Kezdőlap Fórumok HANG, HANGOSÍTÁS Hangolás Hozzászólás: Hangolás

#1107540
Arni
Felhasználó

Rendben, elfogadom az érveid, neked is igazad van, hogy a személyes tapasztalatok jobbak mint a youtube, de nem baj ha van miből kiindulni.

Nem feltétlen helyes az elméletem, de nekem bejött eddig 65ezer ft-os, meg 10ezer ft-os pergőn is. Persze a kettő nem említhető egy napon, de meglepően jó hangot lehet kicsalni egy olcsóbb pergőből is, ha kellő odafigyeléssel, és jó technikával hangoljuk.

Ki kell próbálni mindent, én sem úgy hangoltam be hangzás alapján a pergőmet, mint ahogy a youtubeon láttam, az csak egy ötlet annak, aki esetleg még soha sem csinált ilyet.

Persze én kitartok amellett, hogy az alsó bőrt határozottan feszesre kell húzni, de ez egyénfüggő, így nem kong annyira, valaki meg kifejezetten azt szereti, ha kong. Én azt szeretem, ha szépen lecseng a hangja, fokozatosan halkulva, nem ,,zizegtetve” a sodronyt, és ne 20 másodpercig tartson, hogy amikor megütöm a pergőt, onnantól számolva a teljes hangtalanságig még kicsengjen. A 20másodperccel most csak mondtam valamit.

Na de mostmár szerintem nem sok midnenki fog tudni újat vagy okosabbakat mondani az eddigi tagok hozzászólásai alapján, a pergőhangolásra időt kell szánni. Ez a legfontosabb, mert kapkodással nem fogjuk tudni jól behangolni.