Rendhagyó közösségi projektre várja a jelentkezőket a learn2drum dobiskola: három hónapos ingyenes képzést kínál fel szociálisan hátrányos helyzetben élő gyerekek, fiatalok számára. A program keretében a tanítványok a hagyományos értelemben vett dobolás alapjait sajátíthatják el, de igény szerint arra is lehetőség adódik, hogy további klasszikus ütőhangszereket (vibrafont, marimbát) is kipróbáljanak (a Maszol.ro portálról).

A fidelio tavaly tett közzé egy cikket, melyben egy kutatásra hivatkozva a gyakorlás és a genetika szerepét vizsgálták zenészek körében.

62. alkalommal adták át az arany gramofonokat az arra érdemeseknek, vagyis a Grammy Díjakat az Amerikai Egyesült Államokban, a zeneipar kimagasló alakjainak.

A szervezők meghosszabbították a nevezési határidőt ma estig (2020. 01. 10.)!

“December 1-én – ha még emlékeznek- örvendeztem, hogy ilyen sok szavazat még nem érkezett magyar jazzmuzsikusoktól, szám szerint 117! És akkor még 2 hét hátravolt. Nem, hogy nem jött több szavazat, hanem ketten megkértek, hogy az ő listájukat ne számítsam be… Magyarul visszavonták. Mindegy, így is maradt 115 lista, ami csúcs az eddigi Muzsikusi Szavazólisták… Tovább »

“A JazzMa.hu történetében először kértem meg a koncertszervezőket és a fesztiválok rendezőit, hogy írják meg, a különböző kategóriákban szerintük 2019-ben ki teljesített a legjobban. 30 szakmabelinek küldtem ki a listát, 13-an válaszoltak is. Kezdetnek nem rossz” – írta Maloschik Róbert a jazzma.hu-n

23-an szavaztak (Maloschik Róbert – főszerkesztő, Szász Gabriella – főmunkatárs, Bartók Boglárka, Bereczki Bálint, Gáspár Károly, Gyöngyösi Gergő, Dr. Nagy Sándor, Németh Márta, Németh Zsolt (Budapest), Salvai Ádám (gyakornok), Somogyvári Péter, Dr. Sümeghy László, Török Bettina (gyakornok) + a vidéki tudósítók: Barcsik Géza (Solymár), Fazekas Csaba (Hajdúszoboszló), Fazekas Sándor (Tatabánya), Gróf István (Sárvár), Németh Zsolt… Tovább »

Sikerekben, koncertekben, hangszerekben gazdag új évt kívánunk minden kedves olvasónknak, partnerünknek!