Kezdőlap Fórumok DOBOSOK – ÜTŐSÖK Jávori Vilmos

Ennek a témakörnek tartalma 32 hozzászólás, 12 résztvevő. Utolsó frissítés:  -=Henti=- 13 éve, 2 hónapja.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #850271

  Bordás
  Felhasználó
 • #1071362

  -=Henti=-
  Felhasználó

  Nyilván jártál több tanárhoz is. Miben nyújtott többet az átlagnál?

 • #1071361

  Jenski
  Felhasználó

  Harom evig jartam Vili ba` hoz maganorakra. Fantasztikusan tanitott, es emberileg is nagyon a helyen volt.

 • #1071357

  Maffay.
  Felhasználó

  KÖSZÖNJÜK !
  R.I.P.

 • #1071356

  -=Henti=-
  Felhasználó

 • #1071355

  -=Henti=-
  Felhasználó

  Végre úgy néz ki ez a topik, ahogy ki kell nézzen.
  És hogy a kitörölt posztok helyett jöjjön valami ide illő is:

  Jávori Vilmos zenészcsaládban született Budapesten, 1945-ben. A konzervatórium elvégzése után Garai Attilával kezdett játszani, majd Fogarasi János, Pege Aladár, Vukán György, Tomsits Rudolf, Szakcsi Lakatos Béla, Szabados György együtteseiben dolgozott. 1966-ban a Pege trióval fellépett a Stockholmi Jazz Fesztiválon.

  Több nemzetközi dzsesszfórumon nyert díjat, így Montreux-ben és San Sebastiánban. 1971-ben az Egyesült Államokban dolgozott, együtt játszott például Jan Hammerral is. 1972-ben megalakította a Rákfogót Szakcsi Lakatos Bélával, Babos Gyulával, Ráduly Mihállyal és Lakatos “Bögöly” Bélával. 1980-ban a Pege trióval fellépett Indiában a Jazz Yatrán. Az 1980-as évek elején megalakította a Jávori Kvartettet Snétberger Ferenccel, Torma Rudolffal és Csiszár Péterrel, akikkel swing és latin zenét játszott. 1987-ben a Magyar Jazz Quartettel elnyerte az eMeRTon díjat.

  2001-ben pedagógiai munkájáért Weiner Leó-díjat kapott, 2005-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével tüntették ki. A Magyar Jazz Szövetség szombati közgyűlésén a dobművésznek ítélte az idei Szabó Gábor-díjat. Mivel tudták, hogy a március 22-i díjátadón betegsége miatt nem lehet jelen, kedden telefonon közölték vele a hírt.

  1968-tól kezdve számtalan filmzenében működött közre, amelyek közül a legismertebb az Oscar-díjas Mephistó-ban előadott dobszólója. Ezen kívül mese- és játékfilmekben, többek között Jancsó Miklós, Bacsó Péter és Makk Károly alkotásaiban is dobolt.

  1969-től Hacki Tamás együttesével koncertezett világszerte. 1990-ben alapító tagja volt az MZTSZ Kőbányai Zenei Stúdiójának. 2003-ban fiatal tehetséges muzsikusokkal létrehozta a Jávori Sound Machine-t. Szivárvány havasán címmel 2003-ban jelent meg legutóbbi albuma. A lemezen hét régi ismert népdal hallható új feldolgozásban, Tony Lakatos világhírű szaxofonművész közreműködésével. A dobos temetéséről később intézkednek.

 • #1071282

  Drkazmer
  Felhasználó

  Nekem csak annyi a személyes történetem a Jávori Vilmossal kapcsolatban, hogy kiderült potom 20 év után, hogy jóanyám ismerte őt. Pedig nem túl nagy dobos édesanyám! Meg a fia is ugye elég híres zenészekkel dobolt együtt. Szegény Vili bácsi nehezen viselte nagyon a halálát…

 • #1071277

  Maffay.
  Felhasználó

  TÉGED + SZERETÜNK ÁDÁM ! TEKIS . . . . . ☺

 • #1071276

  Maffay.
  Felhasználó

  LEVÁGNAK A TÖBBIEK IS ☺

 • #1071264

  BB
  Felhasználó

  végre valaki levágja, amiről pofázok…

 • #1071254

  Névtelen

  Ha mar volt valaki es elert valamit es kesobb tisztelni akarjak, akkor emlekezzenek meg ra, akik ismertek, hozza melto modon. Nem ilyen szerencsetlen e agressziv topiccimmel es utani hozzaallassal.
  Most en is nyithatnek egy: EMLEKEZES!!!! (TEHAT EMLEKEZES VAN ES POFA BE!) NA, MICSINALTOK TI OTT, EMLEKEZTEK VAGY NEM?! HA, NEM TAKARODJATOK A BETONBA! NA, AZERT. EMLEKEZES GOBBI HILDA NENIROL. MA NEM TUDOM HANY EVE, HOGY ELMENT! ERTETTETEK TI HALATLAN SZEMETEK? EMLEKEZES! KESZ! —- cimu topicot. Es valszeg hasonlo hatast ernek el vele.

 • #1071253

  Maffay.
  Felhasználó

  SENKISEM UTAZIK RÁD
  “villamossal”, MERT NEM FEXEL ALÁJA !!!
  HATE EZTMÉG NEM TUDNÁD,
  EZ UTÓKORÁNAK APRÓ HÁLÁJA ! ! !

  MINEK HANGOZTATOD AZ “ITT”-ET ?
  TÁN ELLOPTÁK AZ ÁJTITIDET ? ☺
  ITT [#19]

 • #1071248

  BB
  Felhasználó

  szerintem maga a topik érett meg moderálásra és/vagy átnevezésre sima Jávori Vilmos topikká, ahová mehetne tőle minden, videók, linkek, akármi… ezt Nathan nagyon jól mondta alább, hogy ma pl már nem is aktuális ez a topik…

 • #1071240

  -=Henti=-
  Felhasználó

  Szerintem ez a topik megérett egy vaskos moderálásra a 4-es számú poszttól kezdődően…

 • #1071205

  BB
  Felhasználó

  de tényleg nem szeretnék erről, és főleg ITT több szót… RIP Vili bácsi, és maradjunk ennyiben

 • #1071204

  BB
  Felhasználó

  remek… csak tudnám, hogy a többi emberbe, aki valamilyen kifogást emelt a topik ellen, miért nem emelsz szót… de utazik rám ezen a fórumon mindenki… elképesztő…

 • #1071197

  balaz89
  Felhasználó

  A legszánalmasabb az, aki azért fórumozik, hogy kötekedjen. Lehet, hogy állandóan szar kedved van, de vidd máshová, mert unalmas. Szerintem az a fontos, hogy Bordás őszintén szívből írta a megemlékezést és nem az, hogy elrontott egy szót! Nem vagy egy IQ-bajnok ha nem érted meg. A vitát te kezdted, ha nem kezded el akkor nem jut odá a topik ahová jutott!

 • #1071177

  BB
  Felhasználó

  ne haragudj, de ne egy olyan topikban vitázzunk arról, hogy melyikünk a szánalmasabb (aki nem tud magyarul írni még egy megemlékezésben sem, vagy az, aki szóvá teszi…), amelyik kegyeletnyilvánítási céllal jött létre…

 • #1071174

  Bordás
  Felhasználó

  lehet hogy néha hibázom. Elnézést mindenkitől.
  A lényeg pedig a tartalom. Emlékezni, és nem feledni Vilibácsit.
  Szánalmas és gyerekesen izléstelenek azok akik így nyilvánultak meg.

 • #1071172

  >SamyDavis<
  Felhasználó

  :D

 • #1071157

  Névtelen

  Egyetertek. Es ha lehet ne uvoltsunk egy topiccimben, kiveve, ha az mondjuk egy radikalis toborzo topic mondjuk a szabad Palesztinaert. :)

 • #1071135

  Bdrummer
  Felhasználó

  Főleg, hogy két vesszőt is rossz helyre tettél egyetlen mondatban… :)

 • #1071013

  -Levi-
  Felhasználó

  Lehet más fórumon ez alapszabály…de itt moderáld magad légyszives. Főleg egy ilyen topikban.

 • #1071010

  Névtelen

  Ha nem tudok belekötni abba, amit ír, akkor belekötök, abba ahogy ír.
  Ez egy fórumos alapszabály.

 • #1070967

  -Levi-
  Felhasználó

  De ne is nyissatok újat…inkább elintézem, hogy ezt átnevezzék.

 • #1070965

  -Levi-
  Felhasználó

  Minden tiszteletem, Vili bácsié, de nem lett volna ésszerűbb nyitni egy “Jávory Vilmos” topikot? Mert ennek holnap már nem lesz aktualitása, rá pedig illik sokáig emlékezni…Ugyan úgy ahogy van Kovács Gyula topik, inkább ezt is úgy kéne.
  Tekintettel az évfordulóra, maradjon a topik egy kicsit…de örülnék ha nyitnátok egy rendeset és ez törlésre kerülne…

 • #1070964

  tepa33
  Felhasználó

  Csak annyit akarok mondani: én, és biztos vagyok benne, hogy Vili bácsi is magasról tesz rá, hogy Bordásnak milyen helyesírási hibái vannak. Inkább a betűk mögé kéne látni és akkor rájönnétek, hogy igenis méltó a megemlékezsre. Inkább az a méltatlan, hogy erről vitázunk, úgyhogy részemről lezárva.
  Nagyon szerettem és tiszteltem Vili bácsit. Remek ember volt.

 • #1070963

  da.henderson
  Felhasználó

  az bizony. ha nem tetszik, nem kell beleszólni.
  itt vagyok már jó ideje, de nagyon ritkán szólok hozzá a dolgokhoz, így fikázni sem igazán szoktam. de ne haragudjon a világ: egy ilyen megemlékezésbe ilyet írni…ez már bizony ronda dolog. méltányolandó, h az illető írt egyet, de akkor legalább előtte vegyen elő egy helyesírási szabályzatot.

  na hello

 • #1070962

  tepa33
  Felhasználó

  Az full gáz, hogy ezeken a fórumokon mindig csak egymás fikázása megy. Ez az oldal gondolom, nem azért jött létre.

 • #1070959

  da.henderson
  Felhasználó

  árasztya…. mondhatom, gyönyörű…

 • #1070958

  tepa33
  Felhasználó

  Én szerncsésnek érzem magam, hogy ismerhettem Vili bácsit. Szerintem ez szép dolog!

 • #1070952

  BB
  Felhasználó

  RIP Vili bácsi!

  (bár sztem ő se akarta, hogy így emlékezzünk meg róla… árasztya, satöbbi…)

 • #1070949

  Bordás
  Felhasználó

  EMLÉKEZÉS! MA 1 ÉVE, HOGY ELMENT JÁVORI VILI BÁCSI. Így telik az idő.Furcsa érzés árasztya el az egész lényemet, hisz a mindennapokban itt van velem, a muzsikában,a mikrobuszban, a tanításban,a baráti vacsorák közben, de még az othonomban is.” Éppen hogy csak nincs időm bemenni hozzá a suliba.” De a mai reggel más mint a többi.A mindennapi rohanásban megállok egy pillanatra, és felnézek az égre. Tudom, hogy lát minket, és egyengeti göröngyösnek tűnő életünket. Mintha a dobterme egyik szegletében csúfolkodó öreg bordó vallatófotelbe beleülve megosztanám vele érzéseimet, mint régen oly sokan.Szakadt is, régi is volt a fotel, de a miénk volt,és tudtuk, olyan ez nekünk, mint katolikusnak a gyóntató. A fotel talán ma is ott porosodik, de már nincs funkciója csak egy kényelmes ülőalkalmatosság, aminek múltja és lelke van. Ma nem bánkódi kell, hanem örülni, mert Vili bácsi itt van velünk és itt is marad az utókornak.
  2008.02.20 Budapest Bordás József

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.