Kezdőlap Fórumok HANG, HANGOSÍTÁS Tompítás

Ennek a témakörnek tartalma 556 hozzászólás, 83 résztvevő. Utolsó frissítés:  ypos 8 éve, 5 hónapja.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #1247087

  ypos
  Felhasználó

  Na, ezzel én is így vagyok, tompítást csak a lábdobon használok, ott is csak egy Powerkick párnát (tudom ajánlani!).
  Az Emad tépőzárakat a Tamtamban ajánlották. Ezeak a kis bizbazok nem tompítják le a bőröket, mint pl. a karikák vagy a dobtestbe csavarozható denferek, csupán az esetleges utózajt csökkentik (kiváltandó a papír zsebkendő ragasztást a bőrökre). Főleg pergőnél szokott előfordulni, hogy ütés után egy idegesítő zaj hallható. Persze ez hangolási probléma, és többnyire a bőr “szakszerű” hangolásával orvosolható, de van, hogy a mikrofonok akkor is találnak zajt, amikor a fül már nem :)
  Erre tökéletes, de senki ne várjon tőle csodát, olyan radikális hatást, mint a karikák vagy a denferek, közel sem lehet elérni velük.
  Itt megjegyezném, hogy nem vagyok híve a tamok tompításának, mert pont a lényeg veszik így el (persze ízlés dolga), hacsak nem nagyon alsó kategóriás dobcuccról van szó, aminek alapból doboz hangja van ás muszáj csillapítani a zörgést.

 • #1247085

  Habib
  Felhasználó

  nekem igazán nincs vele tapasztalatom, csak egyszer utánanéztem, én az ilyen “tompítás csak a lábdobban” típus vagyok :)

 • #1247081

  ypos
  Felhasználó

  A rezóbőrök feszítésével csökken a lecsengés hosszúsága, de a tamok hangja is magasabb lesz.
  Én Remo használó vagyok, így az Evansról nincs sok tapasztalatom, de egyes bőrtípusok különböző hosszúságú lecsengést eredményeznek. A Remo honlapján minden egyes bőrtípus értékelve van az attak jellege, a hangerő és lecsengés hosszúsága tekintetében. Nézz körül.
  Az sem rossz cucc, amit Habib is ajánlott, ezek tépőzáras tompító szalagok, én is használom őket, de nem a lecsengés hosszának a csökkentésére, hanem az ütéskor keletkező “nem kívánt” zaj kiszűrésére. Jó kis cucc egyébként.

 • #1247076

  Habib
  Felhasználó

  keress rá erre: evans min-emad tompítók

 • #1247074

  vargadavid2
  Felhasználó

  Sziasztok!
  Az lenne a kérdésem, lehet hogy volt róla szó, csak ku..a lusta voltam visszamenni,, natehát a kérdésem a következő lenne, a tamok hangjai nem nagyon tetszenek mert nagyon sokáig szól pedig normálisan van behangolva, na most karikákat nem szeretnék rá, jelen pillanatban zsepivel van tompítva de szeretném úgy tompítani, hogy ne legyen rajta semmi ilyesmi, azzal, hogy a rezo bőrt erősebben meghúzom azzal mennyire tompul illetve mennyire állítódik el a hangzás? Vagy milyen javaslatokat tudnátok nekem adni? a tamokon EVANS G2 clear bőr van
  Válaszokat előre is köszi

 • #1246345

  ypos
  Felhasználó

  Ha tojástartókat is teszel rá, akkor szerintem jól. De ettől még nem lesz süket szoba (a mélyek szeretnek “átmenni”), szóval ne a panelben kísérletezz vele :)

 • #1246343

  orbert
  Felhasználó

  Sziasztok.
  Mennyire fogná a hangot, ha 35X25X5 cm -es hangszigetelő szivaccsal lefedném a szoba falait?

 • #1246108

  >SamyDavis<
  Felhasználó

  A szivacsot felejtsd el!
  Igaz, hogy jobban néz ki mint egy akármilyen rongydarab, de a rongydarab pont annyit tompít, amennyit kell. Használd inkább azt!
  Jótanács, mert nekem is ez volt a gondom… igaz évekkel ezelőtt :)

 • #1246107

  ypos
  Felhasználó

  Ptomi: Szerintem kicsit túltömted a lábdobot azzal, hogy körbeér a szivacs.
  Elég lenne csak az alsó harmadba (a lábdob teljes belső kerületének egyharmadába) tenni szivacsot. Ezt arra alapozom, hogy a Tama forgalmaz egy Powerkick nevű, szintén kb. 10cm vastag szivacsot ugyanerre a célra. Én is ilyet használok, és elégedett vagyok vele (igaz, én Tama Rockstarhoz használom, annak pedig mások a hangtulajdonságai, mint a Magnumnak).
  A másik tippem, hogy szerezz be egy mikrofonnyílással rendelkező frontbőrt (a Magnumok általában nyílás nélküli frontbőrrel vannak szerelve). Ettől persze a játékérzet is némileg meg fog változni, de a hangja mindenképp dögösebb lesz.

 • #1246102

  Ptomi
  Felhasználó

  Heló! Van egy Magnum lábdobom, tettem bele 10 cm vastag szivacsot (ami teljesen körbeér) a hangja nekem bejön, csak az a probléma, hogy halk lett így a lábdob. Mit javasoltok, mit csináljak vele hogy hangosabb legyen? Vágjak bele a szivacsba?

 • #850065

  zsuzsoka
  Felhasználó
 • #1242875

  ypos
  Felhasználó

  Samy: Köszi a tippet. az az igazság, hogy én sem vagyok tompítás párti. De nem minden bőrrel sikerül tompítás mentesen kiszűrni a zajt.
  Egy fasza kis Mapex Chromium pergőm van, amit jónéhány éve püfölök már, és eddig nem volt vele gondom. Nemrégiben bőrt cseréltem rajta, és egyszerűen nem tudom úgy behangolni, hogy ne legyenek nem kívánt zajok.

 • #1242757

  >SamyDavis<
  Felhasználó

  Nekem a tapasztalatom annyi, hogy nem érdemes letompítani a pergőt. Tudni kell jól behangolni. A bőröket szépen feszesre kell húzni, mert különben akármelyik BlackPanthernek is foscsi hangja lesz.
  Nekem a gyári bőrök vannak fent, és ugyan van zizegős sodrony hang, de azt sajnos nem lehet kiküszöbölni.

  Rezót meghúzni, ütőbőrt meghúzni (ha nem akarsz üveghangot, akkor ne húzd túlságosan), ja, és a sodronyt is tessék meghúzni.

  Ha tompítani akarsz, akkor számolj azzal, hogy a pergő veszít a hangerejéből. Léteznek olyan pergőbőrök, amiknek a széle gyárilag tompítva van, sőt még lukacsos is van (Evans Genera Dry). Ha mindenképpen tompítani akarsz, akkor MoonGel. Én tamtamban vettem egy ilyen kis szilikon lapocskát, amit fel lehet ragasztani a bőrre (és ugyanilyen egyszerűen le is lehet venni, mert az anyaga tapadós, nincs rajta matrica), és szuper. Ha több tompítás kell beljebb rakod, ha kevesebb, akkor a pereme felé.

  Kéne már tartani egy workshopot, ahol lehet tesztelgetni a pergő soundokat, és a kezdőknek megmutatnánk, hogyan is kell csinálni.

  (félreértés ne essék, nem vagyok profi hangológép, de én is szívesen tapasztalnék újabb technikákat)

 • #1242751

  ypos
  Felhasználó

  Üdv Mindenkinek!
  Van valakinek tapasztalata a pergő belsejébe vagy a kávára szerelhető tompítóról (ami a bőrnek nyomódik és így szűri ki az ütés utáni nem kívánt zajt)?
  Nem igazán vagyok tompítókarika párti, papírzsepit ragasztgatni meg végképp nem szeretnék a bőrre.

 • #1241316

  compact
  Felhasználó

  Gyári bőrt általában cserélni szoktak. Ha csak nem egy Starclassicod van:-))

 • #1241315

  metalhernyo
  Felhasználó

  Sziasztok!

  Az lenne a kérdésem,hogy gyári bőrt érdemes karikával letompítani vagy hagyjam a fenébe?

 • #1239360

  bence10
  Felhasználó

  Mármint. a Travis Barker től

 • #1239359

  bence10
  Felhasználó

  Jujj… Ettől a sráctól behányok..

 • #1239353

  blitz
  Felhasználó

  Szerintem is 2 tánynyér összerakva.
  http://www.youtube.com/watch?v=IaqZCAkdcSg
  1:55 itt is 2 tányér van összerakva mondjuk eltérő méretűek de hallható vmennyi azonosság.

 • #1239312

  HellKing
  Felhasználó

  Hát igen, végülis akkor ez az eredmény. A dobok meg szerintem izomból le vannak tompítva az alsó bőrön. Szerintem ez azért van hogy a többi embert ne zavarja, ami meglepő ettől az elég nagyképű fickótól szerintem. :)

 • #1239307

  bruno17
  Felhasználó

  Vagy várj csak! Leolvasgattam a hozzászólásokban és valaki azt írta két ugyanolyan cintányért összerak és úgy használja őket. Ebben, ha jobban megfigyeled lehet valami, mert látszik többször is a videóban, hogy elég vastagok a cinek.

 • #1239306

  bruno17
  Felhasználó

  Nem tudom, de a dobok is elég furcsán szólnak.

 • #1239298

  HellKing
  Felhasználó

  http://www.youtube.com/watch?v=TslbsdMTKNQ&feature=related

  Itt mi van a cinekre téve, hogy gyakorlatilag nincs hangjuk ? Hogy van ez megoldva ?

 • #1235201

  ypos
  Felhasználó

  A topicot olvasgatva megosztanám veletek néhány tapasztalat tompítás és lábdobmikrofonáz témában.
  A tompítókarikákat nem szeretem. Ez persze egyéni ízlés (és műfaj) kérdése, én azt szeretem, ha a tamok hangja a hosszú lecsengésű, ennek megfelelően lehetőleg egyírétegű ütőbőrt vagy maximum Pinstripe bőrt használok. Ráadásul nekem mintha rontaná a bőr dinamikáját (prersze lehet, hogy ez csak pszichés nálam).
  Ugyanakkor olcsóbb és/vagy régebbi dobfelszerelések esetében szükség lehet a tompítókarikák használatára, ha nem akarjuk, hogy a tamok “plümmögjenek”, zúgjanak. Több dobosnál is megfigyeltem, hogy márkásabb pergjük is zajosan szól (minden ütés után egy fémes “visszhangot” adnak ki), amit tompítókarikával igyekeznek ellensúlyozni. Pedig ennek a zajnak az oka – tapasztalataim szerint – a rossz bőrfeszesség: vagyis a bőrt feszítő csavarok aránytalanul vannak megfeszítve, az egyik oldalon erősebben szorítják a kávát a testhet, mint a másikon, ezért a bőr nem egyformán feszes. Érdemes ilyenkor újrahangolni a pergőt – ügyelve az arányos bőrfeszességre – és nagy valószínűséggel a zaj is megszűnik.
  A lábdobot szinte minden esetben tompítani kell, de vigyázva, hogy ne tömjük túl. A régi (Magnum) cuccom lábdobjában egy nagy párna volt tompításként, amitől mikrofonozatlanul állati jó csattogós metálos hangja volt a lábdobnak, azonban mikrofonozva olyan lett, mintha egy kartondobozt rugdosnál. A jelenlegi Rockstarban elég egy kispárna némi nehezékkel, ez nem “üti agyon” a Tamam lábdobok jellegzetesen erőteljes hangját.
  A lábdobmikrofonozás tekintetében én is mikrofonnyílás párti vagyok. Azonban arra vigyázni kell, hogy a technikusok sok esetben nem lábdobmikrofont használnak erre a célra, sőt, még arrra sem veszik a fáradtságot, hogy állványra tegyék, hanem egyszerűen belehajítják a lábdobba, aminek az eredménye, hogy baromi szarul fog szólni a cucc. Másik tipikus hiba, amikor nem lábdobmikrofonnal hangosítanak, hogy a mikrofont szögegyenesen a lyuk szájához helyezik, ez pedig azt eredményezi, hogy a mikrofont bezavarja az ütéskor kiáramló levegő. Ez különösen egy gyorsabb duplázásnál kellemetlen, mert levezérelheti a “második” (tizenhatod értékű) ütéseket. így azok halkabbak lesznek, és olyan lesz, mintha csak nyolcadokat játszanál szimplalábgépen.

 • #1235118

  Celldweller
  Felhasználó

  Használd úgy, ahogy jobban tetszik:)

 • #1235116

  Mapex2
  Felhasználó

  Nekem remo van ahol mindegyik ugyanolyan vastag. De szerintem a vékonyabb a pergőre.

 • #1235114

  pito
  Felhasználó

  Ahogy mondani szokták :….1000 hála és köszönet !!!!!! (neked)

 • #1235107

  Szotyi-Kapitány
  Felhasználó

  Akkor itt adnék tippet másoknak is. Mostanság elég nehezen beszerezhető dolog (és drága is) a Mongel. Én mást használok évek óta helyette, tökéletes, méretre szabható, olcsó, 1000 évig elég. Megkapd bármelyik írószerbe. Blu-Tack
  http://href.hu/x/fx90

 • #1217540

  Soulmate
  Felhasználó

  Helló!

  AZt szeretném kérdezni, hogy ma vettem Evans E-ring szettet, fúziós méretben. És ugye kettő 14″-os van benne, az egyik az 14″ * 1,5″ a másik 14″ * 1″. Az lenne a kérdésem, hogy melyiket kell pergőre tenni? A vékonyabbat, vagy pedig az állótamra megy a véknyabb?

 • #1214989

  armadia006
  Felhasználó

  kösz a segítséget

 • #1214988

  compact
  Felhasználó

  Nem nem ragasztós. Csak simán ráteszed a bőrre és az ott marad.

 • #1214987

  armadia006
  Felhasználó

  tompító karika külsőre illesztendő?
  gondolom ragasztós valami

 • #1214983

  Detox Drummer
  Felhasználó

  bocs, hosszú volt a link, itt van rövidítve:
  http://href.hu/x/doc6

 • #1214982

  Detox Drummer
  Felhasználó
 • #1214979

  Detox Drummer
  Felhasználó

  Hát én maradok a tompítókarikánál és/vagy a szilikon tompító-takonynál. :)
  Ez a fajta tompítás, szerintem az Amati dobok felvirágzásának idején voltak divatban, akkor még a testen belül voltak felcsavarozva, külső állitási lehetőséggel, aztán néha elő-előtűnnek, de szerintem ilyen filces felcsavarozható, kávakrómozást tönkretevő cuccok nem nagyon népszerűek már.

 • #1214962

  armadia006
  Felhasználó
 • #1214961

  armadia006
  Felhasználó

  Sziasztok!
  Tud e valaki nekem segíteni gibraltar sc-4235 kávára rögzíthető tompítóval kapcsolatban?
  Bevált eszköz e tamokra és pergőre?

 • #1214337

  The Rev
  Felhasználó

  Üdv engem érdekelne hogy 10″ 12″ 14″ 20″ méretekben mennyibe kerülnének a tompítók? Üdv.:Péter

 • #1166494

  ordibator
  Felhasználó

  Bőrre tehető (tompító) és átlag gumilapok rendelhetők bármely méretben és vastagságban. ordibator@hotmail.com

 • #1165318

  pito
  Felhasználó

  Sziasztok!
  Keresek megvételre Evans Emad rezo lábdobbőrhöz ,szivacskarikát(tompitót).
  Gyárilag 2 db-ot adnak az új bőrrel.Nekem a hangosító elszakította a lábdob mikrofonnal!Szeretnék valakitől venni egyet!Ha van feleslegesen valakinek,szivesen megvenném!Sürgős!Ide várom :0647378-908 vagy pito@freemail.hu Az árban megegyezünk.Írj vagy hívj…..köszi

 • #1160848

  Névtelen

  Katt rá várj egy kicsit írd be a kódot és nézz szétt az oldalon!

  http://www.vizipipa.net/index.php?userid=102455

 • #1158929

  peksi
  Felhasználó

  Bizsu nagyon jókat mondott egyetértek… (csak tudnám, hogy hogy írja be ezt a kacifántos usernevet minden belépéskor…;})

  ami a kivágást illeti szerintem is befolyásolja a hangot a méret és az elhelyezkedés is (ha belegondoltok, a rezólyuk tkp. egy légréssel kialakított tompításként is felfogható…)

 • #1158913

  >SamyDavis<
  Felhasználó

  A moongel cuccosról ki tudna valamit mondani? És hogy kb mennyibe kerül?

 • #1157310

  Vili
  Felhasználó

  Jaja, számomra felemelt sarokkal gusztustalan érzés nem kivágott lábdobon játszani :S

 • #1157308

  ~|B!z$U|~
  Felhasználó

  A kivágott és nem kivágott lábdob egész más hangot biztosít, de máshogy is kell rajta játszani, arról nem is beszélve, hogy más más stílusokhoz használják, közel sem a hangoítás miatt érdekes. (a hangosítóknak meg kell mondani, hogy tanulja meg a szakmáját, nekünk meg dobolni kell megtanulni. :) )
  A kivágott lábdobot megrughatod úgy, hogy “bent tartod” az ütőfejet, míg ezt a technikát nem igazán alkalmazhatod a teli bőrrel mert a nagy levegő visszarugása miatt “pattog” a fej. Sokkal szebb hangon szól a lábdob ha nem tartod bent, de egy jó kis metálnál ez nem oszt nem szoroz, ott az imént említett “bálnaszív” a lényeg, míg a jazzben elengedhetetlen a “nem bent tartott” technika. Próbálkozni kell vele, én is most már átszoktam teljesen erre, mert így hagyod rezonálni a dobtestet, míg ha bent tartod meghal a hang. Ez így van ha kivágod a bőrt ha nem. Stílus határozza meg melyik hang karakter illik oda.

 • #1157298

  mmate
  Felhasználó

  Sajnos ezzel a motyóval nincs :( Amugy egy Yamaha Tour Custom-nak a lábdobjáról beszélünk! :) nem akarom nagyon tul reagálni de brutális!

 • #1157290

  BB
  Felhasználó

  ízlések és pofonok… én megőrülök a bálnaszívért… kirántva is szeretem… :DDDDD

 • #1157287

  Denim
  Felhasználó

  Bálnaszív :D Ha fizetnének se kéne olyan hang, de azért meghallgatnám mmate, hogy szól a tied lyuk nélkül. Nincs valami hanganyag?

 • #1157198

  BB
  Felhasználó

  jaja, bálnaszív :)
  jó dolog egyébként a saját technikus… hol is dobolsz?

 • #1157183

  mmate
  Felhasználó

  hát van saját technikusunk hála magasságosnak :D
  de megszoktak lepődni hogy milyen jó hangja van, pedig nincs is kivágva, szerintem ez egy elég nagy tévhit hogyha hangosítani akarod a lábdobot ki kell vágni!
  Pár centire a bőr közepétől és olyan telt hangzása van hogy ihaj :)

 • #1157182

  szmv
  Felhasználó

  Nekem sincs kivágva. :) Viszont az nem igaz, hogy a lyuk elhelyezkedése a bőrön lényegtelen. Ha középen van, más hangok jönnek jobban, vagy tompulnak jobban, ha közelebb van a lyuk a széléhez, ha távolabb, megint más. Ez mind-mind befolyásol. Nem iszonyatos módon, de észrevehetően.

 • #1157178

  BB
  Felhasználó

  na, még egy ember, akinek nincs kivágva a frontbőr :)
  eleinte neked is morognak a hangmérnökök, utána meg az állukat tátják? :D

 • #1157177

  Bekecs
  Felhasználó

  Szerintem is emberfüggő, pl én majd azok közé fogok tartozni akiknek ki van vágva (mondjuk még nincs) :).

 • #1157175

  mmate
  Felhasználó

  Szerintem ez a kivágás dolog ember függő, mivel ugyis lehet hangosítani egy lábdobot hogy nincs kivágva mint pl. nekem! Semmivel sem vagyok hátrányosabb kivágatlan lábdobbal :)

 • #1157170

  Bekecs
  Felhasználó

  Értem, kösz a tanácsot :).

 • #1157158

  Denim
  Felhasználó

  Igen, nő a hangereje. Meg megjön a csattogása. A levegőnek meg vhol ki kell jönnie szerintem. De hát ízlések és pofonok, nekem soha nem fog tetszeni egy kivágatlan lábdobbőr.

 • #1157157

  Bekecs
  Felhasználó

  Nekem sincsenek kivágva a lábdobok frontbőrei ,de tervezem őket később.Amúgy ha ki van vágva hangosabb-e??

 • #1157153

  BB
  Felhasználó

  500

 • #1157152

  BB
  Felhasználó

  gyere majd el Tirpunkra (vagy ősztől) CrabJam-re, és meghallod :)

 • #1157151

  BB
  Felhasználó

  ezt meg tudom cáfolni…

 • #1157149

  BB
  Felhasználó

  semmi jelentősége… valaki jobb, valaki baloldalra rakja, valaki mindkét oldalra, valaki felülre, valaki pedig (mint pl én) sehová, mert enélkül is tökéletesen meg van elégedve a lábdobhanggal…

 • #1157148

  Denim
  Felhasználó

  Nekem egy pléd van benne, és ki van vágva ilyen gyári karika segítségével. Szerintem mindenképpen ki kell vágni. Akkor jön meg a lábdob igazi hangja. A lyuk nélkül fojtott, tufa, semmitmondó hangja van.

 • #1157139

  dv
  Felhasználó

  Mindenképp befolyásolja a hangzást, hogy mennyi minden van térben. Ha kevés, akkor zeng, ha sok, akkor kopog és nincs hangja. Ezt ki kell tapasztalni. Nekem egy 5-6 centi puha szivacs van bent, picit rövidebb mint a lábdob, így tudok játszani a hangzással, hogy az ütő bőrhöz érjen, vagy a rezobőrhöz.

  A kis lyuknak esztétikai jelentőségű. A mérete ami befolyásolja a hangzást.

 • #1157128

  dobó
  Felhasználó

  És még valami. Én ezt a lyukat többnyire – ha szemben állok a lábdobbal – a jobb alsó sarokban szoktam látni. Van-e ennek a lyuknak az elhelyezés szempontjából jelentősége, avagy ez csupán esztétikai kérdés? Ja, és bocs, ha ez mások számára kézenfekvő!

 • #1157127

  dobó
  Felhasználó

  Sziasztok! Egy másik topicban olvastam a lábdobok frontbőrének kivágásáról, különféle ruhaneműkkel való tompításáról. Én a Basix-em gyári ütőbőrénél kezdtem használni egy vékonyabb plédet, amit részben az ütőhöz, részben pedig a rezóhoz érintettem. Most P3 van rajt, de a plédet változatlanul meghagytam. Lehet, hogy most inkább el kéne távolítanom? Mi a véleményetek? Olvastam, hogy a rezó szolid módon történő kivágása is jótékony hatású lenne a hangzásra. Korábban arról értesültem, hogy ezt a lyukat megejteni inkább csak akkor érdemes, ha mikrofonozzák a szerkót? Segítsetek, plédet kivenni, CD-s lyukat elkészíteni, s máris még jobb a hangzás? Kösz a hozzászólásokat!

 • #1155921

  mathmet24
  Felhasználó

  Lap aljától a 11. sor.

 • #1155920

  mathmet24
  Felhasználó
 • #1155919

  ramirez
  Felhasználó

  üdv srácok! tudja valaki,hogy Magyarországon hol és mennyiért lehet kapni Moongelt? érdekelne a dolog nagyon:)

 • #1155585

  HoZee
  Felhasználó

  Szerintem ez nem igaz, hogy minden ütés egyforma hangos, persze be lehet úgy állítani az érzékenységet, normál esetben pont ez a lényege, hogy a piezo érzékenységének állításával ha gyengén ütöd meg akkor halkan szólal meg, viszont ha erősen akkor hangosan. Amire te gondolsz szerintem hogy ugyan olyan hangon szólal meg bárhol ütöd, bár ha több érzékelő van akkor ez sem igaz.

 • #1155426

  Maxipotzak
  Felhasználó

  fogsz régi használt bőröket
  és körbe kivágod őket, és kb. 2-3 cm-es karikát vágsz ki belőle

 • #1155425

  BERETTA
  Felhasználó

  Hello All..olyat szeretnék h hogy tudnák itthon tompitókarikát csinálni???mi ennek a menete???köszi mindenkinek…

 • #1148124

  BB
  Felhasználó

  egy érzékelő, amit rászorítasz a bőrre, kivezeted egy dobagyba, azt egy hangfalra/hangszóróra, és minden ütésed egyforma hangos lesz, függetlenül attól, milyen erővel vagy hol ütőöd meg a bőrt, illetve szabályozhatod a dob hangját is, ha a dobagyból különböző hangmintákat rendelsz hozzá…

  ui. van trigger topik is, nézd át ;)

 • #1148103

  dobó
  Felhasználó

  Bocs, hogy a mások számára nyilvánvalóan érthető terminológia közül a Speedstar által említett “trigger” kifejezés után érdeklődöm. Mi is tulajdonképpen ez?

 • #1148035

  compact
  Felhasználó

  Igen tudom ha csere lesz akkor Ec2 lesz. De még bírják a Pinstripe bőrök addig maradnak.

 • #1148031

  Speedster1977
  Felhasználó

  Megéri az árkülönbözetet, elhiheted. Nem “fullad be” úgy a hang, mint a Pinstripe-nál. (én is sokat kapirgáltam az árát, de megérte). A tompítás és a kellemes sustain nagyon jó aránya, ami ezt a bőrt olyan jóvá teszi.

  (Az, hogy milyen bőrt teszek a lábdobra, végső soron majdnem mindegy, mert fullra ki van tömve a test, ui. triggerrel használom a lábdobot.)

 • #1148029

  compact
  Felhasználó

  Mondjuk az Evans Emad…hát az valami brutális. Na arra tényleg érdemes áldozni. Az az igazi mély öblös dögös lábdob hang amit sokan keresnek. Csak ajánlani tudom.

 • #1148028

  compact
  Felhasználó

  Drága bizony. Ha az EC2-t raknám minden tamomra az 18.200.- nál megállna. Ha uyanezt Pinstipe bőrökből (ami szerintem hasonló) 13.900.- De tényleg jók az EC2 bőrök.

 • #1148027

  Speedster1977
  Felhasználó

  Tambőr? Evans EC2. Könnyű hangolni, és a két réteg (+ beépített tompítás) ellenére sem lesz a tamnak kartondobozhangja. Eddig Remo-kat használtam, de ezután eszemben sincs, h elszáll a pergő- vagy a lábdobbőröm, ott is Evansre cserélek, úgy tűnik. Drága az EC2, de megéri.

 • #1148016

  ramirez
  Felhasználó

  hol vetted őket és milyen tapasztalataid vannak róla?:) csak mert én is gondolkozom,hogy beruházzak ilyenekbe, egész jónak tűnnek.

 • #1142476

  szmv
  Felhasználó

  Köszönöm, kipróbálom!

 • #1142408

  compact
  Felhasználó

  Kétoldalas szőnyegragasztót próbáld meg. Tekercsben például a TTL-ben. Mindkét fele ragad és kb 5 centi széles. Ha pesti lennél adnék neked ingyen annyit.

 • #1142400

  szmv
  Felhasználó

  Helló Mindenki!

  A lábdobomba vettem egy Evans RGS tompítót, ami kiegészítve egy Evans szivacsgyűrűvel elég jó tompítást ad. Ám a gondom az, hogy a tépőzár azon fele (merthogy tépőzáras megoldással lehet stabilan a lábdobba helyezni), amelyik a lábdob belső felére lett ragasztva, elengedte a fát. Tudtok valami ragasztót javasolni, ami rugalmas, de jól fogja mind a fát, mind a tépőzár alsó részét? Előre is köszönöm!

 • #1140831

  Vincenso
  Felhasználó

  Igen, az lehetséges, de azok egyelőre biztosan maradnak, mivel annyi pénzem nem lesz, hogy azokat is cseréljem.

  Btw, szerintem menjünk át a dobbőrös topikba, mert nem szeretném, hogy az én figyelmetlenségem miatt büntessenek meg valakit.

 • #1140830

  >SamyDavis<
  Felhasználó

  Szia!

  Szerintem lábra mindenképp REMO Powerstroke3, vagy EVANS EMAD (1-2).
  Tamokra nekem mind a clear, mind a coated Emperor bejött. Alulra is érdemes venni valami ugyanolyan márkás rezó bőrt, de szerintem a gyárival sem lesz mérföldekkel rosszabb.
  Akár a pergőre is vehetsz újat, hacsak nem az azon lévő gyári bőr valami minőségi. (merthogy van, hogy rendes pergőbőrt raknak a pergőre, nem csak valami “jobbhijjánjóleszezis” vackot)

  Majd a fejleményekről, és tapasztalatokról számolj be :)

 • #1140829

  Vili
  Felhasználó

  Én azt olvastam külföldi fórumokban, hogy pearl gyári bőrökből az alsó is förtelmes, le kell dobni a francba azonnal.

 • #1140828

  Maxipotzak
  Felhasználó

  sztem tegyél remo ambassadort.

 • #1140826

  Vincenso
  Felhasználó

  Basszus… Fogalmam sincs, hogy ezt miért ebbe a topikba írtam… Elnézést kérek! A válazokat a dobbőrös topikba várom.

  Üdv!
  Vincenso

 • #1140825

  Vincenso
  Felhasználó

  Hello!

  A véleményeteket szeretném kérni. (lehetőleg ne írjatok olyasmiket, hogy “Vegyél új dobot!” :D) Egy Pearl Target cuccom van, és teljes bőrözés előtt áll. (illetve stúdiózás előtt is) Nagyon fontos lenne, hogy végre belőjek valami normális tam/lábdob hangokat. Eddig Remo Pinstripe bőröket használtam, de a hangjuk förtelmes. Rezonátorként a gyári bőrök vannak rajta, amik mindenbizonnyal maradnak is, csupán a felsőket szeretném komplett újítani. Milyen bőröket ajánlanátok hozzá? (tipus, ár nem számít annyira, a lényeg, hogy könnyen beszerezhető legyen, és azért ne kerüljön egy vagyonba) Hallottam pár dolgot a Remo Emperor (coated) cuccokról… Szerintetek? Vagy mit tegyek rájuk, hogy szépen szóljanak. Igen, tudom, hogy nem egy pró dobcuccról van szó, szóval csodát nem is akarok csinálni, de azért legalább szóljanak már azok a tamok úgy, mintha tamok is lennének, nincs igazam? :) A pergőmmel maximálisan meg vagyok elégedve, mivel azt teljesen újat vettem. (Gretsch – Black Hawk, 14″/6,5″, fém)

  Paraméterek: 2 felső tam (12″ és 13″) és egy álló (16″)

  Előre is köszönöm a segítséget!

  U.I.: Valamint szükségem lenne pár tam hangolós videóra, esetleg leírásra, hogy átnézzem az ezzel kapcsolatos ismereteimet is egy kicsit.

 • #1121753

  BB
  Felhasználó

  hogy ne kongjon, mint a te üres fejed…

 • #1121748

  bence10
  Felhasználó

  minek a tompitás??

 • #1121732

  pito
  Felhasználó

  Eladó tompítás!Evans EMAD lábdobbőr szivacs(5″ mikrofonlyuk) 1 db eladó.Vadonat új!Szuper jó!Kép van,postázás nem gond.Tel:0647378-908.
  Email: pito@freemail.hu

 • #1116164

  Névtelen

  EZ A LEGJOBB TOPIC
  SEMIREKELLŐ BUZIK!

 • #1068653

  P.Zs.
  Felhasználó

  LOL :D ez jó

 • #1068652

  P.Zs.
  Felhasználó

  jéééé. mégcsak most vettem észre azt a képet:))))

 • #1068576

  Mózes
  Felhasználó

  :D

 • #1068557

  Maffay.
  Felhasználó

  MENNYEZETEN
  ÉS SIMA FALON SZEGELJETEK,
  SARKOKNÁL(derék)SZÖGELJETEK,
  HA POTYOGNI KEZD; SZÖKELLJETEK
  ARRÉBB ☺

 • #1068556