A Hangfoglaló portré sorozata fotó- , videó-, festő- vagy tetoválóművészektől kezdve , designereken át zenészekig mutat be alkotókat művészetükön keresztül. Kreativitás, ars poetica, flitterek, festmények, ritmus, tetkók…. és minden, ami mögötte van.

Debrecen első vidéki városként döntött úgy, hogy saját irodát nyit a városban a Hangfoglaló Programként részeként, ahol a helyi, feltörekvő zenekarokat segíti mind háttérbeszélgetésekkel, szakmai képzések szervezésével, és pályázati tanácsadással.

Összesen hét témában lehet aktuálisan pályázni az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiumánál.

Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma október végi ülésén döntött az Induló Előadói Alprogram és a Klubtámogatói Alprogram idei pályázatairól. A hatályosítást követően 101 könnyűzenei koncerthelyszín összesen közel 240 millió forintot fordíthat a programjaira, az Induló Előadói Alprogram pedig 22 produkciót segít majd a hetedik évadban.

Az Azok a régi csibészek-programsorozat a Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogramjának keretében indult útjára, hogy aztán rövid idő alatt meghódítsa a könnyűzene-történeti visszaemlékezésekre fogékony közönség szívét. A programsorozat tavaly megújult, és immáron második eseményére várja – Csibészek ’90 néven – látogatóit. Az év utolsó beszélgetése online esemény formájában kerül megtartásra, december másodikán Lévai… Tovább »