felhúztad, ajtókat bezártad, beriasztottál és minden mozdítható eszközt letakartál, ami felhívhatja a tolvajok figyelmét.

  Extra tippek

  Bűncselekmény esetén értesítsd a rendőrséget!

  Ha mégis észleled, hogy ellopták a hangszered, vagy egyéb kelléket, haladéktalanul értesítsd a rendőrséget a mobiltelefonról is ingyenesen hívható 107, vagy 112-es segélyhívó-számokon, vagy a helyi rendőrség közvetlen telefonszámán.
  A rendőrség kiérkezéséig a helyszínt biztosítani kell, amit bárki elvégezhet. Célja, hogy eredeti állapotban megőrizzék a helyszínen lévő állapotokat, nyomokat, amíg azok rögzítése meg nem történik – például le kell takarni a bűnöző lábnyomát, stb…

  Értéktárgyak megjelölése!

  Gravírozással megjelöltetheted akár a hangszeredet is, és javasolt pontos HÁZILELTÁRT készíteni a típus, gyári-szám megjelölésével. Jó megoldás az is, ha videokamerával méretarányosan rögzíted értéktárgyaidat.

  Elterjedőben van az ún. mikropontos jelölési rendszer, melyről bővebben az alábbi linkeken olvashatsz:

  http://artep.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=93&Itemid=145

  http://artep.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=94&Itemid=146

  http://artep.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=95&Itemid=147

  A végén még tegyük hozzá, hogy a fent említett ajánlások sem garantálják, hogy nem válsz lopás áldozatává, de aktív védekezéssel csökkenthetjük a célponttá válás valószínűségét.
  Nekünk kell eldönteni, hogy mekkora költséget tudunk szánni vagyonunk biztonságára, mennyi az elfogadható és mennyi a megfelelő biztonság.
  A hatékony védekezés első foka ugyanis mindig az, hogy tudatára ébredjünk annak, hogy mi is bármikor károsultakká válhatunk.

 • #1228408

  andras01
  Felhasználó

  hello,
  elloptak egy 14es, láthatóan használt, bronz színű zildjan lábcint, egy 16os meinl beütőt (classics), és egy régi amati 20 kísérőt. egy belül elválasztott fekete meinl táskában voltak (külön lábcin tartóval).
  ha tudtok segíteni: 30/3290304
  köszöntettel,
  andrás
  szekeresandras@gmail.com

 • #1227165


  Felhasználó

  Kedves Kollegák, sajnos ismét lába kelt dolognak, másolom barátom levelét: Németh Juci ápr. 2 : Ellopták Egerből az öltözőnkből a teljes fülmonitor szettemet, amiben a kb 15 éves hűséges mikrofonom is benne volt, piros körömlakkpöttyökkel megjelölve, behorpadt kosárral! a mikrofon: SM58 típusú, a fülmonitor: Sennheiser EW300 IEM G3 típusú. Mindezek egy AKG fém kis böröndben voltak. Ha van infótok, akkor nekem is lehet jelezni. Köszönettel: zÉ

 • #1224707

  DATADOTDNA
  Felhasználó

  Szép napot kívánok mindenkinek!

  Ismét javaslom az cégünk által forgalmazott mikropontos technológiát hangszerek lopás elleni védelmére.

  Egyházi kegytárgyak, kórházi értékek vonatkozósában már vannak referenciáink.

  Kórház: http://www.janoskorhaz.hu/assets/Uploads/egybeszerkesztett.pdf

  Egyház: http://nol.hu/belfold/dns-vedelem_az_egyhazi_aranyserlegeknek

  Üdv:

  DataDotDNA

 • #1224706

  dobó
  Felhasználó

  Sziasztok, hát ennyire lopnak ott Pesten? Ez hihetetlen számomra itt Vasban. Akkor rólam a gatyát is lelopnák, részben, mert jóhiszemű vagyok, másrészt pedig sosem tudnék arra gondolni, jaj, bármely pillanatban is elorozhatnak bármit tőlem. Nem is emlékszem szerencsére, voltam-e valaha részese ilyen traumának?! Mély együttérzésem mindazoknak, akik már átestek hasonló megrázkódtatáson! Vigyázzatok hangszereitekre, s főleg – magatokra!

 • #1224702

  Chris72
  Felhasználó

  Ma éjjel (március 3-ára virradó) betörtek Székely Márton és Kemény Zsombor hangszerészműhelyébe. Elvitték szinte az összes hangszert és vonót, amit csak találtak. (15 hangszer, ebből 3 cselló, sok vonó) A hangszerek részben saját készítésűek, illetve a javításon náluk levőket is ellopták.
  Kérik, hogy ha bárkinek gyanús körülmények között hangszert akarnak eladni, értesítsék Mártont. 20/3756139

 • #1224305

  Drkazmer
  Felhasználó

  Úgy látom, hogy érdemes lenne ismét elolvasni a #380-ast…

 • #1224127

  Celldweller
  Felhasználó

  A nyikorgó, kopott duplázó miatt idegeskedsz ennyire, vagy azért, mert emiatt kib*szák a hátsó ablakot? …mert egyik miatt sem éri meg!
  Az első miatt azért, mert 10e forintot ér, a másik miatt meg azért, mert azzal meg már úgyse tudsz mit csinálni.
  Egyébként sajnálom, és mindenképp szólok, ha látok egy ilyet valahol.

 • #1224121

  toyota
  Felhasználó

  sziasztok!
  tegnap kivágták a kisbuszunk hátsó ablakát és elvitték belőle a 4 éves, kopott, nyikorgó, szimplaláncos gibraltar duplázónkat. aki ilyesmit lát vagy talál kérlek szóljatok. az eset a 11.kerben történt, per pill a stroke kerülget az ideg miatt.
  üdv minden dobosnak.

 • #1223187

  Maffay.
  Felhasználó

  500.

 • #1223184

  Drkazmer
  Felhasználó

  A 2 kerben is ugyanúgy föltörik a kocsikat, mivel kevesebb a térfigyelő kamera…

 • #1223172

  Celldweller
  Felhasználó

  Én is ezt akartam kérdezni. Én laktam a 8 kerben, még nappal se leányálom, este meg aztán pláne. De mindemellett sajnálom ami történt.

 • #1223170

  Drkazmer
  Felhasználó

  Mindamellett, hogy osztozom a gyászodban, és a világért sem szeretnélek megsérteni, de este a nyóckerben miért hagysz a kocsi csomagtartójában bármiféle értéktárgyat? Persze a kérdés költői…

 • #1223142

  Gabe1
  Felhasználó

  Február 11-én, pénteken este 7 és 10 között Budapesten a VIII. kerületben, a Stadionhoz közel az utcán parkoló autóm csomagtartójából ellopták a HAGSTROM VIKING DELUXE típusú (natúr színű) 7100743 gyári számú elektromos gitárom, félkemény tokjában. (http://www.hagstromguitars.com/Viking_Deluxe.html) és nem mellesleg, DELL Latitude E6400 tip. fekete laptopomat. A gitár nem egy mindennap használatos darab. Kérem, ha valakinek a gitárról környezetében bármilyen információ tudomására jut, keressen a tg1(kukac)freemail.hu email címen. Nem vagyok hálátlan típus és visszavásárolnám.

 • #1215138

  DATADOTDNA
  Felhasználó

  Szia Brendon!

  Még nem, de remélem, hogy így lesz.

  Ahogy írtam, ez még tulajdonképpen egy üres, feltöltés előtti adatbázis.
  A hangszer tulajdono, ha akarja, felviheti a hangszerének adatait. Ha ellopták, akkor a státusz mezőt módosíthatja.

  Ha valakinek ellopták a hangszerét, felviheti az ellopott hangszer adatait is, képekkel, és lopott státusszal. Ha -adja az ég! – később megkerül, és visszakapja, módosíthatja a “LOPOTT/KERESETT” státuszt “RENDBEN” állapotra.

  A segítségetekkel fel lehet tölteni az adatbázist, ahol a későbbiekben keresni is lehet, természetesen a megfelelő keresési szempontok szerint.

  Mindezt ingyen, és bérmentve!!

  Üdv:

  DataDotDNA

 • #1215137

  Brendon
  Felhasználó

  Ha itt nincs fent akkor jó esély van rá hogy nem lopott a cucc ?

 • #1215134

  DATADOTDNA
  Felhasználó

  Szép napot kívánok mindenkinek!

  Korábbi hozzászólásomban jeleztem, hogy van egy olyan jelöléstechnikai rendszerünk, amely alkalmas lehet a lopások megelőzésére . ettől még ellopható a hangszer!!! -, illetve a megtalált hangszer beazonosítására. A rendőrség is javasolja lopás elleni védelemre.

  Kidolgoztunk egy informatikai rendszer hozzá, ahol a hangszerek – személyes adatok nyilvántartása nélkül- rögzíthetők. Először csak a DataDotDNA mikropontokkal jelölt hangszereket akartuk nyilvántartani, azonban ezt kivettük belőle, tehát bármilyen így megjelölt, illetve nem jelölt hangszer bekerülhet az adatbázisba, opcionálisan felvitt fényképfelvételekkel. Mindez díjmentesen!!!!

  A modul a http://www.datadotdnainfo.hu oldalról érhető el.

  Az informatikai rendszer lehetővé tesz a tulajdonosnak, amennyiben itt felvitte a hangszere adatai, és azt ellopják, egy “kattintással” bejelölje ennek tényét. A HANGSZER KERESÉSE menüpontban a nálunk nyilvántartott hangszerre is lehet keresni, külön arra is, hogy lopott-e. (pl. keresem az összes lopott hangszert, ami egy adott irányító számú városból loptak el, megadott gyártmány, típus, stb.)

  Az informatikai rendszer még üres, nemrég készült el teljesen.

  Felajánlom a zenész társadalomnak, hogy használjátok ingyen, és bérmentve, akár jelölt a hangszeretek, akár nem!

  Amennyiben jelöléssel akarjátok ellátni a hangszereiteket, akkor a szett külön megrendelhető. A már felvitt hangszer adatai bővíthetők a mikropontokon található kóddal.

  Üdvözlettel:

  DataDotDNA

 • #1215130

  Brendon
  Felhasználó

  Hali hol lehet utána nézni egy hangszernek hogy lopott-e ? mondjuk 1 gitárnak ?

 • #1213484

  Detox Drummer
  Felhasználó

  Javítom, igy a helyes az utolsó mondat: “… ezek a szerencsétlenek meg újra akarták kezdeni az életüket.”

 • #1213483

  Detox Drummer
  Felhasználó

  Ugye hogy a köcsög tolvajok saját anyjukat is eladnák 20fillérért!?
  Ráadásul mi melósok is mennyit szívunk, ha ellopják a hangszert, vagy megsérül a cucc, ezek a szerencsétlenek meg újra akarták kezdeni.

 • #1213462

  HellKing
  Felhasználó

  Hogy a jó**** ********** ****** ********************* ****** *** ********** ******* *********** azt!!! :( :( :(

 • #1213449

  Detox Drummer
  Felhasználó

  Srácok ezt olvassátok el légyszíves, és aki tud valamit, jelezzen feléjük:
  http://www.zeneszbazis.hu/profiles/blogs/meglopni-a-hajlektalanokat-1

 • #1212833

  Brendon
  Felhasználó

  Nem sok esély van rá de azért próba cseresznye :( Két hete hajdudorogon a Jäger sörözőben játszottunk és pakolás közben eltünt a mapex lábcinállványom. Nem tudom hogy kinek kelhet egy sima lábcinállvány …..
  esetleg ha valaki tudna valamit ….

 • #1211871

  ~|B!z$U|~
  Felhasználó

  Ettől függetlenül jön az, csak más úton kell haladnunk. Remélhetőleg rövid ideig…

 • #1211867

  ~|B!z$U|~
  Felhasználó

  Istenem, már csak azért is remélem hogy meglesz az tolvaj, mert én szeretném egyenként letörni az ujjait, először a kezén, aztán szerintem a lábán is, hogy járni se bírjon a rohadt tetves cigány.

 • #1211862

  -Levi-
  Felhasználó

  Az.. ráadásul most jött volna stúdiózás :P

 • #1211861

  viktorgrafika
  Felhasználó

  Ez nagyon durva.

 • #1211857

  -Levi-
  Felhasználó

  Feltörték a szintisünk kocsiját, elvittek mindent :(
  Részletek: http://budapestikoncert.blog.hu/2010/09/22/segitseget_kerek_ellopott_hangszerek

 • #1209858

  Chris72
  Felhasználó

  Ki az udum lopkod hangszereket?!?!

 • #1209857

  viktorgrafika
  Felhasználó

  Détári Matyinak ellopták az American Fender Jazz Bass-ét!
  Széria száma: 25141529

 • #1209682

  -Levi-
  Felhasználó

  Hétfő hajnalban 4 óra után Budapesten, a XI. Karinthy F.utcában feltörték Takáts Eszter és zenekarának turnébuszát. A buszból elvitték Eszti Guild D 35 típusú gitárját (száma: DB103215), BakaiMarci egyedi készítésű hegedűjét, és egy Panasonic DVC kézi kamerát. Kérjük, …aki belefut bármilyen …”kedvező” hangszervásárlási ajánlatba a fent nevezettekkel kapcsolatban,jelezze!!! Köszi!

 • #1200542

  keep
  Felhasználó

  A váci Bartók Béla konziból eltulajdonítottak egy hegedűt:
  Antonius Stradivarius Copy 01 címkéjű felújított manufaktúrás hegedű (tokja fekete téglalap alakú, a végei lekerekítettek, belül világoszöld bársony, páratartalommérővel; a vonó görbe, rossz)
  Ha valaki találkozna ilyennel, akkor a hegedu@keep.hu címen értesítsen! köszönöm!

 • #1200065

  Makesz94
  Felhasználó
 • #1199299

  sanc
  Felhasználó

  Különben meg neked van időd depózgatni?:D

 • #1199296

  sanc
  Felhasználó

  Hát mondhatom fasza. Nekem nincs időm, hanem a többiek lementek a terembe gyakorolni, és ők vették észre hogy eltűnt, és felhívtak, én meg lementem megnézni. Am. kb. 5 percre van tőlünk a hely.

 • #1199291

  piciyoda
  Felhasználó

  Kellemes lehet így diplomaleadás előtt két nappal…
  Egyébként neked van időd elmenni próbára???

 • #1199283

  sanc
  Felhasználó

  Ma vettük észre hogy ellopták a próbatermünkből, az egri Egrix klubból a cinjeimet. A következők voltak. 17″ Paiste 2002 RUDE chrash/ride, a tetején Paiste felirat ki van rajta javítva hibajavítóval, 18″ Paiste 3000 RUDE crash/ride, 20″ 2000 sound reflections china, a közepén a lyuk kicsit el van deformálódva, 15″ Paiste formula 602 sound edge hi-hat, 22″ Paiste 900 medium multi purpose. Ha valaki valamit tud róluk küldjön egy e-mailt a ssssanc@hotmail.com e-mail címre.
  Ezekről a cinekről van szó: http://www.youtube.com/watch?v=SRvF9LACJ9k

 • #1198743

  dv
  Felhasználó

  Waoohhh, hát ez nem is drága.
  Köszönöm a választ, elgondolkodtató.

 • #1198741

  DATADOTDNA
  Felhasználó

  És bocs az “üvöltözésért”!

  :)

 • #1198740

  DATADOTDNA
  Felhasználó

  Elvileg bármilyen rejtett, nem vagy nehezen hozzáférhető helyre elhelyezhető, ami lehet fém is, vagy fa is.
  Az alap 1000 db mikropontot tartalmazó szett ára bruttó 6250 Ft, amely segítségével mondjuk ha van több hangszered – pl. az említett 5 db-os dobszett – , megjelölhető mindegyik. Ezzel a hozzád köthető, tulajdonodat képező hangszereket láthatod el DataDotDNA mikropontos jelöléssel.
  Az oldalunkon látható néhány kép a Képgaléria – Részecskék oldalon látható.
  Ha felviszel kb. 100 miropontot a hangszer különböző rejtett részeire, és ha netán eltávolítják a gyári számát, ezekből a mikropontokból elég egyet megtalálni, az adatbázisból beazonosítható a hangszer.

 • #1198737

  dv
  Felhasználó

  És hangszeren hova lehet ezt elhelyezni? Fára vagy csak fémre?
  És egy alap 5db-os dobszettre mennyibe kerül, csak viszonyítás képpen?

 • #1198710

  BB
  Felhasználó

  És korábban a főmoderátor úr már írta, hogy ne üvöltsél… Magyarán szólva, a Caps Lock-ról ugorjál le… :)

 • #1198709

  DATADOTDNA
  Felhasználó

  SZÉP NAPOT MINDENKINEK!

  KORÁBBAN MÁR ÍRTAM, HOGY VAN EGY OLYAN TECHNOLÓGIÁNK, AMIVEL MEG LEHET JELÖLNI A HANGSZEREKET IS. A RENDŐRSÉG IS JAVASOLJA HASZNÁLATÁT. NEM CSAK HANGSZERRE, HANEM JÁRMŰVEKRE, VAGYONTÁRGYAKRA IS ALKALMAZHATÓ.

  ELKÉSZÜLT AZ INFORMATIKAI RENDSZERE IS, AHOL NYILVÁNTARTÁSBA LEHET VENNI A HANGSZERT FOTÓKKAL, AKÁR A LOPOTTAKAT IS. A HATÓSÁG IS HOZZÁFÉRHET NYOMOZÁS SORÁN. ITT LEHET RENDELNI ONLINE A SZETTET.

  HA FELKELTETTEM AZ ÉRDEKLŐDÉST, MINDEZ MEGTEKINTHETŐ A http://WWW.DATADOTDNA.HU OLDALUNKON.

  ÜDVÖZLETTEL:

  DATADOTDNA

 • #1198706

  Maffay.
  Felhasználó

  17 – ANNO TÁNYÉRRA(is)ALIG VOLT PÉNZEM, ÚGY(hogy)NEM FOTÓZTAM
  17 – DE MÉG MA IS +ISMERNÉM, MERT MINDEGYIKET +PONTOZTAM
  17 – ÍGY CSAK EZT VÁLASZOLHATNÁ AZ ELKAPOTT BIRKA =
  ” pont hoztam “
  A Zatzyból ☺

 • #1198701

  Drkazmer
  Felhasználó

  Csupa jó ötlet! Mindenki fotózza szépen a cumóját, keressen gyári számokat, egyedi ismertetőjeleket. És ha esetleg van, akkor számlát…
  Ha megtalálnák, akkor csak ezzel tudnád jogosan visszakövetelni (már ha a rendőrségre is leadtad)!

 • #1198689

  dv
  Felhasználó

  Persze az sem jobb, ha másét lopják el. Ha belegondolok első debütálásomra a Könyvtár Klubban Astorián, hogy ott hagyta az egész zenekar a cuccot a színpadon, ahol utána buli volt, és másnap szerencsére meg volt minden. Persze utána gondoltam bele mekkora hülye voltam, hogy hagytam rábeszélni magam ilyenre, azóta sem adok ekkora esélyt senkinek. A kedvencem még amikor egymást követő bulin próbálnak rábeszélni, hogy hagyjuk a cuccot a kocsiban, nem kell kétszer pakolni. Mondom persze, ennyi kis munkát megér a gyomrom, hogy nem eméssze az idegesség este…

  A rack dolog meg nem elérhetetlen. Néha írjátok mennyiért vettetek vászon vagy műanyag tokot, és én meg számolok, hogy annyiból kijött volna egy rack is. És nem vagyok profi dobos, akinek segédje van vagy kisbusza. Én is személy autóval szállítom saját magam.

  Na de rack téma lezárva, fő a megelőzés!!!

 • #1198687

  Newl
  Felhasználó

  ja de nincs mindenkinek rackje :D és ha feltörnek és a gitárokat viszik el az jobb? max nem a személyes károd “csak” a zenekaré meg a haverodé, főleg ha a gitár sem egy olcsó szutyok.

  de egyébként ezek teljesen alap dolgok szerintem már csak hogy én is hozzátegyem a magamét. aki felelőtlenül nem figyel és vigyáz a saját cuccára az (sztem vhol) meg is érdemli. de nyílván az a patkány aki lop, szal eleve nem kéne. a gyári számos dolgot én is ajánlom mindenkinek épp a minap írtam fel!

 • #1198662

  dv
  Felhasználó

  Kedves lakótársam! A budapestiek nevében kérlek, ne általánosítunk :)
  Lopnak itt mindenhol az országban :P

  Ha szolgálhatok ötlettel. Én lefotóztam minden hangszeremet, kinyomtattam és mellé a gyári szám, ami alapján ha eltűnik tudom keresni vagy bizonyítani, hogy az enyém, és akkor reszkessenen, akinél megtalálom.

  Amúgy meg tartsunk mindent egy nagyban, mint sok kis aprót szanaszét. Én bízom benne hogy a rackjeim méretei és súlya eléggé elriasztja a kicsi – könnyű lopni látszatot, ráadásul a kisbuszba is ezek kerülnek legalúlra, mert bírják a strapát, így ha fel is törnek minket, a gitárok a legkézenfekvőbbek a gyors munkához.

  Végül pedig tény, ha valaki a szülővárosában játszik, akkor be kell áldozni a gyors pakolás – szállítást buli végén, és csak utána élvezni a sikert. Vagy ha máshol játszunk, akkor legalább a sofőr vigyázzon a kocsira, és egy valaki mindig legyen a kocsinál.

 • #1198659

  jocodobos
  Felhasználó

  Szia!

  BÉRELHETŐ DOBFELSZERELÉS !
  Dobfelszerelés [2010-04-20] Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Miskolc – Szerencs
  Nincs megfelelő dobcuccod a bulira vagy a stúdióba?Nem gond… keress föl és megoldjuk.Bérelhetsz dobot,cineket,állványokat és mikrofonokat is egy helyről!Kérésre helyszínre szállítással össze és szétszereléssel.Kérésre teljes körű leírást és fotókat is küldök a felszerelésről.Órabéres fizetés+szállítási díj(igénylés esetén!)Kiváló minőség,remek hangzás elérhető áron!Nem kell venned, bérelhetsz is!Rajta…..várlak.

  ezt az apróban láttam.
  remélem előkerülnek a cuccaid.
  üdv

 • #1198658

  kinder
  Felhasználó

  Helló! kb 2 hónapja eltűnt Bp-en egy koncert után a cintáskám (és a tartalma) egy viszonylag kopott Headliner táskában volt egy 14″ Meinl Raker sárga feliratos Hh, egy u.ilyen 18″ Crash egy 12″ Stagg SH Spash, SH 16 Crash, és egy 20″ Meinl Ride! Csak gondoltam ide is beírom hátha látja valaki.
  más: áprl. 30-án koncertezünk (nénk) és ha addig nem kerülnek elő, tud nekem valaki segíteni abban, hogy hol lehet viszonylag olcsón cineket bérelni? Kösz! üdv mind1kinek

 • #1196554

  >SamyDavis<
  Felhasználó

  NANANANANA ne kiabáljunk kérem szépen!

 • #1196553

  DATADOTDNA
  Felhasználó

  SZÉP NAPOT MINDENKINEK!

  KORÁBBAN MÁR ÍRTAM, HOGY VAN EGY OLYAN TECHNOLÓGIÁNK, AMIVEL MEG LEHET JELÖLNI A HANGSZEREKET IS. A RENDŐRSÉG IS JAVASOLJA HASZNÁLATÁT. NEM CSAK HANGSZERRE, HANEM JÁRMŰVEKRE, VAGYONTÁRGYAKRA IS ALKALMAZHATÓ.

  ELKÉSZÜLT AZ INFORMATIKAI RENDSZERE IS, AHOL NYILVÁNTARTÁSBA LEHET VENNI A HANGSZERT, AKÁR A LOPOTTAKAT IS. A HATÓSÁG IS HOZZÁFÉRHET NYOMOZÁS SORÁN. ITT LEHET RENDELNI ONLINE A SZETTET.

  HA FELKELTETTEM AZ ÉRDEKLŐDÉST, MINDEZ MEGTEKINTHETŐ A http://WWW.DATADOTDNA.HU OLDALUNKON.

  ÜDVÖZLETTEL:

  DATADOTDNA

 • #1196552

  ork
  Felhasználó

  Költsék gyógyszerre a rohadékok! Arghh.
  (Egyébként meg cucc egy pillanatra sem maradhat őrizetlenül, tanuljuk már meg végre. Legalábbis a BP-i klubbokban..)

 • #1196550

  Drkazmer
  Felhasználó

  TEGNAPI NAPON (VASÁRNAP 03.28.) ISMERŐSÖM ZENEKARÁVAL KONCERTEZETT EGY BELVÁROSI KLUBBAN ÉS A KONCERTET KÖVETŐEN A ZENEKARTÓL ELLOPTAK JÓ PÁR CUCCOT!!!!
  ISMERTETŐJELEK:1 FUJITSU-SIEMENS LAPTOP,’NIN’ LOGOVAL AZ ELEJÉN,FEKETE+1 FENDER SQUIRE STRATOCASTER SZÓLÓGITÁR,NAGY ‘R’ LOGO VÉSVE A KOPTATÓBA, BARNA-FEHÉR SZÍNÜ +1 SAMICK LES PAUL SZÓLÓGI …tovább »TÁR,BARNA SZÍNŰ!!!!HA BÁRKI,BÁRMILYEN INFOT TUDNA EZEKRŐL A HANGSZEREKRŐL,AKKOR KÉREM JELENTKEZZEN! KÖSZÖNÖM ELŐRE IS!

  Elnézést a kiabálásért, kopipészteltem. Keressétek Terdy Tamást iwiw-en!

 • #1190192

  SH-hangszer
  Felhasználó

  Egyetértek! (és sajnos a 2. állításoddal is..)

 • #1190191

  Detox Drummer
  Felhasználó

  Adja az Isten, hogy soha senkinek ne kelljen rajta lopott hangszert után kutatnia.
  (de ez sajnos sosem lesz így)

 • #1190182

  SH-hangszer
  Felhasználó

  Kezdésnek azért remélem megteszi ;)

 • #1190176

  Drkazmer
  Felhasználó

  Ez nagyon jó, és szép, és tényleg hálás mindenki, hogy megcsináltad. Talán egy baj van ezzel, hogy 1 (egy) darab ilyen oldalt kéne csinálni, nem többet, nem kevesebbet, amit a hangszeresek is néznek, a rendőrség és a biztosítók is. Volt egy nagyon kedves úriember, aki szintén felajánlotta a segítségét, de neki is ugyanezt tudtam mondani. Egy jó oldal kellene.

 • #1190173

  SH-hangszer
  Felhasználó

  Üdv!

  Írtátok, hogy jó lenne, ha lenne egy oldal, ahol a lopott hangszeretekről tudnátok némi infót adni, hátha vki rábukkan. Nos, én csináltam egy használt hangszer-eladó oldalt, ahová a fent említett dolgok is felkerülhetnek, hogy a keresés sikeresebb legyen.

  http://www.sh-hangszer.info

 • #1189519

  Maffay.
  Felhasználó

  ERRORIZÁLNI MINDIG MUSZÁJ? ? ?
  AZ EMBER CSAK LES, MINT A MÚ SZÁJ

 • #1189518

  Drkazmer
  Felhasználó
 • #1189400

  -Levi-
  Felhasználó

  Továbbadom: 2010 január 28-án esti órákban a Hegyalja útról elloptak egy VW Transporter fehér mikrobuszt, rendszáma: HCW 384. A buszban volt a Kaláka Együttes összes ritmushangszere és NAGYON FONTOS ORVOSI papírok / leletek egy szívműtéthez!!!! Kérnék mindenkit, ha bármit tud vagy megtalálja a leleteket, hívja a 30/410…-1436 vagy 30/359-9586 számot!!!Kérlek add tovább, hátha valaki tud valamit!

 • #1182405

  Drkazmer
  Felhasználó

  Gondoltam, hogy megtámadnám egy e-maillel. Például kuratóriumot kéne létrehozni egy alapítványnál. Namost abban nem lehet benne az, aki intézi az ügyeket. Akkor mégis kiket kéne belerakni? Ilyesmi. Sok ilyen technikai jellegű kérdésem van. Ha esetleg a barátod idejébe belefér, akkor lekötelezne.

 • #1182346

  Artredis
  Felhasználó

  Hát ha ide leírod hogy pontosan mik a kérdéseid vagy hogy gondolatad? :)

 • #1182345

  Drkazmer
  Felhasználó

  Kiváló. Esetleg az egyik barátodat még nyaggathatnám technikai kérdésekkel? :-D

 • #1182344

  Artredis
  Felhasználó

  Alapítvány, közhasznú társaság= non profit szervezet. (szóval ezek ugyan azok.

 • #1182343

  Drkazmer
  Felhasználó

  Ahham, és ez a közhasznú társaság, vagy mi a fallosz?

 • #1182339

  Artredis
  Felhasználó

  http://www.alapitvany.eu/

  itt még tudsz olvasgatni

 • #1182338

  Artredis
  Felhasználó

  AZt mondtad e-mail. De szerintem ha ide írom, akkor sem lesz baj.
  Szóval:
  Úgy kéne, hogy létre hozni egy alapítványt. Ez simán ugyan úgy, mintha az ember egy céget alapítana, azzal a különbséggel, hogy meg kell adni, hogy a szervezet mivel fog foglalkozni (jelen esetben, el lopott hangszerek rendszerezése, felkutatása etc.). Amúgy minden ugyan úgy megy, mintha egy sima cég lenne, azt leszámítva, hogy a befolyt összeget csak arra lehet felhasználni, ami az alapítvány célja (jelen esetben a hangszerek felkutatása, az internetes oldal karbantartása etc.), de ha olyan sok bevételed van, akár 1 autót is vehetsz a cégnek, de azt az autót csak arra használhatod, hogy járod az országot, és a hangszerek után kutatsz.
  Azaz nem vehetsz ki pénzt az alapítványból magáncélra.

  Kérdés? :)

 • #1182332

  Drkazmer
  Felhasználó

  Nagyon köszönöm!

 • #1182331

  Artredis
  Felhasználó

  Oks. :)
  Indítom a telefonokat. Szerintem pár nap, és hozom az infokat :)

 • #1182328

  Drkazmer
  Felhasználó

  Szóval a végső cél a hangszerlopások visszaszorítása. A közbenső cél egy weblap létrehozása, amire felraknánk az ellopott hangszereket. Ezáltal a rendőrök is leshetnék azt, mi is jobban tudnánk figyelni rájuk, ha csak egy helyen elég megnézni. Ja, és ez nem csak a dobokra vonatkozna. Kérdezgettem embereket, nyitottak voltak a tervre a Ritmusdepótól és a Hangmester.hu-tól is.
  Amiért egy ilyen alapítvány vagy közhasznú társaság kell: a cél megvalósításához szükség van pénzre, amelyek különböző adományokból folynának be, és ennek a lebonyolítását tisztán és átláthatóan így lehet megvalósítani. Ehhez keresem a megfelelő formát.

 • #1182326

  Artredis
  Felhasználó

  Ja, meg letudnád írni, hogy mi lenne a célja ennek a dolognak? Megmondom őszintén, kicsit lemaradtam itt a dolgokba, és ha nem baj nem olvasnék vissza 100 oldalt. :S

 • #1182325

  Artredis
  Felhasználó

  Azt letudnád írni, hogy pontosan mire vagy kíváncsi vagy úgy mindent a közhasznú egyesületekről? :)

 • #1182304

  Drkazmer
  Felhasználó

  Megtisztelnél vele! Ha sikerül valami értesülést szerezni, akkor zörgess meg légy szíves e-mailben!

 • #1182294

  ~|B!z$U|~
  Felhasználó

  üszkösödne el a keze lába mindegyiknek.. :(

 • #1182291

  Artredis
  Felhasználó

  Vannak ügyvéd ismerőseim, rákérdezzek?

 • #1182286

  Drkazmer
  Felhasználó

  A dolog igazából ott akadt el, hogy létre kéne hozni egy közhasznú egyesületet, csak a pontos forma kiválasztásához nem rendelkezem kellő felkészültséggel. Esetleg ért valaki ehhez, vagy van az ismerősei között ügyvéd? Mert utána el lehetne kezdeni adományokat gyűjteni az oldalra, menni mindenféle helyre terjeszteni az igét.

 • #1182285

  Drkazmer
  Felhasználó

  Basszus, ezt a internetes adatbázis projectet ősz óta elsinkófáltam…

  Speedster kartárs mintha emlékeim szerint jogi területen mozogna. Nem tudna nekem egy pöttyet segíteni?

 • #1181768

  Maxipotzak
  Felhasználó

 • #1180048

  BB
  Felhasználó

  ejnye, ne offolj, ezt is kimoderálják…

 • #1180047

  Maffay.
  Felhasználó

  MÁ’MEGIN’ EZA KOMTSCHy RÁHATÁS !!
  SZÁNTÁ KLÁUSZRA SINCS JOBB RÁADÁS ? ?

 • #1180044

  BB
  Felhasználó

  de ez ugyanúgy nem a témába vág, szóval ezt is küldheted moderálásra ha már így belejöttél…

 • #1180043