Ennek a témakörnek tartalma 521 hozzászólás, 94 résztvevő. Utolsó frissítés:  DavebyM 9 éve, 6 hónapja.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #850184

  virslee él
  Felhasználó
 • #1233504

  DavebyM
  Felhasználó

  És a Solid tamokra milyen bőröket ajánlanátok?Pinstripe,Ambassador,v egyéb?

 • #1233245

  Piramis
  Felhasználó

  A sodronyt olyan feszesre huztam meg, mikor felhuzod ne érezd annyira,hogy nekifeszül a rezonak.Vagyis mint Chris72 kolléga mondta pont jora.Ugyis meghallod ha lazább kicsit maszatosabban szol,huzolrajta szebben szol a papa-mama.

 • #1233231

  Chris72
  Felhasználó

  Olyan feszesre érdemes húzni a sodrony, hogy ne fojtsa meg a bőrt, ne szoruljon teljesen rá. (Tehát pont jóra. ;P)

 • #1233229

  DavebyM
  Felhasználó

  A bőr meghúzása az jó ötlet,tuti magasabb lesz a hangja.És a sodronyt milyenre állítottad be?

 • #1233210

  Piramis
  Felhasználó

  Sziasztok!Nekem a pergőn a cs coated vált be feszes ütö és feszes rezo börrel,persze mindenkinek más.

 • #1233206

  Macó
  Felhasználó

  Csak a pergőről nem tudok nyilatkozni! De a láb(+PS3) és tamok(+emperor clear) isteniek!
  Akkor röhögtem, mikor tapasztalt dobosok csak messziről látták és mikor játszottam, azt hitték, h valami komoly Pearl cucc! :D Nem akarták elhinni, h ez egy “gagyi” Platin Solid! :)

 • #1233205

  Habib
  Felhasználó

  szerintem hallgass a füledre. próbálj ki mindent. feszes ütőbör, laza rezo. Feszes rezo laza ütő. mindkettő feszes, mindkettő laza…majd megtalálod amit keresel

 • #1233192

  DavebyM
  Felhasználó

  Vkinek van közelebbi élménye a Platin Solid cuccról?Engem főként a pergő érdekelne és annak hangolása.Egy Powerstroke 3-as ütőbőrt már beszereztem a gyári ütőbőr helyett.Érdekelne h mennyire kell az ütő és a rezobőrt meghúzni,hogy egy száraz nyers hangot kapjak? (és sodrony állítása is érdekelne)

 • #1232899

  Piramis
  Felhasználó

  Bocs, a html után az itt szot hagyd le.

 • #1232898

  Piramis
  Felhasználó

  Sziasztok! Amin a Péter dobol az pontosan Platin de lux,7 réteg juhar fábol készült.Már nem gyárják a Roadmaster lett helyette.Én is ilyet vettem az utolso darabot hoztam el a Dobosudvarbol.Solid szériárol személyes tapasztalatom nincs ezért nem is akarok hülyeséget irni,viszont az egyik kolléga a Roadmastert vett megvan vele. elégedve.http://www.platin-drums.com/hu/kezdolap.htmlitt van rola info.szia.

 • #1232888

  unAble
  Felhasználó

  http://www.youtube.com/watch?v=w2-VYKIaf8o itt egy hangminta a 2. linkben lévő platinról.

 • #1232887

  feherhuba
  Felhasználó

  2 és fél éve dobolok, kb 3 évre szeretnék egy szinttel feljebb lépni dobügyileg. koromból kifolyólag nem nagyon van pénzszerzési lehetőségem,de 3-4 éven belül kisebb melókkal össze tudnék kaparni egy jobb cuccra.. de addig is.. életmentő megoldásként kéne egy új cucc.. koncertezésre is.
  Platin Solid Pro? nem kell pro cucc, de a mostani Basixemhez kéepst, ez a mennyország lesz… szerintem.. szakvélemény?
  ITT LEÍRÁS: http://www.lajko-hangszer.hu/html/platin.html

  de ez is szimpi: http://www.eldoradomusic.hu/?termek_kereso&listaz=nagykep&pdid=7734 csak itt nem írnak semmit. :/

 • #1232449

  mr.smith
  Felhasználó

  Az gáz…a króm-spray volt ilyen gyenge, de azért talán nem azt használnak,
  mert az már tényleg “gagyimpex”…de ha nem krómozzák, akkor mit raknak rá ?

 • #1232446

  compact
  Felhasználó

  Szerintem a Platin vasait nem is krómozzák. Simán elhiszem, hogy tudnak rozsdásodni…akár 1 megázástól is.

 • #1232445

  mr.smith
  Felhasználó

  Attól, hogy esőt kapott, még nem szabadna rozsdásodnia…a króm-rétegnek ennél azért strapabíróbbnak kellene lennie. Persze ha eleve rozsdás felületre
  rakják a krómot, akkor pár évnél nem bírja tovább az sem…

 • #1232414

  Piramis
  Felhasználó

  Sziasztok!Nekem Platin de lux van, arra alul felül ambassador coatedet tettem.Jó hangja lett, az ütöbőrt kicsit lazábbra hagytam.Ugytudom a Roadmaster is 7 réteg juhar mint a De lux.Ennyit tudtam segiteni,szia

 • #1232413

  szergely1992
  Felhasználó

  Nagyon strapabíró, hangos dobszerelés. Nekem tetszenek a Tamok felfüggesztései. Sok rosszat nem tudok róla mondani, talán annyi hogy az enyém 3 éves és egy kicsit kezdenek rozsdásodni a fém alkatrészek. De ha nem jársz úgy vele mnt én hogy kapott egy kis esőt akkor nem fogsz így járni. :)

 • #1232412

  szergely1992
  Felhasználó

  Hali. Arról szeretnék egy kis információt kérni, hogy a Platin RoadMaster tamjaihoz milyen bőrt vegyek. Mert nem igazán vagyok otthon a bőrtémában még.

 • #1222245

  Zlatan
  Felhasználó

  Sziasztok.Segítséget szeretnék kérni.Tud valaki valamit a Platin Solid Pro dobfelszerelésről? Ha esetleg valakinek van ilyen dobja jó lenne ha mondana 1-2 infót róla pl hangzáz, álványok, strapabíróság, tamtartók stb…köszönöm szépen előre is!

 • #1216778

  adamkovo
  Felhasználó

  A platin duplázóval sztem semmi baj. annyi pénzért egy nagyon masszív duplaláncos duplázót kapsz én kb 2 éve használom és bírja a kiképzést.sztem megéri

 • #1212797

  Ringo110
  Felhasználó

  Végigolvastam az egész forumot, nem nagyon van a roadmasterrel kapcsolatban vélemény.
  Szóval ha van valakinek tapasztalata azt örömmel olvasnám.
  Köszönöm!

 • #1211996

  Az_Öreg
  Felhasználó

  500.

 • #1211995

  Az_Öreg
  Felhasználó

  Pedig a Gibraltar valóban tartósabb…

 • #1211982

  Chris72
  Felhasználó

  Akkor még nem jártál sokat a Ritmusdepón! XD

 • #1211981

  armadia006
  Felhasználó

  igazából a gibraltárról se hallottam sok jót

 • #1211915

  Blahum
  Felhasználó

  Én újonnan boltból vettem 26-ért 2 éve,kényelmes jó duplázó,de ha választanom kéne én is a Gibraltárt választanám inkább,erősebb faszább,de amugy a Platiné sem utolsó.

 • #1211904

  BB
  Felhasználó

  Nem nagyon. Inkább dobjál hozzá egy tízest és vegyél újan GIbraltart.

 • #1211903

  armadia006
  Felhasználó

  Sziasztok!

  Tudna valaki infót adni platin duplázóról ?
  A piacon le van értékelve 22 -re milyen cucc ez meg éri ennyiért?

 • #1205643

  Blahum
  Felhasználó

  Szegény ember vízzel főz!
  Valakinek jó a Platin valakinek meg az Amti is.Attól függ mire használod.
  Nekem volt platin delux pergőm és teljesen pontos, jól megmunkált pergő volt,mint a lakkozása mint a babái és a hangja is jó volt.
  Solid-on játszottam egy fellépésen abból annyi elég is volt,de az inkább szarul volt behangolva, ilyen picsa bőrökkel.
  Doboltam Magnumon is és azis korrekt hangzással bírt bár a pergője kuka.
  És volt Amatim is aminek a pergője nagyon jól szólt a többi meg inkább dísznek való a szobába.Ennyi……….mire és ki .

 • #1205641

  Wpjotr
  Felhasználó

  A főiskolán platin dobok vannak gyakorlásra. Van solid is,meg deluxe.. Én speciál a Solidot jobban szeretem,már csak azért is,mert az 20as nagydobos. De egyébként szerintem sem jó dobok.. Nem rossz,de a jó nem ilyen.. Bár nálunk sokat használják,de.. A pergő babák letörnek..A tamtartók tönkre mentek,horpadnak.. A cinállványok szétesnek.. A pergőállvány is szétesik és a lábgépek is.. (A solid lábgép szétesik,a deluce lábgépnek a kalapácsa esik szét.)
  Tehát.. Ha valaki ilyen dobot akar venni,akkor azt tudom javasolni,hogy csak és kizárolag a testeket vegye meg.. gondolok itt a nagydobra és a tamokra.. Pergőt,állványokat és tamtartókat meg vegyen normálisat. A pearl tamtartó kompatibilis ezekkel,ha jól tudom. A tamok,meg a nagydob nem esik szét és nem is néz ki olyan rosszul,jó bőrökkel,meg egész jól is szól.. Szerintem..

 • #1205637

  -Levi-
  Felhasználó

  Én ebben a hozzászólásban ugyan azt a demagógiát érzem, mint amit éppen kifogásolsz… szokás szerint valahol középen van a megoldás. Attól meg hogy valaki ócsárolja a dobod márkáját, nem kéne így beszakadni… dobolni kell tudni, azt meg lehet bármin szal asszem ezzel be is fejeztem a mai filozofálást. Köszönöm szépen és további szép napot mindenkinek;)

 • #1205635

  Nyaki
  Felhasználó

  Hali. Annyira imádom az olyan embereket akik ki sem próbálták a Platin dobcuccot azon belül (esetleg Solid) és máris ócsárolják. Én kb 3 éve használok Platin Solid dobcuccot, és 115000 ft-ért vettem. Csak azért írom ki h 115000 mert úgy vettem észre hogy sokan azt hiszik hogyha olcsóbb a dob akkor szar. Ez nem így van. Nem feltétlenül a drága dolog a jó. Ettől a szövegtől meg kiakadok h inkább gyűjtsél és vegyél egy régebbi tama-t. Miért vegyen a kedves vásárló régebbi használt cuccot amikor kevesebb pénzért egy vadiúj nemhasznált és az árához képest k..va jó dobot kap. Bőrcsere és kezitcsókolom. Úgyhogy megkérnék minden olyan embert, aki még nem próbált Platin dobokat illetve még az árán kívül mást nem is tud róla , az ne befolyásolja már azokat az embereket akik lehet hogy ebben a dobban lelnék örömüket. Hozzáteszem hogy ezt is egy német cég gyártja. Sőtt hogy elkeserítsek sok embert aki vagizik a félmilliós dobjával és oltja az olcsóbb feltörekvő márkát, hogy lehetséges hogy az ő kis püfölője ugyanarról a szalagról pattan le mint az én kicsi Platinom. Köszöntem szépen és további szép napot mindenkinek.

 • #1197149

  l.Kornél
  Felhasználó

  Sziasztok!

  Nem a legutóbbi kérdéshez ugyan, meg amúgy is hihetetlen aktív a topic, de néhány hónapja vásároltam egy platin BX-70 típusú gémes állványt. Találtam ugyan rajta egy két apró sérülést, de a doboza elég megviselt állapotban volt (engedtek is egy kicsit az árából) úgyhogy annak a számlájára írtam.
  Ettől eltekintve teljesen meg vagyok elégedve eddigi teljesítményével, masszív, stabil (egy Planet.Z 18″ crash/ride tányért tart), igényesen ki van dolgozva, széles körben állítható minden irányba amerre csak állványt lehet. Továbbá a gémet egy gumifoglalat tartja a helyén, ilyet még nem is láttam.
  Nem sokkal előtte kaptunk karácsonyra egy gretsch black hawk állványt, amely szintén kiváló minőségű, de eddig a platin vezet:
  Vastagabb a gretschnél, a gém és a csukló a gretschen egy kulccsal állítható míg a platinon kettő (döntse el mindenki, hogy ez előny-e, szerintem nem rossz)
  Összegezve engem meggyőzött a minőségről, és 1-2000 fttal drágább csak mint a gretcsh, kb 3-mal mint a basix gémesei, és attól messzemenően jobb.

  Nem tudom hogy lehet ennyit áradozni egy állványról, remélem nem untattam senkit.

  Egyébként a roadmasterrel kapcsolatos vélemények engem is érdekelnének.

 • #1179167

  kissdee
  Felhasználó

  erre én is kíváncsi lennék, bár szerintem új vélekednek majd róla, mint a sonor 3007 ről :) (hogy egy nagy rakás túró az egész)

 • #1179048

  Blahum
  Felhasználó

  Üdv!
  Használt már valameikőtök konkrétan Platin roadmaster cuccot?
  Vélemények, hangzás és egyébb szempontok alapján, hogy megéri é a pénzét?
  Köszönöm!

 • #1153129

  BB
  Felhasználó

  a platin classic az tényleg juhar-hárs szendvics volt, míg gyártották?

 • #1153065

  zofko
  Felhasználó

  igaz is, akkor előadom magam a másik témában

 • #1153045

  BB
  Felhasználó

  a progresszívabb rockhangzáshoz inkább kisebb tamokat javasolnék… 10-12-14eseket… standard méretű dobokat az odavágós metalhoz használnak általában…

 • #1153043

  UXA
  Felhasználó

  Azért mondtam a nyírt és az említett méretezést,mert rock/metalt írtál.
  Ahhoz szerintem az a legmegfelelőbb.
  Abban az árban amennyit szánnnál rá újonnan,abban az összes juhar,és nyír
  hangszer is ,Kínai fából van ,ami nem azonos az Északabbra élő fák ,így a hangszerek minőségével sem.
  Ezért írtam a Sonor Sonic Plust ami még német hangszer.
  De ezt a témát inkább már a ” Milyen szerkót érdemes….” -ben kéne folytatni,ha gondolod.Hátha más is hozzászólna.
  Most különben milyen hangszert használsz,ha szabad kérdeznem?

 • #1153018

  zofko
  Felhasználó

  a használttól sem határolom el magam, ha jó állapotban van és megéri

 • #1153017

  zofko
  Felhasználó

  köszönöm a segítséget, mondjuk én fúziós méretet szertnék, nem komálom hogy ilyen nagy a mostani cuccom
  azt mondod a nyír lenne a jó? igazándiból nem nagyon értek hozzá hogy melyik fából jó, annyit hallottam még hogy a juharból készültek elég jók.

 • #1153006

  UXA
  Felhasználó

  Bocs! A dobbolt.hu-n van a Sonor Sonic Plus. Különben egyáltalán gondolkodsz-e
  használtban? Mert ha nem ,akkor más a helyzet!

 • #1152999

  Bekecs
  Felhasználó

  Lehet ott van még a Mapex Mars Pro is a dobbolt.atw.hu-n.Jó áron van!

 • #1152996

  UXA
  Felhasználó

  Értem!150e cinekkel vagy nélküle? Szerintem nyír hangszer lenne talán a legmegfelelőbb. Basix Custom, Mapex M Birch. Vagy van egy régebbi Sonor Sonic Plus / még német!!/ talán ja jól emlékszem a dobok.hu-n láttam. 149-ért.
  Mondjuk méretezésére nem emlékszem ,de akkor neked a standard méret kellene.
  22, 12, 13 , 16, és pergő.

 • #1152970

  zofko
  Felhasználó

  hát mondjuk max 150-et, mondjuk kell majd bőröket is venni rá
  rock/metált játszok, inkább metált, de szeretem a prog-rockosabb előbb hangzást, nemcsak az odavágós metált

 • #1152959

  UXA
  Felhasználó

  Üdv zofko! Én Dandrummar értek egyet! Inkább egy Mapex QR ,VX-et vegyél
  használtan.Jobban jársz! Tehát inkább jó állapotú használtat vegyél
  szerintem ,mint újat. Különben mennyit szánsz rá,és milyen zenét játszanál?

 • #1152940

  zofko
  Felhasználó

  ja meg érdekelne a Deluxe is. azt írják hogy 7 rétegű juharfa, az már azért egész jó, nem? de a Platin honlapján már nem találom

 • #1152916

  Brendon
  Felhasználó

  Hali én kiváncsi lennék hogy Platin Delux (azt hiszem régebben közép kategóriás volt ) olyan Hardware-val rendelkezett 140ezer FT-ért hogy a lábcinállványa is telitalpas és csigás lánc megoldása volt. Szerintem nagyon jók az állványai . Az tünt fel hogy a honlapon már nem is találni ehez hasonló lábcinállványt és szerintem véletlenül kapott ilyen fasza cuccokat a haverom. (elég jól járt :-)

 • #1152913

  zofko
  Felhasználó

  hello, engem is érdekelne a roadmaster, de inkább a hangzása, a minősége érdekelne, hogy mihez lehetne esetleg hasonlítani más márkákból,a gretsch Catalina Maple vagy Ash-hez képest milyen?

 • #1149853

  Dandrum
  Felhasználó

  Én azt mondom solidot ne nagyon vegyen senki….
  Sokkal jobban jár egy mapex qr-rel, jobbak a vasak, pl tamtartók,
  kicsit jobb bőrök vannak gyárilag, és egy jó bőrszettel nagyon jól meglehet csinálni, meg persze jó hangolással…

 • #1149849

  Jaska88
  Felhasználó

  Szerintem a Solid pergőjének a hangja nagyon rossz.
  A tamtartók és a cintányérállványok viszont jók, de a lábcinállványon a csavarok menete erősebb húzásra eltörik vagy elmegy a menet, velem legalábbis ez történt.
  Szerintem nem a legjobb vétel a Solid, a magasabb kategóriákat nem ismerem annyira, azok nem lehetnek rosszak…bár ki tudja?
  Aki ilyet akar venni, gyűjtsön még egy kis pénzt, és vegyen használtan egy öreg de jó kis Tama-t.Jobban jár vele az biztos..

 • #1149436

  compact
  Felhasználó

  Most az egyszer utoljára :-D

 • #1149435

  Dandrum
  Felhasználó

  Akkor: a ROADMASTER vasakkal kapcsolatban…:D
  Nekem van egy , az ebből a szériából való duplázóm, igazság szerint nemajánlanám mert a kardán nem a lagjobb de a szimpla lábgép nagyon jó annyiért…
  Az egyenes és a gémes állvány is nagyon strapabíró és stabil(3 részes)….
  A pergőállvánnyal nincs tapasztalatom, de a lábcinállvány is nagyon stabil, rugót lehet állítani nem mozog össze-vissza…

 • #1149434

  Dandrum
  Felhasználó

  Jujj hülyevagyokxdxd

  roadprot írtam…. na jólvan bocsánatot kérek_D.

 • #1149433

  Dandrum
  Felhasználó

  Kolléga:”Továbbra is érdekel minden vélemény/tapasztalat a Roadmaster-rel -azon belül is a vasakkal- kapcsolatban. Köszönöm!”

  De am meg a platinról is tudok de nemazt kérdezte….

 • #1149430

  compact
  Felhasználó

  Rosszul látom, hogy a kollega a Platin Roadmaster vasairól érdeklődött? Te meg a Tamáról írtál. Vagy nem?

 • #1149429

  Dandrum
  Felhasználó

  na hülyevagyok…roadpro

 • #1149428

  Dandrum
  Felhasználó

  Hát hatalmas tapasztalatom nincs, de ha minden érdekel leírom…
  Vettem olyan 2 hónapja egy Tama HS70 pergőállványta mi ugye roadmaster…
  Nagyon stabil és könnyen állítható, nem akadozik stb…
  Vastagabb, mint a stagemaster, és ami még említésre méltó, hogy van egy merevítő rúd minden láb között…

 • #1149426

  mathmet24
  Felhasználó

  Visszaolvasva kicsit foghíjasan írtam le a sztorit… A lényeg, hogy az egyik hangszerboltos ismerősöm rendeli meg a Tama Roadpro hardvereket, plusz az Iron Cobra duplázót, lábcinállványt és egy Artwood pergőt. Abban egyeztünk meg, hogy a Roadmaster hardvereit beszámítja az árba, és így csak a 2/3-ot fizetem neki…

  Sajnos a Gretsch Catalina Maple egy kicsivel drágább is, és ha megvenném nagyon mínuszosan jönnék ki… Adósságba meg nem akarom verni magam.
  Ezért kacsingatok a Platin felé.

  Továbbra is érdekel minden vélemény/tapasztalat a Roadmaster-rel -azon belül is a vasakkal- kapcsolatban. Köszönöm!

 • #1149345

  Névtelen

  Ha nem kell állvány miért nem próbálsz meg egy Gretsch Catalina Maple-t?

 • #1149343

  Maxipotzak
  Felhasználó

  riconak írj pm. et sztem

 • #1149330

  mathmet24
  Felhasználó

  Sziasztok!

  Lényegre török: Platin Roadmaster szerelés felől érdeklődök. Az utóbbi napokban kb. 2-3 alkalommal végigolvastam a topikot, de 1-2 kivételtől eltekintve eddig nem találtam kellőképpen elfogulatlan és részletes leírást a Platin -azon belül a Roadmaster- cuccokról. Sajnos eddig nem volt lehetőségem élőben egyet sem megcsodálni…

  A történethez hozzátartozik, hogy 8 éve dobolok, Amati-val kezdtem, volt már 1-2 Tama-m és jelenleg stúdióba, próbákra és esetleges kisebb fellépésekre keresek ilyen szerelést. És gondoltam bepróbálkozok egy ilyen szettel.

  Pozitívumok amiket eddig hallottam: full maple, lakkozott testek, masszív hardverek (mondjuk a hardvereket elpasszolom, mert onnan a jó öreg Tama-t nem lehet kirobbantani…). Ezek mellette szólnak…
  Viszont, azt olvastam, hogy a vasak nem igazán tartósak. Erről tudnátok mondani valamit? Mennyire igaz ez? Itt főként Platin tulajdonosokra gondoltam, akik pár éve már nyúzzák (pl. a topik indításakor írt ide 1-2 fórumozó, akik akkor vettek ilyen cuccot…). De laikus emberkéket is szivesen meghallgatok, akik kerültek már kapcsolatba Platin-nal.

  Előre is köszönöm szépen!
  Üdv!
  M2M4

 • #1149246

  tonidob
  Felhasználó


  Itt az én Platinommal vagyok lekapva, amint a “turnébusz” hátuljában a pesti emberek nagy örömére koncert előtt bemelegítek. XD
  Sajna a másik cintányért és a duplázó nem fért el. De jó volt, még aprót is dobáltak.
  Méghogy a zenélés nem jövedelmező. :D

 • #1148576

  compact
  Felhasználó

  Ok:-)

 • #1148575

  BB
  Felhasználó

  ki kapta fel? :D

 • #1148574

  compact
  Felhasználó

  Nyugi BB nem kell az ilyenért felkapni a vizet.

 • #1148572

  Bekecs
  Felhasználó

  Ne legyél már ilyen szigorú :)).

 • #1148571

  Guby
  Felhasználó

  bocs 3 helyre.

 • #1148570

  Guby
  Felhasználó

  Egyébként csak erre a 2 helyre íram ki…mivel mind2be beletartozik.Egyébként.:)

 • #1148569

  BB
  Felhasználó

  piac, eladó cuccok topik, ludwig topik… nem figyelhetnek fel rá elég helyen? :)

  ezt, amit csináltál, spammelésnek hívják egyébként…

 • #1148568

  BB
  Felhasználó

  áá nem… azért küldtem el moderálásra… :)

 • #1148567

  Guby
  Felhasználó

  Am a solidPro szériában van 22×18-as lábdob?

 • #1148566

  Maffay.
  Felhasználó

  EZ SZÖR BB-NEK SZÓLT !

 • #1148564

  Maffay.
  Felhasználó

  HÁ’MÁ’MEGIN’KEZDED ? ☺
  ha tudod, hogy PLATIN A CSERE TÁRGYA, ÉS itt a helye, akkor miért NE rakd be?

 • #1148563

  Guby
  Felhasználó

  Azért, hogy hátha felfigyel rá valaki.Remélem nem baj???

 • #1148562

  Maffay.
  Felhasználó

  HÁ’MÁ’MEGIN’KEZDED ? ☺
  ha tudod, hogy size=1>PLATIN A CSERE TÁRGYA, ÉS itt a helye, akkor miért NE rakd be?<font

 • #1148559

  BB
  Felhasználó

  ha tudod, hogy nem itt a helye, akkor miért rakod be?

 • #1148555

  Guby
  Felhasználó

  Tudom h nem itt a helye de beírom,hátha…

  Eladó egy jó állapotban lévő LAKKOZOTT Ludwig Accent dobfelszerelés standard méretben.Kérésre képet tudok küldeni.Csere érdekel!FŐLEG PLATIN roadmaster/deluxe…stb,de bármi szóba jöhet.Ajánlatokat várom!

 • #1135315

  Névtelen

  Pulyka :D

 • #1135313

  Quinn
  Felhasználó

  Ha ilyen stílusban válaszolsz, akkor inkább azt mondom, hogy semmi közöd ahhoz, hogy milyen alapon “osztom itt az észt”.
  Az értekezési stílusodról pedig lerí, hogy ki játssza itt az eszét.

 • #1135299

  Névtelen

  Platin Solid Pro szerintem. 5-réteg juhar/2-réteg hársfa. magas fényű lakkozás,dobszék stb…
  http://www.dobosudvar.hu/?on=arlistak&lista=ar&marka_id=35&termek_id=166
  94 900,- !!! ennyit megér nagyon.

 • #1135296

  szmv
  Felhasználó

  Ja, a zene nyugisabb, blues-osabb, persze alkalmi hard rock, de inkább csak a móka kedvéért. Szeretem a fúziós méretet is, kényelmesebb nekem.

 • #1135295

  szmv
  Felhasználó

  Rico! Egy másik fórumon is láttam, hogy ismered (legalábbis nagyjából) azokat a márkákat, melyek közt vacilálok. Megkérhetnélek, hogy mondj véleményt, melyiket ajánlod? 1. Platin Solid Pro (nem sima Solid!), 2. Ludwig Accent CS, 3. Gretsch Blackhawk, 4. Basix Neon. (Nem sorrend, és persze majd új bőrök, stb.) Előre is köszönöm!!!

 • #1135294

  Névtelen

  Ez a tiéddel történt? Vagy csak játszod az eszed?

 • #1135175

  Quinn
  Felhasználó

  Majd nyilatkozzatok akkor olyan 1-2éven belül, mikor szétesik az egész komplett vasazata, lepattogzik mindenhol a króm, és megeszi a rozsda az egészet.
  A hangjáról meg inkább ne beszéljünk.

 • #1135171

  Bex
  Felhasználó

  (más)
  Kölcsönadtam az előző, Platin Klasszik dobomat egy haverom együttesének. A dobos srác nem ismerte a márkát (mily meglepő), mondta hogy nagyon tutin szól, kérdezte, mennyibe került. Kértem hogy tippeljen. Aszongya 170 és 200 között. Mondom 3 tam és lábdob, pergő és állványok nélkül 60 ropi volt, újonnan. Még ma is szedegeti összefele az állát.
  Hasonlóan jó élmények?

 • #1135137

  Hitman
  Felhasználó

  Hy everybody!
  Utánaérdeklődtem a 10″ és 14″-es Solid tamoknak és sajnos nem lehet belőlük külön rendelni, csak szettben.
  De attól függetlenül akarok venni mindenképp 2 ilyen méretű tamot.
  Azt szeretném megkérdezni, hogy ti milyet ajánlatok, olcsbb árkategóriában aminek nagyjából egyezik a hangja a platinéval?

 • #1135098

  szmv
  Felhasználó

  Még egyszer köszönöm mindkettőtöknek a választ! Igazság szerint korábban még érdeklődtem a Gretsch Blackhawk, és a Ludwig Accent iránt is, de a PLATIN és a BASIX maradt inkább a kalapban. De hogy miért, ne kérdezzétek! :) Árban mind a négy kb egyforma (több bolt árait kombinálva). A SONOR Force 507essel kapcsolatban pedig még az elején egy cimborám figyelmeztetett, hogy messzire kerüljem el. Ennyire szörnyű? :)

 • #1135094

  MASTER PLY
  Felhasználó

  Nagy különbség nincsen, egyébként ha megnézed, a babák egyformák.
  Valószínű, hogy a testek egy gyárban készülnek, mivel mindkét cég német érdekeltségű, minőségbeli különbség nincsen, ezek a dobok már nem szoktak behalni, én a juhart választanám :) ja és a racsnis tamfelfüggesztés a Platinnál hosszabb életű!

 • #1135093

  BB
  Felhasználó

  ilyesmi zenéhez én nyír dobot javaslok…

 • #1135088

  szmv
  Felhasználó

  azaz régi hard rock + Clapton + Sting :)

 • #1135087

  szmv
  Felhasználó

  Nos, én leginkább régi, klasszikusabb hard rock irányban gondolkodom, Eric Clapton, Sting, azaz dallamközpontú, énekközpontú zene. Persze nem mondom, hogy nem csúszna el 10 nótából 1szer egy Hoobastank, vagy Nickelback. :) De ez persze csak a móka kedvéért. Fő vonulat a Clapton/Sting. Ha meg a PLATIN tartja a hangját, a fa nem válik fél év múlva “gyújtósnakvalóvá”, akkor…

  De megoldásként a BASIX-et is adják ugyanolyan mennyiségű hardverrel, csak 3rugó lesz a különbség. Megdumáltam. De még most se tudom, melyik legyen. De ha igy is javasoljátok a PLATIN-t, hát… :)

 • #1135054

  MASTER PLY
  Felhasználó

  Visszatérvén a lényeghez:)
  Szerintem a Platin a nyerő mert 2 hardverrel több van hozzá mint a Basix-hez.

 • #1135045

  BB
  Felhasználó

  jaértem… ez esetben LOL :D

 • #1135042

  sztamos
  Felhasználó

  Én sem hallottam, csak fantáziálok! :)

 • #1135041

  BB
  Felhasználó

  olyan zenét még nem is hallottam, tudsz mutatni a megfelelő topikban?
  (ne itt offoljunk má’ :D )

 • #1135040

  BB
  Felhasználó

  általánosságban beszéltem :D
  (de pl Lars Ulrich és Mike Portnoy juhar Starclassicot használnak… (mondjuk Ulrik lehet hogy már Bubingát, f*szom se tudja, lényeg, hogy egyik sem nyírt :D))

 • #1135039

  sztamos
  Felhasználó

  A Death-jazz-ben használnak Z Custom-öt…

 • #1135038

  MASTER PLY
  Felhasználó

  steve gadd valóban metal dobos :)
  A nyír is ugyanolyan jó, természetesen viccnek szántam.

 • #1135037

  BB
  Felhasználó

  bár a dobolásban az a jó, hogy nincsenek lefektetett szabályok… :) akármilyen zenébe használhatsz akármit, egy bizonyos határig (pl ilyen határokra gondolok, hogy azért jazzben nem használnak túl sűrűn Z Custom-öt :D)…

  általánosságban a rock/metal dob inkább a nyír…

 • #1135035