Kezdőlap Fórumok ARCHÍVUM II. Politika v.2.0.

67 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #850445
   leisle69
   Felhasználó

   Avagy: Mutassuk meg hogyan lehet mocskos dolgokról kulturáltan beszélgetni…

   1. A topikot látogatni, olvasni, hozzászólni nem kötelező!

   2. Ha mégis megteszed, viseld a következményeit.

   3. Amennyiben az indulataidat nem tudod kordában tartani, úgy inkább ne szólj hozzá a témához.

   4. Kerüld az indokolatlan, sértő, gyalázkodó megjegyzéseket.

   Már korábban is volt ilyen topik, sokan nem is nézték jó szemmel. Akkoriban igen elharapództak az indulatok, de ezt semmilyen formában nem szeretnénk megismételni.

   Ettől függetlenül a Ritmusdepo bármikor dönthet úgy, hogy a témának nem kíván teret biztosítani, és a topikot azonnali hatállyal beszűnteti.

   A szabályok természetesen nem csak erre a topikra érvényesek!

  • #1242776
   dobosgeri
   Felhasználó

   upsz, bocsi… már rájöttem. véletlenül nem oda klikkeltem…

  • #1242773
   compact
   Felhasználó

   Rossz helyen vagy kollega:-) Keress erre alkalmas topicot.

  • #1242772
   dobosgeri
   Felhasználó

   Üdv. Akarok új cineket, legalább 2 beütőt. de nincs Zildjian vagy Sabian-ra pénzem, ezért Paiste-re gondoltam, szerintetek megéri a pénzét?

  • #1242372
   GavCsab
   Felhasználó

   Levi!
   Mármint valamelyik beírás nem tetszik?
   Vagy maga a topik egésze?
   És mi lehet moderátorilag a gond itt?

  • #1242367
   Lacika25
   Felhasználó

   Egy szép politikai beszéd!

   Kár hogy nem tudok angolul, de jól megnyomja a vesszőket!

   http://www.youtube.com/watch?v=Ctl9QoD02BA

  • #1242366
   -Levi-
   Felhasználó

   Nekem ez nem tetszik… Samy, depóanyu tud róla?

  • #1242352
   Vili
   Felhasználó

   http://iho.hu/hir/jaratritkitassal-nem-lehet-megoldani-a-bkv-hianyat-120215

   “A nagyvárosi tömegközlekedés sehol a világon nem tartja fenn magát a jegybevételekből, támogatásra van szüksége”

  • #1242351
   Vili
   Felhasználó
  • #1242340
   Maffay.
   Felhasználó

   06 – RÁD SEM MISE RAGAD ……………Bűntények
   06 – RÁD SEMMI SE RAGAD ……………Kabaréest
   06 – TAGADD MEG ÖNMAGAD ! ! ! ! !
   06 – HA MAJD WITZTŐL DAGAD
   06 – RÖHÖGVE A BÚRÁD
   06 – NEM TÖR MÁR A BÚ RÁD !!!!!!!!!!!!

   06 – HUMOROD ÁLDHATNÁNK
   06 – BÁR MÁR CSAK LÁTHATNÁNK

  • #1242336
   Drkazmer
   Felhasználó

   Én híradóval már nem terhelem magam. 1-esen fél 8-tól a Kabaréest megy, 2-esen fél 7-től Bűntények…

  • #1242314
   leisle69
   Felhasználó

   Hát a politikus urak inkább más lyukakat tömögethetnének, pl. azt amivel már találkoztak belűröl, hátha megtetszene nekik, és a lopás, meg idióta törvények kiagyalása helyett elfoglalnák magukat.

  • #1242309
   sztamos
   Felhasználó

   Tömik vele a lyukakat, a költségvetés is egy nagy körbetartozás!

  • #1242300
   leisle69
   Felhasználó

   családom nézi a hiradót…
   negyed órája azt sorolják, hogy mindenféle súlyos beteg gyerekek kezelésére gyűjtenek, meg korházi eszközökre..
   közben az ápolók és az orvosok fizetés helyett gyakorlatilag alamizsnát kapnak
   HOVA A KURVA ANYJUKBA TÜNIK EL A TB AMIT BEFIZETEK??????

  • #1242256
   Drkazmer
   Felhasználó

   Benedek Elek a mi emberünk…

  • #1242255
   leisle69
   Felhasználó

   lassan ott tartunk, hogy ha egy jó babgulyás után könnyitesz magadon egy nyílvános budiban, amikor kijössz ott fog állni a kis öltönyös aktatáskás gennyláda, és benyújtja a számlát, mert hasonlított a bassisten polka első tubafutamára.

  • #1242254
   leisle69
   Felhasználó

   az acta tervezet gyakorlatilag olyan, hogy akkor is jogdíjat kell fizetned, ha egy szakácskönyvből csinálsz egy kaját, izlik az ismerősödnek, és fejből lediktálod a receptet…
   no comment

  • #1242251
   >SamyDavis<
   Felhasználó

   Vicces lenne, ha az oviban a gyerekeknek 50Ftot kellene fizetni mesénként :)

   Az Artijust úgy ahogy van be kéne tiltani! Már nagyon sokan, nagyon sok helyen elmondták hogy miért, és igazuk van. Még egy ilyen tolvaj bandát, akik nem csinálnak semmit, az pofátlanság.

  • #1242248
   leisle69
   Felhasználó

   http://konyves.blog.hu/2012/02/13/fizetos_lesz_a_nyilvanos_mesefelolvasas
   Ezek nem normálisak….
   Csak a pénz számít, rohadjanak meg azok akik ilyet kitalálnak, és költsék gyógyszerre amit beszednek.

  • #1242240
   leisle69
   Felhasználó

   Hozzá tartozik még a tényekhez, hogy a járműpark egy részének az elavultsága olyan hogy a nagyobb energia/üzemanyag fogyasztás, és a rengeteg javítás kb fedezné a lizinget.
   A romokat meg el lehetne adni kilóra…
   ez lenne egy lépés a gazdaságosság és a korszerűsödés felé.

  • #1242232
   Drkazmer
   Felhasználó

   Van ez az alapvető kérdés, hogy a Széles Gábor érdekeltségi körébe tartozó VT-Transman hogyan tud új buszokat venni, és feltételezhetően nyereséges lenni. Ezt két módon lehet feloldani: vagy túl sokat fizet a BKV, és így tömi tele a Széles Gábor zsebét, avagy a BKV valamit módfelett szarul csinál…

  • #1242227
   akristof
   Felhasználó

   Én annyit írnék a BKV-hoz, hogy
   1. véleményem szerint ha most még ki is fizetnék a 70milliárdot ha nem is pár hónap múlva hanem csak egy év múlva, de kb ugyanitt lennének.
   2. A sok közlekedésmérnököt és tanácsadók pontosan arra valók,amiért felvették őket.
   Kiszedni a pénzt a vállalatból. Kíváncsi lennék, hogy azokon a költségeken kívül, amik az üzemeléshez kellenek az elmúlt kb 10 évben mennyi pénz mehetett el csak tervekre és tanácsadókra…akikről akár kiderülhet véletlenül, hogy távoli rokon esetleg barát vagy hasonló.
   Vádolni nem akarok senkit, ez csak az én “paraszti” agyamból pattant ki…

  • #1242226
   Vili
   Felhasználó

   Szóval szerintem ez ennyi, ezt az összeget, vagy még többet egyszerűen rá kell szánni a bkv-ra. Más kérdés nem arra kéne elmennie és ilyen arányban ennek a pénznek, amire elmegy, és hogy a nagy átszervezéseknek már rég meg kellett volna történniük. Csak valahogy ezek sose történnek meg magyarországon.

  • #1242225
   Vili
   Felhasználó

   De ha csökkennének az üzemeltetési költségek, az sem jelentené azt szerintem, hogy akkor mostantól kevesebb pénz is elég a bkv-nal. Lóf*szt. A különbözetből akkor el kéne kezdeni 3mas metrót felújítani, buszokat, metrókat venni.. a járművek takarítása, karbantartása szintén hagy kívánnivalót maga után. Arról nem beszélve, ha a bkv dolgozók látnák, hogy kicsit is jobban megy a cégnek, újra mennének ütni minden évben az asztalt hogy ilyen meg olyan fizuemelés kell vagy sztrájk lesz.

  • #1242224
   Vili
   Felhasználó

   “A világon sok helyen működnek tömegközlekedési társaságok, nullásan, vagy nyereségesen”
   Szerintem azok nem bvk szintű vállalatok. Azért a budapesti tömegközlekedés kimagaslóan jó. Valóban ki lehetne nullszaldósra hozni, úgy, hogy a szolgáltatás minőségét csökkented. Pont amiket mondasz külvárosi járatok termelnek sok veszteséget, igen, de ha megszűnteted, akkor ott nem lesz tömegközlekedés. Volt erről nem is olyan rég részletezés, mire mennyi zsé megy el, önmagában a benya/áram/dolgozók fizetése nagyon nagy tétel. Ezeken nem lehet mit spórolni. Amin lehetne, amit te is írsz, az üzemeltetés, kiszervezés. De szerintem ezen se lehetne 70 milliárdot, mert egész egyszerűen nincs akkora nagyságrend.

  • #1242218
   >SamyDavis<
   Felhasználó

   Hamár fejetlenség.

   Ugye esett egy kis hó. Valakik már találgatnak, hogy lesz-e árvíz. Szerintem lesz. És nem május 12.-én kellene elkezdeni szervezkedni, hanem most. Gátat ellenőrizni, elvezetőket kitisztítani. Nem, majd utólag sopánkodnak, hogy senki nem szólt előre az árvízről.
   Csak a nagyar ilyen buta?

  • #1242216
   >SamyDavis<
   Felhasználó

   Azon megy a vita, hogy ki tegye bele.
   Annak ellenére, hogy papíron megvan a felelős, mégis mindenki a másikra mutogat.

   Meglátásom szerint a jegyellenőrzést kellene először tisztességesen megcsinálni, aztán a felszíni közlekedést apránként részben, vagy egészben kiszervezni. A világon sok helyen működnek tömegközlekedési társaságok, nullásan, vagy nyereségesen.

   Való igaz, hogy egy tisztán elektronikus jegyellenőrző rendszer iszonyat pénz (20-50Mrd Ft), de hasznos. Egyrészt nagyon jó statisztikákat lehet vele gyártani, teljes ellenőrzés alatt tartva az utazási igényeket. Ezzel pontosan lehetne tudni, hogy mely járaton mikor, hova, mennyi ember utazik. Ezeknek megfelelően lehet alakítani a járat ritkitásokat vagy éppen sűrítéseket.
   Egy külsős cég újabb buszparkkal rendelkezik, melyeknek az üzemeltetési és szervíz költsége is alacsonyabb. Mikor már necces, el kell adni a fenébe. Nem tudom egy busznak mennyi az általános futási ideje, de mondjuk a cég számolhatna 10 évvel. Ezalatt leírják nullásra, majd a végén eladják, ezzel is részben fedezik az új buszokhoz szükséges önerőt. A probléma ott lehet, és szerintem a BKV esetében ez lenne az igazán nagy probléma, hogy hogyan számolják el az utazásokat. Tény, hogy vannak frekventáltabb vonalak, melyeken naponta több 10-100e ember utazik, de van olyan is, ahol napi szinten max 1500. Egy busz más bevételt termel ha tele van, és mást az amelyiken csak 3 utas utazik. Ezek a járatok sajnos nyereséget nem termelnek, csak viszik a pénzt.

   Nem hiszem el, hogy az a sok felvett fiatal közlekedéskutató, meg sokmilliós tanácsadó cégek semmi értelmeset nem tudtak írni, amit meg lehetne valósítani.

   Emlékezzünk csak vissza, mikor a metrókban kifelé ellenőriztek. Mindenki tudta, hogy nincs értelme, mert elfut a delikvens, és ennyi. Jó pár évvel később már befelé ellenőriztek, és láss csodát, máris jöttek a hírek, hogy mennyivel több jegy/bérlet fogy. És erre éveket kellett várni. Logika! Mezei logika, amihez még csak felsőfokú végzettség sem kell.

   A másik dolog, amit nem értek. Réges-régen a BKV beszerzett rengeteg utastájékoztató kütyüt, ami mágneses elven működik. A gyártó már évekkel ezelőtt megszűnt, így sem alkatrész utánpótlás, sem support nem jár hozzá. Nem is működnek rendesen. Mindent mutatnak, csak soha nem azt amit kellene. Télen befagy, és ha véletlenül jól is működik, soha nem a pontos időt vagy a következő megállót mutatja, hanem hogy melyik buszra lehetne még átszállni.
   Ez utóbbit múltkor megírtam a BKVnak (igen, volt ilyen baromságra időm).
   Felvetettem, hogy mi lenne, ha csak egyszerűen a következő megálló nevét, és a valós pontos időt mutatná a ketyere, de azt jól, pontosan. Nem kéne előfordulnia olyannak, hogy 26:43-at mutat az óra, meg hogy teljesen idegen megálló nevét írja ki. Csak ezt a két, szerintem mindenki számára fontos infót írja ki. Akinek arra van szüksége, hogy melyik megállóban mire lehet átszállni, az valószínűleg előre fog tájékozódni. Elolvassa a megállóban, vagy a buszon lévő tájékoztatót és kész. A turistának van térképe, meg leírása. Nekem sem volt soha gondom turistaként sehol.
   Erre azt a választ kaptam, hogy ez igenis fontos, és hogy nagyon pozitív visszajelzéseket kaptak ezzel kapcsolatban. Igaza van, én vagyok a hülye. De én úgy gondolom, hogy ami alapból szar, azt nem kéne tovább bonyolítani.

  • #1242206
   Vili
   Felhasználó

   http://index.hu/belfold/budapest/2012/02/13/onkoltseges_bkv_csak_buszokkal_megy/

   Ennyi arról, miért kell önteni a pénzt a bkv-ba. _Nyilván_ meg kéne reformálni a társaság működését, és biztos hogy lehetne is spórolni sok milliárdot, de nem 70et… Valakinek bele kell tennie azt a pénzt, ami a bevétel és a működési költség közt hiányzik.

  • #1242204
   Vili
   Felhasználó

   Miről beszélsz, a film+-on és a cool-on minden héten van star wars és bud spencer… :)

  • #1242203
   Drkazmer
   Felhasználó

   Csak gondoljunk bele. Sokan fizetnek elő kábeltévére, ami talán még szerintem 1-2 hónapig buli, de utána már unalomig ismételnek mindent. Ehhez képest ha a civilizáció szele elérne Magyarországra, akkor elő lehetne fizetni Netflixre vagy Hulura. Mindenki jól járna, szakadna a letöltések száma, mert havonta 2-3 ezer Ft-ot mindenkinek megérne, hogy nézhető műsorokat nézzen.

  • #1242201
   >SamyDavis<
   Felhasználó

   Mi, egyszerű emberek a büdös életben, soha nem fogjuk megérteni miért is kell ez a sok adó, járulék stb. Ellenben tény, hogy valami nem jól működik.

   Jópáran felismerték, hogy az online zeneterjesztés mindenki számára előnyösebb. Nem kell a fizikai terméket előállítani, elég csak digitálisan, pénzért terjeszteni. De mivel nincs csomagolás, raktározás, szállítás, nagyker-kisker, jóval olcsóbb lehet 1-1 zene. Nálam az verte ki a biztosítékot, mikor elkezdtek 5000 Ftos lemezeket 3000ért kínálni “magyarországi” vagy “balkáni” edisönben, szövegkönyv nélkül. Komolyan. Ennyire tellett???

   Nekem is egyszerűbb, ha mp3ban töltöm le a zenét, mert úgyis a telefonra rakom, nem kell grabbelni, konvertálni stb. Letöltöm, egy percen belül már hallgathatom is. Magyarországon hol is veszel legálisan zenét?

   A játékipar is már régesrégen rájött, hogy minimális havidíjjal hihetetlenül nagy bevételekre lehet szert tenni. Egy mai játékot már telepíteni sem tudsz aktív netkapcsolat nélkül. Egyszerűen muszáj regisztrálnod. Az ellenőrzés pedig pofon egyszerű. Egy távoli szerver ellenőrzi az adatokat. Ha nem jó nem enged be, de még a játékot sem telepítheted. Ha fizettél, akkor pedig megkapod a játékélményt.
   WOW. havi pár ezerért mindenki előfizet. Ha mindenki előfizet? Iszonyat bevétel.

   Hasonló fejtörést kellene a mozinak, és a zenének is csinálnia.

  • #1242200
   >SamyDavis<
   Felhasználó

   Maffay!

   A jelenlegi rendszer nem teszi lehetővé, hogy belenyúljak 1-1 hozzászólásba. Ezért törlöm. Ezt a topikot szigorúbban veszem mint a többit. Ha egymás felé megy az ugatás, azt azonnal törlöm.

  • #1242195
   Renard
   Felhasználó

   Őszintén szólva meg is lepődnék, ha a Microsoft nem tartaná meg valahogy az iskolákat, mert a Linuxra váltás hosszútávon nekik csak ártana.

  • #1242193
   leisle69
   Felhasználó

   Egyébként eltolcsink nem tévedett sokat, ha abszolut nettóról (konkrét vásárlóértékről beszélünk)
   nézzük csak: amit veszünk minden áfás, átlagban 22%. azután vannak az energiahordozók amin az áfán felül további finomságok jönnek, pl biztonsági készletezési díj, szénipari átalakítási hozzájárulás, alapdíj, stb. +átlag 10%, az üzemanyagog árának 2/3-a adó, van még kommunális adó, a termékek árában egy csomó adó amit a gyártó-forgalmazó hárít a vevőre, ez kb 50% és nem folytatom. Adjuk össze: áfával a 47e már 60e. mivel a termékek ára kb 50%-nyi áthárított közterhet tartalmaz: 60e*2=120e, hozzájön mondjuk 2db 15ezres tankolás adótartalma ami 2*10e, már 140ezernél tartunk. hozzáadjuk az ilyen olyan adókat amikkel még meglepnek minket, nem esek tulzásba ha havi 10e TEHÁT 150ezer forint nettó jövedelemből a valós összeg amit termékért, szolgáltatásért fizetünk, 47ezer, a többi több csatornán de állambá zsebébe kerül.
   Ebben az aspektusban akár igaz is lehet az állítás

  • #1242192
   leisle69
   Felhasználó

   http://index.hu/kultur/cinematrix/hirblog/2012/02/12/vajna_felszamolna_a_kalozkodast/
   a kommentek kedvéért, az tükrözi a közvéleményt….
   (ráadásul egy beszéden belül nyúzná a népet, és adókedvezményért lobbizik a multiknak) Igazi (hazaáruló) Magyar ember….

  • #1242189
   galpetrol
   Felhasználó

   ÉLJEN AZ ANONYMOUS! LE A GÁZMÉRREL ! BURZSUJ LIBERALBOLSEVIK SZARRAGO KOCSOG NE OSSZ ÉSZET! ÉN IS BURZSUJ VAGYOK (LUXUS SVÁJCI ÓRA A KÉZEN, TÖBBET ÉR SZERKÓDNÁL TE FÉREG), DE AKI NEM AZ IS ÉLJEN! PEACE HULYEGYEREKET!

  • #1242188
   Drkazmer
   Felhasználó
  • #1242187
   Drkazmer
   Felhasználó

   De az alapvető tévedés ott vagyon, hogy a Májkroszoft miért nem bocsátja az iskolák rendelkezésére a szoftvereit (valamit korlátozott, de a tanításhoz elegendő verzióban)? Dollárosítható érdeke, hogy a jövő munkavállalója az ő szoftvereinek függője legyen. A Tisztaszorftvernél – ugyan egy jelentősen kedvezményes árat, de – fizetett az állam.
   Egyébként félreértés ne essék, én támogatom a szellemi tulajdon védelmét, hiszen egy Windows megírásához azért kell pár indiai zongorista, aki megírja a kódot, tényleg van benne munka. Ahogy egy filmben és egy dal elkészítésében is az esetek többségében nem kevés. De ezeket a termékeket valahogy úgy kéne árazni, hogy azért az átlagjúzernek ne nagyon legyen érdeke lopni. Most a legcsóróbb Office is 30 ropi környékén mozog. Ki fogja megvenni? Egy átlagos amerikai film DVD-n 3-4 ezerről indul. Ki veszi így meg?
   Persze itt jön a poén, hogy az Apple cuccok esetében egy alapvetően túlárazott termékért törik magukat az emberek, tapossák egymást halálra a boltban, mindezt azért, hogy kizárólag fizetős szolgáltatás keretében hallgathassanak zenét. Csak itt van egy ötlet, egy felépített márka, egy életérzés, stb. Ezt persze nehezebb összehozni, mint az ACTA-t vagy a BSA-t…

  • #1242155
   leisle69
   Felhasználó

   ha így haladunk ez a topic lesz a megtestesült nyugalom és egyetértés szigete :D Hála a nagy szellemeknek, vagy amiben épp hisztek…

  • #1242154
   Vili
   Felhasználó

   Ismét egyetértek.

  • #1242150
   Renard
   Felhasználó

   Nem tudom olvastátok-e, nem is olyan rég volt, a Tisztaszoftver program köürüli mizéria. Ugye az iskolák az államtól x összegű támogatást kapnak arra, hogy legyen jogtiszta szoftver (Windows és a többi), na ha most azt elveszik, meg jön az ACTA is, akkor rendesen odavágnak a suliknak.

  • #1242143
   Indián.
   Felhasználó

   Ma reggel hallgattam a rádiót, és a megosztásokról/letöltésekről a következők derültek ki:

   – Németországban a Megaupload (asszem) tulajdonosát 50 év börtönnel fenyegetik a hatóságok, és egyenként mennek el a német letöltőkhöz a rendőrök, IP cím alapján. Erre pl. van Németországban pénz, miközben hemzsegnek a pedofilok, meg a felderítetlen sorozatgyilkosságokkal van tele a Bundespolizei homlapja…

   Egyedül az angol (a drága jó britek!) gondolkodnak normálisan erről a kérdésről: a jog az oxfordi szótár meghatározását használja a hamisításra (mert a letöltés ugye ebbe a kategóriába tartozik), amil valahogy így szól: hamisítás az, amikor valamilyen művet illetéktelenül, haszonszerzés céljából másol valaki. Tehát ha lemásolom itthon a Mona Lisát, azt megtehetem, mert mondjuk ez a hobbim, ha viszont kiviszem a piacra eladni, bűnt követek el. Ez így tiszta és világos, és az angol jog idáig megy: mivel a neten fellehető fájlok (zene, film, stb.) nem másolatok, hiszen az eredeti műveket töltik fel digitális formában! Máris megbukik a hamisítás vádja! A lopás vádja meg azért bukik meg, mert attól, hogy a fájlt feltöltik a hálóra, az eredeti a helyén marad. Na, ez a korrekt hozzáállás, nem az ACTA.

  • #1242118
   leisle69
   Felhasználó

   És ez csak az EU-ban van így. a volt ruszki tagállamokban, egyszerűen szemet hunynak az oktatási intézmények fake dolgai felett, az USA-ban pedíg az van amit írsz, hogy a szoftvercégek szponzorálják az intézményeket (már az ovikat is) csak azér hogy az ő szoftverüket használják. A középiskolások, és afelsőoktosok, kapnak kódokat, amivel teljes verziós módban futhat az otthonukban is az adott soft.
   Eredmény?
   Nézd meg a fejlődés területi elosztását, majd vond ki belőle azt a tényt, hogy rengetegszer bebizonyosodott, hogy a középeurópai emberek szellemi teljesítménye messze kimagasló a világ többi részéhez képest.

  • #1242115
   Drkazmer
   Felhasználó

   Volt egy cikk valahol egy tanulmányról, hogy az Egyesült Államokban meredeken zuhan az illegális letöltések száma, amióta van Hulu, meg hasonlók, amelyeken egy vállalható havidíjért nézheted a legmenőbb sorozatokat, ha éppen erre van igényed. Van az az ár, amikor már az ember nem szarakodik a Torrenttel.
   Ugyanez a helyzet a Windows-zal meg az Office-szal. Ha kerülne 5-10 ezer Ft-ba, akkor ki a tököm töltögetné? Veszel egy 100-200 ezres gépet, ennyi simán belefér. Csak hát ez úgy vagyon kitalálva, hogy a nagyobb cégek nem nagyon használhatnak tört szoftvereket, így az ő árszintjüket lövik be, és beleszámolják, hogy Pistike töltöget. Az iskolák szoftvervásárlása is egy vicc, hiszen köbö a Microsoftnak kéne fizetnie, hogy kinevelik az újabb embereket, akik csak az ő szoftvereiket tudják használni. Az egyetemem is milliókat költ más szoftverekre, holott ha kikerül tőlünk valaki egy céghez, ott egyből megveteti a progit, hiszen azon tud dolgozni. Csak hát még ennyit sem fektetnek a jövőbe. Könnyebb hápogni…

  • #1242105
   leisle69
   Felhasználó

   Látszik a ACTA-n is a kapzsiság, a hatalomvágy, uralkodási kényszer…
   Ha valóban a bevétel lenne fontos, egyszerűen rá kellene tenni a net elérésenként valami kis összeget.
   Itt egy példa, az egyszerűség kedvéért kerek számokkal:
   Sávszél alapú jogsíj, mondjuk Mbitenknt 100Ft/hó.
   Átlagos elérés előfizetőnként mondjuk 6M. Internet előfizetések száma saccra kb 3millió. 600Ft/hó*3 000 000 =1,8Millárd*12Hó= 21,6Millárd Jól ismerve állambát még rányomná az áfát az majd 6 milliárd….
   Ha pénz kellene ezt csinálnák, és cserébe nem kéne cenzúrázni, nyomozni, alázni… Az eberek pedig havi átlag 800Ft-ért békén lennének hagyva. A hivatal meg megoldaná, hogy a befolyt lét, hogy osztja el a sok kapzsi kiadó meg forgalmazó között. Ráadásul a hardverekről is le lehetne venni ajogdíjat, ami élénkíthetné a piacot, és visszaszoríthatná a fekete kereskedelmet….
   Na de itt nem erről van szó….sajnos.
   Jönnek itt az unordodox, vagy ortodox vagy miazanyjukpija gazdaságpolitikájukkal, az actát bezzeg csukott szemmel, gondolkodás nélkül aláírják. “Mer az állam a népért van”

  • #1242087
   Indián.
   Felhasználó

   20 éve azért turnéztunk, hogy népszerűsítsük az épp aktuális lemezünket.
   Ma azért készítünk lemezt, hogy le tudjunk kötni néhány koncertet.

  • #1242071
   Vili
   Felhasználó

   Egyetértek.

  • #1242061
   GavCsab
   Felhasználó

   Hát ja: Már senkinek sem lesz jobb. Így se, úgy se.
   Sajnos már túl késő, igaza van leisle-nek:
   Már a politikusok kontra köznép a felállás, pártoktól függetlenül.
   Politikusi recept:
   1) Találj egy közösen gyűlölhető személyt/réteget/népet.
   2) Minden alkalommal mormold a köznépnek az utálandó nevét.
   3) Szavaztasd meg magad a jól megvezetett tömeggel.
   4) Ha mind megvan, a közpénzeket oszd ki a haveroknak és magadnak.
   5) Ha lankad a támogatás, lobogtasd az utálandó nevét ismét.
   6) 4) és 5) pontok felváltva.
   Kiegészítés: Lopd a közvagyont bőséggel, úgysem lehet felelősségre vonni!

   Számomra 1991-ben kiderült ez a képlet, azóta nem is szavazok, nincs kire.
   Esélytelen a végiggondolás alapú döntés. Mostanra szerintem végérvényesen eldőlt, hogy lent maradtunk. Egy dolog marad: muzsikálni még nem tilos!

  • #1242057
   Maffay.
   Felhasználó

   14 – ITT INKÁB A BORDÓ TSÍKOSOK SZIDJÁK A TÓRÁT, ……………………………..Stb.
   14 – DE VOLT AKI ÉVEKKEL MEGELŐZTE A KORÁT
   PÉLDÁUL=
   14 – PélyBarna KI ÚJ LEMEZÉT INGYÉ” FELTETTE
   14 – A RÁ ESŐ CSEKÉLY BEVÉTELT NEM IS FÉLTETTE
   MERT

   “A kevesebb néha több” ☺

  • #1242056
   Drkazmer
   Felhasználó

   Szerintem a zeneiparban fel kéne ismerni az alapvető változásokat. Ma már a lemezkiadás halott dolog, ha valaki ilyet csinál, az leginkább azért teszi, hogy az utókornak és saját magának megörökítse egyéni teljesítményét. Van helyette koncertbevétel és iTunes, amiből lehet gazdálkodni. Inkább ezt kellene forszírozni…

  • #1242055
   leisle69
   Felhasználó

   Ha végre jó sokan belátnánk (mint mondjuk Izlandon nemrég), hogy itt nem jobb, bal, közép van egymás ellen. Hanem van a politika és az őket érdekből és számításból kiszolgáló slepp, akik, pont azt szipkázzák és tüntetik el amiből az ország azon rétege, amelyik hajlandó dolgozni, kellemes életszínvonalon élhetne, szemben azokkal akik eltartják ezeket (adófizető, dolgozó emberek).
   Itt van pl. most az ACTA nevű genyaság..
   Hogy lehet, hogy a kormányok, akik elméletileg azért lettek megválasztva, hogy az adott ország polgárait képviseljék, szembe szállnak saját népükkel, ismét büntetéssel, szankciókkal, cenzúrával fenyegetőznek, néhány amúgy is kőgazdag kiadó cég érdekében? Mennyit ígérhettek nekik?
   A legmocskosabb az egészben, hogy a jogdíjak 99%-a a kiadóknál marad, az előadók, szerzők nagy része pedíg ugyanúgy kűzd a megélhetéssel. Ha bekorlátozzák a netetet, annak NEM lesz pozitív hatása az előadókra szerzőkre, mivel nem lesz attól több pénz kulturára, ami meg plusz esetleg adódik, elviszi az ellenőrzési gépezet.

  • #1242054
   Drkazmer
   Felhasználó

   Oh, én emlékszem azokra a szép napokra (ld. Csevegő #47073)…

   Nekem is szarul esett, de hát ez van. De most attól még, hogy úgy néz ki, hogy talán valami igazságmorzsa volt abban, amit mondtunk, mondtam, attól még nem lesz senkinek sem jobb. Szerintem.

  • #1242052
   Maffay.
   Felhasználó

   14 – A 14ESRŐL VAGYOK AZON VÉLEMÉNYEN
   14 – HOGY NEM KELLENE ELJÁRNI ILYEN KŐ KEMÉNYEN !!!!!!
   14 – TUDOM; KÖNNYEBB AZ EGÉSZ POSZTOT KIMODERÁLNI
   14 – MINT AZ EGÉSZBŐL CSAK A SÉRTŐT KIGUBERÁLNI
   14 – DE MÍG AZ IGAZSÁGOT A TÖBBIJEK ELTŰRIK
   14 – ELÉG LENNE HA A
   „LASEK TAKARODJ” ELTŰNIK
   14 – „a cemélyeskedés moderálva” MEGJEGYZÉSSEL !!!!!!
   14 – SZERINTEM ÍGY KÉNE ! MENNE EZ EGY KIS EDZÉSSEL
   14 – DE ADDIG, AMÍG A LÉNYEG TETSZÉST IS ARATHAT
   14 – ADDIG SZERINTEM +
   MÁSOK SZERINT IS MARADHAT
   DánkeŠör ! ☺

  • #1242046
   leisle69
   Felhasználó

   Ha valakit (nagyon sok valakit) átvertek, mert esetleg még hitt a politikusoknak, azért nem kell neki takarodnia!
   Nagyon sok ember monta már azt, hogy megbánta. A mostani, és az összes ezelőtti választás után.

  • #1242017
   galpetrol
   Felhasználó

   Most az az ember 47 ezer forintozik aki rájuk szavazott és szídta a Gyurcsányt meg kommunistázott? :O

   LASEK = MATOLCSY :D

   lASEK TAKARODJ! LASEK TAKARODJ! PEACE! PEACE! :D

  • #1242011
   >SamyDavis<
   Felhasználó

   Egyébként pedig igenis meglehet élni 47000 forintból. Ha hetente kapod!

  • #1242010
   >SamyDavis<
   Felhasználó

   1.!

  • #1242009
   berta
   Felhasználó

   Srácok kell ez nekünk? :( Muszáj már itt is ezt látni, olvasni, érezni?

  • #1242007
   leisle69
   Felhasználó

   Az a baj, hogy az emberek nagy részének a politika arról szól, hogy jobb, bal, közép, zöld, piros, narancs, ki lop, ki nem….
   holott ezek mind egy tőről szakajtanak., Rólunk, akik nem abból akarunk kőgazdagok lenni pár év alatt, hogy van pofánk kiállni öltönyben, és átcseszni a népet, odadobni az aktuális ellenzékből néhány kis, vagy nagyobb halat, összeugrasztani minket, majd a zavarosban ügyesen lenyúlni a pénzt…
   Tökmindegy. Aki politikusnak megy, tisztában van azzal, hogy ezt nálunk nem lehet tisztességesen csinálni. Mégis bevállalják. Épp tegnap jelent meg egy általam nem igazán kedvelt idősebb, közismert külföldön élő magyar íróval készült riport az egyik irodalmi portálon. Ott részletesen van boncolgatva, hogy miért kilátástalan Mo.-n egy tisztességes politikai rendszer megvalósulása.

  • #1242004
   Maffay.
   Felhasználó

   nekem IS BIZONYGATTÁK; HOGY =
   11 – NEM OYAN NAGY BAJ, HOGY HA A FIDESZESEK
   11 – ÚGY KEZDTÉK EL, HOGY KISZ-TAGOK(is)VOLTAK
   11 – LEHET, HOGY OTT LETTEK ILYEN ESZESEK
   11 – DEA LÉNYEG, HOGY SEMMIT EL NEM TOLTAK !!!
   ***********************************************
   11 – MEG, HOGY ÚTTÖRŐNEK IS LENNI KELLETT,……………………….Stb.
   11 – LÁM én SOHA NEM VOLTAM – MIND AMELETT
   11 – SOKSZOR VITTEK A RENDŐRÖK RAPORTRA
   11 – DE MIKOR SZÜKSÉG VOLT A TÁNCCSOPORTRA
   11 – EL MEHETTEM ( !!! )MIVEL HARMÓNIKÁZTAM
   11 – AHOGY A “jobbak” INGYEN MÓRIKÁZTAM
   11 – MERT CSAK “Kikért” A HAZAFIAS NÉPFRONT
   11 – MAKACSSÁGOMÉRT KAPTAM JÓ SOK POFONT, ……………………….Stb.
   ********************************************
   14 – KÖZTÜNK BÚJKÁLNAK A VOLT PÁRT TAGOK MUNKÁSŐRÖK,………………Stb.
   14 – HOGY FAGYNÁNAK BELÉJÜK NAGY BELÜKBEN A SÖRÖK !!!!!
   14 – VAGY TÁN MÉGSEM, MERT SENKINEK SEM KÍVÁNOK ROSSZAT
   14 – HISZ VERSENYNÉL SEM KAPNAK MÁR ELŐNYKÉNT ORR HOSSZAT
   *****************************************************
   14 – NE FELEDJÉTEK = MIKOR SZÁMONKÉRTEK, LISTÁZTOK
   14 – ÚGY VALAMILYEN SZINTEM MINDIG KOMMUNIŞTÁZTOK

   AZ VISZONT TILOS !!!

  • #1242002
   Tibicsoki79
   Felhasználó

   Nem tudom ,hogy mi köze egy Dobos oldalnak a politikához……..

  • #1242001
   GavCsab
   Felhasználó

   Konkrét személyeskedés nélkül:
   Jól emlékszem sok olyan itteni kollégára, aki két éve még teli szájjal, széles mellkassal állt ki a jelenleg regnálók mellett.
   Alig várták, hogy tűnjenek el “azok”, és minden megoldódik, minden oké lesz, higgyük csak el, rosszul látjuk…
   Hiába pofáztuk akkor, hogy nem kéne, le lettünk oltva rendesen.
   Ezek a kollégák most vagy lapítanak, vagy nagy hirtelen a mostaniakat szidják.
   Aki magára ismer, azoktól jólesne egy enyhe “bocs, elcsesztük”, vagy “igazatok volt, megbántuk, és már látjuk mi is” kiszólás.
   Ismét mondom, senkit konkrétan nem neveznék meg, de akár vissza lehet keresni az akkori kommenteket (ha még megvannak). Én nem fogom, jól emlékszem…
   Ettől még písz.

  • #1241997
   leisle69
   Felhasználó

   Csevegő 47099
   Ez bátorított fel.
   Rajtam, nem fog múlni, aztán majd kiderül.

  • #1241996
   Maffay.
   Felhasználó

   HASONLÓ TOPIK NYITÁSÁVAL PRÓBÁLKOZTAM MÉG én IS
   DE LESZÚRÁST KAPTAM KÖZBEN, MEG TÖRLÉSKOR A VÉGÉN IS
   TEHÁT KÉSZÜLJ FELA LEG ROSssssSZABBRA
   MODIŞ LETOLÁSBÓL MEG HOSssssSZABBRA

  • #1241995
   ~|B!z$U|~
   Felhasználó

   …persze mindenki maga választja, hogy milyen topikot néz…
   …ettől függetlenül politizálni az egyetlen dobos portálon…

   Peace

  • #1241994
   Lasek
   Felhasználó

   ……..mutassuk meg azt is,hogyan lehet vígan kijönni 47 ezerből:)…..mármint mutassák meg ŐK!!!

  • #1241993
   leisle69
   Felhasználó

   Kérem a címben az x-et y-ra cserélni :)

  • #1241992
   leisle69
   Felhasználó

   A csevegőben felmerült igény megtestesülése. “Szerintem”

67 hozzászólás mutatása
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.