Szombaton az ország egyik legfontosabb dobos seregszemléjén gyűltek össze a szakma képviselői és rajongói Budapesten. A Vigyázó Sándor Művelődési Ház immár 19. alkalommal adott otthont a Dobosok Farsangjának, amely idén is színvonalas programot kínált, külön figyelmet fordítva az újabb generáció fiatal dobos tehetségeinek. Az eseményen mi is jelen voltunk: a fényképek megtekinthetők a Fotók között.

Október 29-én Borlai Gergő tartott kurzust Szegeden, az IH-ban. A közel kétórás kurzuson már a kezdés előtt 10 perccel elfogytak az ülőhelyek, így hamar szükség volt a pótszékekre is. Az ördögien ritmikus, a végletekig muzikális és technikás dobszólók között számos szakmai kérdésre is választ kaphattunk. Gergő világszínvonalú játéka mellett közvetlen és humoros előadói stílusa is… Tovább »

Immár megtekinthetők a 19. Nemzetközi Dobos és Ütős Gálán készített fotóink! Habár már lassan két hete volt a Gála, mégis élénk élmények élnek bennünk a színvonalas műsorról, kiállítókról, zenészekről, barátokról. Ha nem tudtál eljönni Ceglédre, most Te is átélheted a Gála hangulatát fotóink segítségével. És akikkel találkozhattok a képeken: Mike Mangini, Szendőfi Péter, Radics Gigi,… Tovább »

Véget ért a 18. Dobosok Farsangja! A Fotók között megtalálhatjátok a rendezvényen készített, programok szerint válogatott képeinket. A Farsangon néhány videó is készült, melyek itt, és a RitmusDepoTV YouTube csatornán érhetők el!

Október 19-én újabb szupergroupjával lépett fel Mike Portnoy a Pecsa Music Hallban. Mike Portnoy, Tony MacAlpine, Derek Sherinian és Billy Sheehan eredetileg csak néhány alkalmi fellépés kedvéért állt össze, ám a közönség visszajelzéseit látva úgy döntöttek, hogy egy exkluzív turné keretein belül újra bemutatják műsorukat. A magyarországi koncertről készített képeket a Fotók között találjátok!

Május 18-án koncertezett a Balázs Elemér Group a szentesi Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola és Hangversenyközpontban. Képeinken keresztül most Te is átérezheted a koncert felszabadult hangulatát!

Ha lemaradtál volna a 18. Nemzetközi Dobos- és Ütős Gáláról, vagy Carl Palmer A38-as koncertjéről, vagy csak a szép emlékeket szeretnéd felidézni, akkor nézd meg a rendezvényekről készített fotóinkat! Mi ott voltunk, láttunk, hallottunk, fotóztunk…

Legújabb kiállításának képein a dobosokra és a dobokra koncentrál S. Varga Ilona, aki évtizedek óta éli a koncertfotósok izgalmas életét is. Az "Amikor láthatóvá válik a hang és hallhatóvá válik a fény…" névre hallgató kiállítássorozat harmadik fejezetének megnyitóján az Afrobreakz zenél – egészen pontosan február harmadikán, 18 órakor a Gödörben.

Az idén negyedik alkalommal megrendezett hangfoglaláson majdnem pontosan 120 000 ember vett részt, ami azt mutatja, hogy mi magyar nők és férfiak egyrészt nagyon szeretjük a fesztivál fókuszában álló Izlandot, illetve a zenét úgy általában. És volt spongyabobos dobfelszerelés is. Fotóink az alábbi linkre kattintva válnak szemmel befogadhatóvá.

A Ceglédi Nemzetközi Dobos- és Ütős Gála forgataga magától értetődő módon minket is aktívvá tett, így láthatta mindenki nagyszerű standunkat, így mértük ütős és dobos barátaink pontosságát is, és így készülhettek el fotóink is, aktívan.