Kezdőlap Fórumok ARCHÍVUM Halláskárosodás

Ennek a témakörnek tartalma 97 hozzászólás, 37 résztvevő. Utolsó frissítés:  Jancsooo 9 éve, 1 hónap.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #850278

  zsuzsoka
  Felhasználó
 • #1243275

  Jancsooo
  Felhasználó

  Én is tesztelhettem az Alpine Music Safe Pro füldugót, itt a véleményem róla, csak ajánali tudom, azt mondanám, hogy dobosoknak kötelező. :)

  Mint dobos és koncertre járó ember elég sokszor tapasztaltam a próbák, koncertek utáni iszonyatos fülzúgást, ami egészen az ágyig elkísért, és kísértett órákon át. A sok gyakorlás mellett minden nap elviselni ezt az érzést nem olyan kellemes. A „hagyományos” füldugó vagy az ipari zajvédő, vagy a sima fülhallgató csak átmeneti megoldást jelentett számomra, mert bár a nagy hangerőtől megvédtek, de a hangfrekvenciákat nem engedték át kellőképpen, rossz arányban vágták.

  Az Alpine Music Safe Pro mindezekkel ellentétben nagyon jó hangképet ereszt át a fülbe, megszűrt tiszta, arányosan vágott hangot. Dobolás közben nekem olyan, mintha kívülről tudnám hallgatni az egészet, akár gyakorlás közben, akár zenekarral. Például nagy hangerő mellett is teljesen átjön a lábcin taposott hangja, ami szerintem nagyon fontos. Koncert közben a közönségben állva, ha valaki mondani akar valamit, azt alig lehet hallani, üvölteni kell, befogni a fület, ezzel a füldugóval viszont tisztán lehet érteni mások beszédét, és nem fáj, ahogy a füledbe ordítanak. 

  Gyakorláshoz vagy kisebb klub koncerthez én a fehér szűrőt használom, ha nagy a hangerő a színpadon, akkor a szürkét, de ilyenkor is néha jobb a fehérrel, hogy ne legyen elszigeteltség érzetem. Nagyszínpados koncert hallgatásánál viszont gyakrabban kell az aranyszínű, azzal a legkellemesebb, nagyon jó hangosítás mellett lemez minőségben lehet élvezni a koncertet.

  Maga a füldugó szett nagyon praktikus, a 2+1 tartalék füldugóhoz jár egy kis pálcika, amellyel nagyon könnyen be lehet tenni a fülbe, hogy pontosan illeszkedjen, de ha netalán valakinek a hallójárata az átlagtól eltérő, akkor egy óvatos nyisszantással méretre lehet vágni a füldugót és kényelmes lesz a hordása. A kulcstartós kis tartó szintén hasznos, ha tudod, hogy melyiket fogod használni aznap, csak beleteszed és biztonságosan tudod tárolni.
  Rendszeres tisztítás mellett szerintem évekig használható egy pár füldugó.

  Jancsovics Máté

 • #1241646

  bruno17
  Felhasználó

  Hát először is használd azt a kis műanyag vackot amit adnak hozzá, húzd fel a füled tetejét és nyomd bele a füldugót ameddig megy, aztán kicsit tekergesd jobbra balra. Ha érzel egy kis vákumot akkor jól bent van.

 • #1241634

  HellKing
  Felhasználó

  Na, és Neked mi a rendes behelyezés ? :)

  ajjjajjj magas labdaaa…. :D

 • #1241610

  bruno17
  Felhasználó

  Nekem egy hete van meg és kurva jó szerintem!
  Egy kicsit szenvedtem mire rájöttem, hogyan kell behelyezni rendesen, de már megy.

 • #1241608

  HellKing
  Felhasználó

  Megjött a music safe pro-m. :) hurrááá. kár hogy nem tudtam ma betesztelni. :/

 • #1239757

  szmv
  Felhasználó

  Én ezt vettem: http://www.microsonic.hu/zajvedelmi.html A 25db-es tompítást vettem mindkét fülembe. (Utólag talán a 15-15 elég lett volna, de így tuti nincs zúgás, hang is tiszta, szóval nem bánom. Persze még lehet, hogy beruházok koncertre egy kisebb tompításúra, de… egyelőre örülök, mint majom a farkának, hogy RENGETEG gondom megoldódott így. Kb 6-8 hónapja van meg, szerintem sok-sok évig jó lesz, csak vigyázni kell rá!

 • #1239753

  bence10
  Felhasználó

  Nekem van Partyplug és MusicSafepro. Mindkettő zseniális. A MusicSafePro-t dobhoz a partyplugot meg BoomBoomra és Mantrára használom főleg. A musicsafepro val nekem az az egy bajom hogy már így 1 év használat után elöregedett az a gumi része és nem szigetelt már jól ezért most szeretnék egy újat venni.

 • #1239745

  gzoltan
  Felhasználó

  Én nemrég ruháztam be egy Shure SE215-be. Remek cumó, olyan a tompítása, mint mondjuk egy 3M füldugónak. Viszonylag kényelmes is, és szép tisztán szól benne a zene. Eddig úgy nyomtam, hogy füldugó+fejhallgató, ami elég szerencsétlen volt, mert kimaradt a zene lényege, elég tompa volt. Viszont itt közvetlen a füledbe jön a zene, és szépen tompítja is a dobot. Egy mezei mp3 lejátszó is elég hozzá. És alig kell felvenni a hangot, hogy halljad a zenét a dob mellett.

 • #1239744

  leisle69
  Felhasználó

  De a partyplug is elég jól teljesít ilyen célra

 • #1239743

  leisle69
  Felhasználó

  Konerten nagyon jó, az addig a nagy hangerő miatt lemattult füllel nam hallható apró finomságokat is meghallani.

 • #1239741

  Drkazmer
  Felhasználó

  Én már régóta szemezek azzal, mert koncertre is nagyon jó lenne (mármint hallgatóként), csak még nem volt érkezésem rá. Egyébként fültokot használok, gyakorláshoz jó, próbára elmegy. Engem nagyon zavar a hangerő, egyszer elég hülyén nézett rám a Tamtamban egy srác, amikor szóltam, hogy ne izomból üssön kávásakat egy pergőn. Merhogy a dobolásba az a jó, hogy hangos. Hát szerintem nem.

 • #1239740

  leisle69
  Felhasználó

  Musc Safe Pro nem egészen 9ezer, speciális orvosi anyagból van, a testhő hatására idomul, van hozzá tartalék, ugyanolyan érzés (ill. nem érzés viselni, mint az audiológián személyre csináltatottat) és van hozzá 3szett, különböző csillapítású betét, applikátor amivel kényelmes behelyezni, és egy felakasztható tok, ami pl. nálunk a varőtáska belsejébe van beakasztva. A csillapító betét könnyen cserélhető, ha a próbateremben bevált túl sokat csillapít pl. koncerten nekem kb fél perc se kell kicserélni kisebb csillapításúra.
  Ennek kb. fele a Partyplug, aminek a gumi része ugyanaz, de nem annyira egyenletes a csillapítása, és csak 1 fix szűrőbetétje van.

 • #1239736

  vatian
  Felhasználó

  Helló! Mekkora élettartama van az ilyen cuccoknak?

 • #1239733

  szmv
  Felhasználó

  Én beruháztam egy fülre öntött füldogóra. Nem érzed, ha benn van, nem rontja a hangélményt, s választhatsz, mekkora legyen a tompítása. Drága volt, mint a vesztés, de megérte. Azóta se fejfájás, se fülzúgás, semmi. Egy fillért nem sajnálok érte!

 • #1239727

  >SamyDavis<
  Felhasználó

  Azért az sem mindegy, hogy pontosan milyen is az a füles.
  Mert a mezei kis vackok, amiket nem tudsz beilleszteni a hallójáratba, már bocsánat, de szart sem érnek. Az ún. agybadugós jó, néha én is előveszem.

  A patikában is kapható 3M füldugó nekem is bejön.
  A fültok is jó, de abba sokszor a basszus úgy berezonál, hogy nem hallok tőle semmit.
  A legjobb, az ennek a kettőnek a keresztezése, tehát egyik a fülben, másik a fülön. Nah apám, a zenekart is alig hallod :)

 • #1239684

  ypos
  Felhasználó

  Engem (sajnos) nagyon zavar, ha bedugaszolt füllel dobolok, mert ezáltal ugyebár eltűnnek a magas hangok és mégjobban előjönnek a tompa mélyek. Így kevésbé élvezem a zenélést próbán és hát, úgy látszik hangulatember vagyok, erősen befolyásolja a játékomat negatív irányban, ha nem élvezem a muzsikát.
  Tizenjónéhány év dobolás után persze szükségem van fülvédelemre, különben már komoly gondjaim lennének. Próbálkoztam zajvédő fülessel (amit munkavédelmi boltban lehet kapni), ez már egy fokkal jobb volt, de még mindig nem az igazi.
  Köztes megoldásként a sima zenei fejhallgató lett a legjobb, amin egyben a taktjelek is mennek, így pont annyit halkít a kinti csörömpölésen, hogy ne fájjon a fülem, ugyanakkor tisztán halljam a takt pittyegését is (anélkül, hogy a fájdalomküszöb főlé kelljen hangisítanom), és a magas-mély arány is élvezhető szinten marad.

 • #1239663

  vatian
  Felhasználó

  Lájk!

 • #1239660

  gyapi
  Felhasználó

  EMBEREK!…Tisztelt uraim!Én már azt nem értem,hogy valaki hogy képes bármifajta füldugasz nélkül 2-3 órát pontosan,kényelmesen,megbízhaóan játszani.Ha rendesen megütöd a dobokat,és legfőképpen a cineket az szinte mármilyen akusztikai körülmények között sokkal hangosabb,mint a többiek…kivéve elmebeteg gitárosok..
  Hogy rövidre fogjam:papírzsepik,és wc papírok..és ezeknek a sűrűségével,és mennyiségével lehet kísérletezni.A sound tompa lesz.de minden kis mellényúlást hallani fogsz.Boldogabb nem leszel tőle ,viszont te fogod a többieket csesztetni,és nem ők téged,ezáltal a produkció is sokkal jobb,vagy legalább pontosabb lesz.Én nem azt mondanám,hogy CD szint,de minden egyenletesen hangzik a maga tompa szintjén…

 • #1239652

  sonorforce3007
  Felhasználó

  Üdv mindenkinek!!!

  Először is boldog uj évet kívánok minden kolégának,másodszor is nagyon szépen köszönöm a válaszokat ki fogjuk probálni!!!

 • #1239647

  vatian
  Felhasználó

  Füldugóval tényleg érthetőbb minden.Mintha CD-t hallgatnál.De arra vigyázzatok,hogy mindkét fületek be legyen dugva.Ha csak az egyiket dugaszoljátok be,akkor nagyobb lehet a baj,mintha nem is használnátok.Mert csak az egyik fül terhelődik,amivel egy darabig sokkal kevésbé fogtok hallani.Én a 3M-es narancssárga sima füldugót ajánlom .50Ft/pár körül van az ára.Többször is használható.

 • #1239646

  vatian
  Felhasználó

  Szia!Szerintem a cintányéroktól lesz a fülcsengés.Nálam néha attól van.A tompítókarikák esetleg leveszik a magas felhangokat,amitől hallható halkabbnak,vagy kevésbé fülsértőnek.

 • #1239642

  leisle69
  Felhasználó

  azért írtam, hogy a legjobb megoldás a személyi füldugó, mert egy dobot visszafogni, úgy hogy a játékérzet is megmaradjon, nagyon nehéz, gyak. lehetetlen, némítani lehet gumilapokkal v. hálóbőrrel, de akkor meg nem szól. A gitároknál is az a helyzet, hogy ha nincsenek “kihajtva ” a fejek/combók, akkor szarul szólnak. Tehát egy nagy agyoncsillapított próbahely, vagy a füldugó. (egyébként, ha kipróbáljátok, meglepődve fogjátok tapasztalni, hogy tisztábban, részletesebben halljátok amit játszotok, mert nincs túlvezérelve a fületek)

 • #1239641

  sonorforce3007
  Felhasználó

  Nagyon szépen köszönöm a választ!!!!Használni fogjuk:D.Ezek szerint akkor nem halkít a dobon hmmmm pedig ismerősömtöl hallotam azért kérdeztem meg biztosra,és esetleg nem tudnál valamit ajánlani hogy mivel lehetne le halkítani (plédet raktam rá de az nem jo mert nem patanik vissza a verő és nagyon rossz hangja lesz tőle)

 • #1239640

  leisle69
  Felhasználó

  A tompítókarikák inkább csak a tónust, és a lecsengést befolyásolják. A fülcsengés figyelmeztető jel, komolyan kell venni. A legolcsóbb megoldás ha a banda minden tagja füldugót használ. Legjobb ár-érték arányú az alpine Music Safe Pro, de az Alpine Party plug kb. féláron is elég korrekt. Ha erre sem futja, legalább munkavédelmi füldugót vegyetek szerszámüzletekben.

 • #1239638

  sonorforce3007
  Felhasználó

  ÜDvözlet mindenkinek!!!!

  Olyan problémán lenne hogy a zenekari probák után mindenkinek cseng a füle és a dobtól kevésbé lehet halani a gitár meg az éneket és arra gondoltam hogy esetleg tompító karikákat rakhatnák a dobomra.Zek a kérdéseim lenének ezel kapcsolatban:
  Milyent vegyek?
  Hol kaphatók?
  MIlyen árban vannak?

  A segítőkész válaszokat előre is köszönböm!!!

  Üdv.

 • #1190688

  JGCP
  Felhasználó

  Én sem vagyok zúzós figura, progressive-rockon nőttem fel, ami mostanra már a fúziós jazz felé is nagyban elinditotta az érdeklődésemet, ígyhát szeretem a szépen kidíszített ütemeket. Egy kis 20 000-es városkában, egy kis csapatban pedig bluesos dolgokat játszunk, amiket szintén nagyon szeretek. Örülök, hogy itt egyáltalán olyan arcokra leltem, akikkel szót értünk és hosszas rögtönzésekbe is bele tudunk menni.

 • #1190684

  sumayer
  Felhasználó

  Én minden próbán azt hallgatom a zenekaromtól, hogy nagyon hangosan játszok, és, hogy miattam fog romlani a hallásuk. Hát egyáltalán nem igaz, hogy hangos vagyok, csak ők kényesek minden szarra, olyanok mint az óvodások. Mindig azt mondom erre nekik, hogy el kell menni egy metál bandába játszani, és akkor majd megtudják mi az a hangerő. Én nyomtam metált egy ideig, és azokhoz a próbákhoz képest a mi próbáink csak légyzümmögésnek számítanak. Arról nem is beszélve, hogy nem jut el az egységsugarú agyukig, hogy a dob az egy akusztikus hangszer, és ott max az ütés erősségével tudok szabályozni a hangerőn, a cineket pedig semmiképp sem lehet elfolytani. Nekik könnyű, csak letekerik a hangerőt, és akárhogy tépik a húrokat akkor is halkan fog szólni a cucc. ÁÁÁÁÁÁ magas ez nekem. :(:(

 • #1190680

  JGCP
  Felhasználó

  Biztos van igazság abban, amit írtok, bár én még szerencsére ilyet nem tapasztaltam, hogy esetleg némelyik cin leütését követően fájdalmat érezzek. Ez a zúgás, csengés csak kis mértékben jelentkezett eddig, fájdalom nem kísérte. És ezt gyorsan lekopogom :D Nyilván egy próba után marad valami az ember fülében, bár mi blues-os témákat nyomunk és nem pokoli hangerőn.

 • #1190669

  BB
  Felhasználó

  méjebb… jézusom…

 • #1190661

  istyu
  Felhasználó

  nekem is hasonló a helyzetem, még az oldal is stimmel.
  a zúgástól függetlenül épp most műtötték a fülemet, de ezzel együtt benne volt a pakliban, hogy ez is okozhatja a jelenlegi zúgást. úgy néz ki nem, így megy tovább a kivizsgálás stb.
  mindig is érzékeny volt a fülem, főleg a magas frekvenciákat viseli el nehezen, próbák után extra csengés stb. Miután az állandó zúgás bejött a képbe, talán ezek is felerősödni látszanak, így eljött az idő, hogy végképp tegyek valamit.

  http://www.fuldugo.hu

  vkinek van vmilyen tapasztalata ezzel a termékkel kapcsolatban?

  előre is köszi

 • #1190648

  whave
  Felhasználó

  hat, sajnos 26 evesen mar van egy olyan kis alapcsengese a jobbfulemnek, amit mindenkepp eszreveszek, mindez a regi csepeli probak miatt, ahol draga gitarosunk kizarolag 500dB-n volt hajlando kuldeni a riffjeit. es ez ugy 2-3 eve. ha rautok a jobb oldalamon levo kinaira, gyakorlatilag fizikai fajdalmat okoz.

  a fuldugot mindenkinek ajanlom, aki nem szeretne hasonloan jarni mar fiatalon. nem kell teljesen bedugni a fuledbe, vannak ‘fokozatai’, lehet szabalyozni hogy mennyire kimelje es melyik fuled :)

  mondjuk a doki szerint ez nem kifejezetten hallaskarosodas, mert a tesztjeim jok voltak, hallottam en is 20kHz folott, meg minden, de attol meg zug, cseng, es nem akarom hogy tovabb romoljon.

 • #1190582

  JGCP
  Felhasználó

  Nem hiszem, hogy pont a füldugó lenne a legfontosabb, biztos nem rossz, de milyen már az, ha a felét nem hallod annak, amit játszol, akkor mit élvezel benne. Szerintem egy jól, hangszigeteléssel kialakított próbaterem, kicsit minőségi holmi ésszerűen, normális hangerőre beállítva már nem kell, hogy ártson az embernek, legalábbis nem nagymértékben, ugyebár a hallásunk a korral is romlik. Kb másfél éve csináltam tesztet, akkor még a 20 kHz-es hangot is észleltem.

 • #1183093

  Névtelen

  BB NYALD MEG A TÖKÖMET!!!

 • #1183092

  Névtelen

  BB NYALD MEG A TÖKÖMET!!!

 • #1147922

  szunyog06
  Felhasználó

  nekem Peltorom van még apámtól nyultambe =D rohadjó nekem tetszi és nem búg a fejem igaz minden egy picivel méjebb és nem olyan éles de jó és próba után is hallok =DD

 • #1109228

  Timper
  Felhasználó

  Ez az Ohropax olyan, mint a 3M-es füldugó, csak a 3M-es -37 dB-t fog le.

 • #1109179

  dv
  Felhasználó

  Ja. Most már nem száguldoznak a kamionok, amitől beremeg a ház, hanem dugóban araszolnak :) Így már nincs zaj..csak büdös :)

 • #1109177

  Maffay.
  Felhasználó

  ON:
  ÉN NANÁHOGY IGEN
  SZÖR dv SAJNOS NEM
  3,50 SZÉLES KAMIJONNAL 350 Ajro VOLT A POLICÁJ
  VAGY KÉPES VOLT LELÖVETNI
  EZ MOST MINDA ZSEBEMBEN MARAD, MERT MÁR NEM MUSZÁJ
  BUDAPESTEN ÁT DÖNGETNI

 • #1109176

  Drkazmer
  Felhasználó

  Off:

  Egyébként érzékeltél valami változást kamionék ügyében az M0 új szakasza óta?

 • #1109175

  dv
  Felhasználó

  Máig csodálkozom, hogy nem szültett még egy Ritmusdepos rap zenekar, aki Maffay mester írásait dolgozza fel. Már kész lenne jó pár lemez és demó anyag :)
  Amúgy nem az M0-ásnál lakom. Egy kicsivel tovább kell jönni és jobbra kanyarodni a végén. Ott a Róbert Károly Krt.

 • #1109168

  Maffay.
  Felhasználó

  T EPER WERZ !
  ÍGY NEM CSODA, HOGY NEM LELSZ MAGADNAK BARÁTNŐT !
  A BURGONYA -MIT BELE TUSZKOLSZ- AZ NYERS AVAGY FŐTT ?
  HA A FÜLÉBE VALÓ A SZÍNES MONITOR,
  AKKOR VAJON MITŐL DUDORODIK MAJD AZ ORR ?

 • #1109164

  Drkazmer
  Felhasználó

  De egyébként ha már a fülhallgatót kibírod, akkor esetleg érdemes beruházni egy fülmonitorba, mert azért az profibb.

 • #1109162

  Drkazmer
  Felhasználó

  Otthoni gyakorlásra a fülvédő szerintem tökéletes. Próbán a hangzás viszont időnként elég érdekes lehet, ezért ha megoldható, akkor érdemes kérned egy madzagot, amiben hallod a monitort egy fülhallgatón (vagy a gitár vagy a basszgitár kimenetét). Koncerten vagy ugyanezt csinálod, vagy nem használsz oda semmit. Szóval itt tényleg az ideális összhangot kell megtalálni a halláskárosodás elkerülése és a vacak hangzás között.
  Én fülvédő-párti vagyok, mert én a dobban nem azt szeretem, hogy hangos (merthogy vannak akik állítólag ilyenek).

 • #1109151

  Maffay.
  Felhasználó

  MELYIK HÍD ALATT LAX ? CSAK NEM AZ M0-ÁSON ?
  MÉRGEDBEN SZOX MERENGENI AZ ELMÚLÁSON ?
  ÍGY MÁR NEM(is)CSODÁLKOZOM AZ ELHULLÁSON
  MIT A STATISZTIKA PRODUKÁL =
  SZÖR DV BERÁG ÉS NEKIÁLL
  LÖVÖLDÖZNI(csak)VAK TÁBAN
  AMÍG TÖLTÉNY VAN A TÁRBAN
  KIK FEXENEK A HATÁRBAN
  ŐKET ELVISZIK BATÁRBAN

  MAJD KEZDŐDIK MINDEN ELŐRŐL
  NE(is)BESZÉLÜNK AZ ERŐRŐL,
  MERT NEM BÍR VELÜK

 • #1109144

  dv
  Felhasználó

  Védeni véd, persze. Csak fura lesz a hangzás. A cintányérok mélyek lesznek, meg a pergő is, alapjában minden. A füldugó meg megszokás kérdése. Én azzal alszom 6 sávos autóút mellett. Máshogy nem lehet :) Nekem életforma.

 • #1109143

  Cukibea
  Felhasználó

  :-DDDDDDDDDDDDDD

 • #1109137

  Maffay.
  Felhasználó

  NEM SZERETED
  BEA “fülbe” ? ÉN +PRÓBÁLHATOM ?
  A HATÁSA OLYAN LESZ – MINT ATOM

 • #1109134

  Cukibea
  Felhasználó

  De alapjában véve miért rossz?? Csak a hangzás miatt?? Védeni véd azért gondolom…

  én azért gondoltam a külsőre, mert nem szeretem bedugni a füldugót. Valahogy nem birom elviselni…

 • #1109131

  dv
  Felhasználó

  Erre írta Ferdinand, hogy az meg olyan, mintha dobozt ütnél. Önmagában a fülvédő rossz. Dong a dob, meg mindennek mély hangja van.
  Vagy használj füldugót, vagy a legjobb, a füldugó és a fülvédő együtt.

 • #1109127

  Cukibea
  Felhasználó

  öööö szia Kedves Művész Úr! :) Megnézem mingyá a topicot :)

 • #1109123

  Maffay.
  Felhasználó

  HELLO KEDVES MŰVÉSZNŐ !
  REMÉLEM; MOZSMÁ ELTÉVEDSZ A DOBSZÉKES TOPIKKA,
  VAGY DOBJA CSALFA REMÉNYEJIMET MOST EGYBŐL SUTBA ? ♥ ☺ ♥

 • #1109122

  Cukibea
  Felhasználó

  Na hát igen ez eléggé gáz. Sokszor már én sem hallok rendesen és mindig vissza kell kérdeznem. A zenekartársaim már csak úgy hívnak engem, hogy “MIT?”. Szóval eléggé rossz.
  Nekem olyan fülvédő kellene, amit nem bedugni kell, hanem rátenni csak a fülre. Arra nem vagyok “allergiás”.

 • #1109119

  dv
  Felhasználó

  Ugye mennyire jó? Külön külön is elmegy, de együtt überállat! És én is mondom mindenkinek, és nem hallgatnak rám. Mindig hozzá a mezei fülesüket, ami persze kényelmetlen, meg engedi be a hangot, szar az élmény, ezért nem foglalkoznak vele :)

 • #1109113

  tom
  Felhasználó

  Sztem ebben az egészben az egyik legfontosabb hogy meg kell tanulni halkan jól játszani. Ha te halk vagy akkor a hitároknak, billentyűnek sem kell annyira hangosnak lennie mindenki hallja magát. Egy zenekar “játszási hangereje” mindig a doboshoz van belőve hiszen az az egyetlen akkusztikus cucc amit nem lehet potmétekkel csavargatni.

  Van egy Ohropax nevű dugó gyógyszertárban kapható kb -30 dB-t jelent sztem nagyon jó és kényelmes. Én ezt szoktam használni de szerencsére ritkán van rá szükség mert halkan játszunk.

 • #1109107

  Ferdinánd
  Felhasználó

  Hát az elég sz*r dolog. Nahmeg hogy olyan helyen kell játszani, ahol nem lehet elférni.

 • #1109103

  lijo
  Felhasználó

  Tegnap koncerten a gitárerősítő pont fejmagasságba’ volt és “rám volt tolva”, mert nem fértünk rendesen. Hiába fordítottam el, a hátsó nyílásán is akkora hangerő jött, hogy csuda. Én olyat kaptam…
  1. Nem hallok a bal fülemre. Jó egy picit.
  2. Rendesen koordinációs zavaraim vannak tőle.
  3. Mindenki egy kiba52ott üvegbúrába’ beszél körülöttem.
  4. Lassan megtanulok szájról olvasni.
  5. Már szereztem is egy marék füldugót (ami tompíccsa).
  6. Eddig le52artam, de mos’má’ komolyan veszem a fülem védelmét…

 • #1079763

  Atutu
  Felhasználó

  Én azt gondoltam ki hogy van az én kis metronomom meg a fülhalgatom (az a fajta aminek kis gumi cucca van és bele megy a fülembe…baromi jó) benyomom ráveszem a munkavédelmi fülest és akkor én full pontos vagyok a többiek meg bekaphatják igazodjanak hozzám, és nem az van uténna hogy megsüketülök a saját lépteimtől mert folyamatos hanginger éri a fülemet…nem mindegy hogy a metronom szól vagy a gitár…?

 • #1079716

  Maffay.
  Felhasználó

  Repülőzúgás:külső hanginger nélkül fellépő szubjektív hangjelenség, melyet a beteg a fülével hall
  KIVÉVE A DOBOSOKAT, A KIKA HANGROBBANÁS TÉNYÉT
  KÉTOLDALI ANTENNÁIKKAL(már)ÉRZÉKELNI(sem)KÉPESEK
  LEDEGRADÁLJÁK A MŰVÉSZEKRŐL KÉPZETT IDEA LÉNYÉT
  FÜLÜKBŐL TSO ROG NAKACSULÁK, AMIK DARABOSAK, PÉPESEK ☺

 • #1079709

  >SamyDavis<
  Felhasználó

  A fülzúgás nem önálló betegség, hanem valamilyen fülbetegség vagy koponyaűri történés kísérő jelensége.

  A fülzúgás külső hanginger nélkül fellépő szubjektív hangjelenség, melyet a beteg a fülében hall. A beteg által észlelt hangot nem külső hangforrás okozza, hanem a fülben, illetve a fül környezetében keletkezik. A fülzúgás nem önálló betegség, hanem valamilyen fülbetegség vagy koponyaűri történés kísérő jelensége. Kialakulhat a fül saját betegségei, a fül környékén zajló folyamatok, az idegrendszer betegségei és a keringés helyi és általános zavarai következtében.
  h i r d e t é s
  A fülzúgás okának kiderítésében a zúgás sajátosságai vannak segítségünkre. A fülzúgás az alapbetegségtől függően vagy féloldali, vagy mindkét oldali. A zúgás fennállhat folyamatosan, de időszakos panasz is lehet, intenzitása lehet állandó vagy változó, lehet magas vagy mélyhangú.
  A fülbetegségek közül a külső-, közép- és belsőfül betegségei egyaránt okozhatnak fülzúgást.
  Külsőfül betegségek közül legtöbbször a hallójárat elzáródásával járó folyamatok okoznak fülzúgást, pl. a banális fülzsírdugó, hallójárati idegentest.
  A középfül betegségek közül a savós és a nyálkás középfülgyulladás, a hallócsontok rezgését gátló folyamatok első tünete lehet a beteg fülben érzett zúgás.
  A belsőfül betegségek közül hallóideg-károsodásokat – pl. a korral járó halláscsökkenést, a zajártalmat, az ún. heveny halláscsökkenést (ez egyik pillanatról a másikra jelentkező, hallóideg-károsodásból származó hallásromlás) – szinte mindig kíséri fülzúgás. Az ún. Meniere-kór illetve tünetcsoport tipikus tünete a halláscsökkenést és szédülést kísérő zúgás. Hallóideg-károsodást kiváltó gyógyszerek fülzúgást is okoznak.
  A középfülben vagy a hallóidegen előforduló jóindulatú daganatok első tünete lehet a fülzúgás. A fül környéki betegségek között a nyakcsigolya betegségek, pl. a nyakcsigolyák meszesedése igen gyakran okoz fülzúgást. Gyakran jár fülzúgással az agytörzsi keringési zavar. Magas vérnyomás, szívbetegségekhez társuló keringésromlás szintén okoz fél- vagy mindkét oldali fülzúgást. Erek lefutási rendellenessége, szűkülete vagy kóros tágulata pulzus szinkron fülzúgást válthat ki.
  Érelmeszesedésben szenvedő betegek inkább fejzúgásról panaszkodnak, de kétoldali fülzúgás is kínozhatja őket. Fülzúgást panaszolhat a hisztériás, neuraszténiás beteg, de bármely neuropszichiátriai betegségben előfordulhat. Mivel a fülzúgás különböző helyről kiinduló, különböző természetű betegségek tünete lehet, az alapbetegség kiderítése nélkül kezelése nem lehetséges.
  Fülzúgás esetén mindig fel kell keresni mind a fül-orr-gégészt, mind a családorvost. A fül-orr-gégészeti fizikális vizsgálat után legtöbbször részletes, többirányú hallásvizsgálatra is szükség van, továbbá a koponya röntgenvizsgálatára is sor kerülhet. A családorvosnak a szív- és keringési betegségek, vérképzőszervi megbetegedések, stb. kiderítésében van szerepe.
  A fülzúgás kezelése nem könnyű. Természetesen elsősorban az alapbetegséget kell kezelni. Ha az alapbetegség kezelése mellett (pl. kezelt és egyensúlyban tartott magas vérnyomás) is megmarad a fülzúgás, tüneti kezelést – pl.: keringés javítást – alkalmazhatunk. A rendelkezésre álló tüneti kezelésekre a betegek nem egyformán reagálnak. Egy-egy beteg kezelése során több gyógyszer is sorra kerülhet. Tudomásul kell vennünk – mind a betegnek, mind a kezelőorvosnak -, hogy nincs biztos kezelési mód.

  http://www.hazipatika.hu

  http://www.hazipatika.com/articles/Hallaskarosodas?dtid=268

 • #1079708

  dv
  Felhasználó

  Nem találtam tudományos magyarázatot, csak rádióban hallottam régen, meg ezt találtam most:
  http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=4675

  De keress rá nyogodtan a témára.

 • #1079704

  Vili
  Felhasználó

  Ezt nem is tudtam.

 • #1079700

  Névtelen

  mit? NEM HALLOM! TEsssék????? Mit?

 • #1079690

  dv
  Felhasználó

  Én csak annyit tudok hozzátenni ehhez a topichoz mint boldog ShureE2 tulajdonos lassan 3 éve, hogy az olcsóbb nem feltétlenül jó. Azok a fülesek, amiket Mp3 lejátszókhoz adnak, és van rajtuk toldás, nem feltétlenül jó. Nem szinpadra és főleg nem ahhoz a hangerőhöz készültek.

  Végül pedig aki fülest vagy füldugót használ, naponta fülmosás és minden használat előtt és után fültisztítás, mert a fülhallagtó használat 1 óra után meg hétszerezi a baktériumok számát a fülbe!

 • #1079209

  Korompay
  Felhasználó

  3M füldugót használok. Van Elacinom is, de olyan, mintha semmit nem használmék, nem bízom benne, dobosnak szerintem -15 dB édeskevés. Vagy öt éve zúg a fülem, amikor először észrevettem, nagyon besz*rtam, azt hittem agydaganatom van, CT-n is voltam. Beutaltak infúzióra is, de a második után fellázadtam, nem bírtam azt, hogy több mint egy órán keresztül tű van a karomban. A vizsgálat azt állapította meg, hogy a hallásom ép. Az orvos azt mondta, hogy nem lehet megállapítani, mi okozta a tinnitust de a dobolás logikus ok lehet. A Bilobilt nem próbáltam, eléggé hozzászoktam a fülzúgáshoz, általában reggel és este szoktam hallani, napközben csak akkor, ha nagyot változik az időjárás.
  Mindenkinek csak azt tudom tanácsolni, hogy a saját érdekében vigyázzon a fülére, mert ez az állapot nem visszafordítható!

 • #1079200

  Maffay.
  Felhasználó

  ADJ EL EGYPÁR ÓTSKA STAGGOT
  VEGYÉL RAJT’ LEDES “tik-takk-OT”
  ÍGY AZT LÁTHATNÁD MEGA SZEMEDDEL,
  AMIT NEM HALLASZ KIA FÜLEDDEL ☺

 • #1079192

  vitya03
  Felhasználó

  Erről van szó!!!
  Énis egy rossz 150-ft os dugót használok és semmi bajom nincs vele!
  Ha szar a hangosítás akkor meg tudni kell a számokat! Én pl leűlök és addig fel sem állok amíg meg nem tanúltam a szöveget!:D😀
  Ha a szöveg meg van akkor tudom hogy hol vannak a kiállások!!:D
  Ha nemhallom a szöveget akkor megy a basszus!:D
  Ha az sem akkor megy a gitár!
  szar hangosításnál is 1*-2* valamit csak behallok, és ha már megvan akkor tudom hol járunk!:D😀

 • #1079185

  zagyex
  Felhasználó

  “Majd ha a Népstadionban tolom véletlenül, és ez nem a fűnyíró”

  :D

 • #1078932

  Drkazmer
  Felhasználó

  Nyilván torzítanak ezek a fülvédők és a füldugók, csak nem érzem úgy, hogy nekem annyival jobb lenne, hogyha lehúznak rólam 30 ropit.
  Majd ha a Népstadionban tolom véletlenül, és ez nem a fűnyíró, akkor majd talán veszek ilyet.

 • #1078931

  BB
  Felhasználó

  lehet, én használok szar füldugót, de nekem semmi abjom sincs vele, én midnenkit hallok faszán… ha meg nem, az se baj, a száma fejemben van, ők meg jönnek utánam :D

 • #1078929

  Chris72
  Felhasználó

  Azért a nagyok nem olcsó füldugókat használnak. Nekik szól rendesen minden. Az azért nagyon elrontja a hangulatot, ha szarul szól a cucc. Gondolj csak arra amikor koncerten nem hallod rendesen magad, vagy az éneket, vagy a gitárt… stb.

 • #1078917

  BB
  Felhasználó

  “A 150Ft-os füldugók meg az ipari fülvédők legalább annyit ártanak zeneileg, mint amennyit használnak az egészségeteknek. “

  nem azért mondom, de az nem kurva mindegy??? nem a zenészeknek kell tökéletesen hallaniuk magukat, hanem pl a közönségen… mi lenne, ha pl a Metallica vagy a Maiden zenészei azt mondanák: “bazmeg, mindent olyan tompán hallok, kiveszem ezt a szart a fülemből…” megmondjam mi lenne? a koncert végére annyira fájna a fejük, hogy összeszarnák magukat, és mellesleg töksüketek lennének…

 • #1078916

  BB
  Felhasználó

  nehogy belásd… ááááá… mi a fasznak? inkább sértődj meg… az olyan fan dolog…

  blőeeeeeee

 • #1078914

  Ferdinánd
  Felhasználó

  Éreztem hogy ez nagyban üzletszagú dolog. Nekem 1 féleképpen lenne megfelelő a “tompítás: Először is lenne egy marha nagy házam marha nagy pincével, ahol professzionális hangszigetelés lenne, vagyis egy nagyon nagy süketszoba lenne csinálva. Nah ott a dob teljesen be lenne mikrofonozva, meg az erősítők is, meg minden keverőre kötve, és visszakeverve stúdió-monitor fülesekbe. Másképp elbassza a hatást.

 • #1078910

  adamhosman
  Felhasználó

  A 150Ft-os füldugók meg az ipari fülvédők legalább annyit ártanak zeneileg, mint amennyit használnak az egészségeteknek. Teljesen tompán, csúnyán lehet hallani velük mindent, és amikor kiveszed, a lépteid zaja is fülsüketítően élesnek tűnik. Ezen kívül kényelmetlen, kiesik, csúnya, stb.

  Amit én belinkeltem, azért kerül ennyibe, mert adott fülre készül, kényelmes, nem esik ki, és minden frekvencián kb. egyenletesen tompít, vagyis ugyanúgy hallod a zenét, csak halkabban.

 • #1078908

  adamhosman
  Felhasználó

  Tök igazad van, szerintem a többi címszót is olvasszuk be egy általános “dobolás” topic-ba.

 • #1078905

  Timper
  Felhasználó

  Köszi Nathan! Ráfekszek erre a 3M dologra.

 • #1078898

  -Levi-
  Felhasználó

  Még egy trükköm van füldugóval kapcsolatban…az hogy pont sarokban vagyok, és a dob felöli fülemet totál bedugom, a jobbat ami meg a fal felé van azt csak éppen hogy csak belerakom a dugót, mert így még hallom a slapeket…ha mindkettő fullon van akkor, rámszólnak hogy ne hasítsam már szét a kongát (nekik nincs dugó persze)…mert akkor olyan erővel kell ütni a slappet hogy meghalljam szépen, hogy nemigaz…

 • #1078897

  BB
  Felhasználó

  :)

 • #1078896

  Drkazmer
  Felhasználó

  Abszolút!

  Azért van csak kettő, mert ezt a zöld fűnyírósat nem találtam, mert előtte soha nem volt rá szükségem, és vett a bátyám nekem egy pirosat 1500 Ft-ért, vagy mennyiért a Praktikerben. Aztán persze kis idővel davke megtaláltam a másikat, de ez már mellékes.

 • #1078894

  BB
  Felhasználó

  akkor rudsz a fülesedhez öltözni :P

 • #1078892

  Newl
  Felhasználó

  gyógyszertárba 150 ft kb, ilyen viaszos vagy mi. nekem is van az az ipari fülvédő, együtt mennyien letompít mindent, viszont technika hiányában és szar hangzású próbaterem miatt nem használom egyiket sem, mert úgy nem hallom ki a gitárokat. sajnos minden próba végén bedugul a fülem és órákig alig hallok rendesen. szal amíg nem lesznek norm. erősítők meg próbaterem addig sajnos ez így marad, de am saját szemszögömből nagyon jól szól úgy a cucc. a füldugó és fülvédő ügyében azok a tapasztalataim h simán az ipari is szépen tompít, de kiemeli a mélyeket, ezért nagyon hangos lesz a basszus és a mélyebb tamok túlságosan “konganak” hosszú ideig szólnak ami zavaró, és miután leveszed nem szabad ráütni vagy megszólaltatni semmit, mert k. élesnek hallaccik minden 1 ideig :D én amúgy is süketebb vok az átlagnál, és sztem még ezek is rátesznek 1 lapáttal :(

 • #1078891

  Drkazmer
  Felhasználó

  Igen, gyógyszertárban lehet lőni füldugót.

  Én ebben a légkalapácsos fülvédőben küldöm, az nem volt 20 ezer Ft. Van kettő is, egy zöld és egy piros, szóval nagyon trendi tudok lenni. A zöldet meg ráadásul valami fűnyíróhoz adták anno ajándékba.

 • #1078890

  -Levi-
  Felhasználó

  Toom…és szégyellem is magam miatta…januárban megint megfogadtam, alig egy hónapig tartott a nem cigizés csal:P
  Egyébként meg fejen kell állni napi fél órát…az is jó nagyon…

 • #1078889

  BB
  Felhasználó

  nembaj… pláne a szimfónia :DDDDDDDDDD

 • #1078888

  Chris72
  Felhasználó

  Bezony! Cigi szerintem még többe is kerül mint havi 4rugó…

 • #1078886

  -Levi-
  Felhasználó

  Bármelyik gyógyszertárban kapsz 80 forintért szép narancssárga 3M-et és pár százért van a “Szundi” márkájú magyar viaszosból egy doboz. Én próbáltam mindkettőt, ha a füles fáj vagy gyulladt akkor a viaszos a jó, de nekem próbán a sima szivacs 3M jött be inkább. Ki-be szoktam kapkodni, mert azt se mindig hallom vele mit motyognak szünetben a többiek, a viaszost meg bonyi kiszedni, és szét is megy tőlle ha állandóan cseszteted….

 • #1078885

  Chris72
  Felhasználó

  szerintem is! ;)

 • #1078884

  Vili
  Felhasználó

  “Ez egy agyi oxigén ellátást segítő természetes készítmény”
  Van egy sokkal jobb ás olcsóbb készítmény is erre a célra: a nemdohányzás :P

 • #1078882

  -Levi-
  Felhasználó

  Nekem kb fél éve kezdődött az állandó fülzúgás:(…nem zavaró, csak ha totál csönd van körülöttem. Elmentem dokihoz, mondtam hogy mindig vigyázok a fülemre mert munkaeszköz és mondta is hogy ez nem a zajártalomtól van. A bagó és mozgáshiány miatt összeszűkültek az agyi ereim és azokat hallom folyamatosan zúgni. És tényleg, ha ráfeszítek az állkapcsomra, lényegesen hangossabb. Elkezdtem szedni a Bilobil kapszulát…pár hét után már észrevehetően javult a helyzet. Ez egy agyi oxigén ellátást segítő természetes készítmény, az orvos ajánlotta, csak persze krva drága, majd 4000 egy havi doboz. Aztán nemrég voltam audiológiai vizsgálaton is, nagyon izgultam, hogy mi lesz, de szerencsére az jött ki hogy tökéletes a hallásom, mint a denevéré (ezt ők mondták így):D. Szal megnyugodtam, mert hiába zúg a fülem, nem befolyásol semmit, a süketszobában is hallottam mint állat, de amint benyomták a jelet egyből észleltem azt is….

 • #1078880

  BB
  Felhasználó

  sztem pont dob a dob hangján :)

 • #1078879

  BB
  Felhasználó

  barkácsbolt

 • #1078878

  Ferdinánd
  Felhasználó

  Szerintem olyan hangerővel kell próbálni, hogy az ne legyen túl hangos. Te is visszavehetsz arra a minimumra, amin épp pont nem veszted el a lendületed, meg az erősítőket is le lehet tekerni ehhez a hangerőhöz. Én a fűltokban az utálom, hogy olyan hangja van a dobnak, mintha dobozt vernék.

 • #1078877

  BB
  Felhasználó

  http://www.ritmusdepo.hu/forum/tema.php?id=163

  ide befért volna simán… ödv

 • #1078876

  Bucimaci
  Felhasználó

  Én ilyen típusó fülhallgatóval hallgatok zenét kizárja teljesen a környezetet ezért nem kell órdíttatni olyan hangosan meg nem zenélek h ilyenre legyen szükségem főleg ennyiért! De majd ha nagy koncertem lesz akkor majd veszek!
  És köszi a figyelem felhívást :D

 • #1078873

  Timper
  Felhasználó

  Hol lehet venni füldugót?

 • #1078870

  Chris72
  Felhasználó

  Én füldugó+fülvédó kombóban nyomon próbán. Fülvédőt (az az ipari) mindig is használtam, de így füldugóval furcsamód még tisztábban hallom a többieket. A gitárosoknak hiába mondom, hogy használjanak ők is valamit, le se sz@rják, pedig próba végére azért már zúg a fülük. Mivel azonban következő próbáig elmúlik, ezért nem veszik komolyan ezt az igenis komoly dolgot. Pedig én szóltam… nem is egyszer…

  Dugjatok valamit a fületekbe!!! ;)

  ui: már egy ideje nem koncerteztem, de eddig ott én sem használtam semmit (nem szerettem ha van valmi a fülemben), de mostmár megszoktam a füldugót, így majd koncin is használom. yeah

 • #1078868

  adamhosman
  Felhasználó

  Szerintem egy ilyen zajos társaságban megérdemel egy topicot az ügy.
  Kezdem pár fejleménnyel a tinnitusszal küzdők számára (angolul):
  http://tinyurl.com/4zhu2p

  Én szerencsére nem vagyok érintett, mert ha kell, hordok füldugót:
  http://sensaphonics.com/prod_erseries_customs.html
  Lehet majdnem ugyanilyet kapni Magyarországon is:
  http://microsonic.hu/zajvedelmi.html

  Olyan 20-30ezer forint, de egyszer kell megvenni.

  NAGYON ajánlom mindenkinek, hibátlan cucc. A -15dB változatot vegyétek. Ahová ez a csillapítás sok, oda még nem kell füldugó, olyan hangerőt pedig még nem pipáltam, ahova nem lenne elég. Tényleg, vegyetek ilyet, évek múlva nagyon örülni fogtok, hogy megtettétek.

  Most pedig jó lenne, ha mindenki elmondaná, mennyire van elb*szódva a füle a zenészélet miatt, hogy ezzel ráhozza a frászt a többiekre, és odafigyeljenek, hogy ne süketüljenek meg.

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.