Az NKA weboldalán újabb nyílt pályázati felhívások érhetőek el több témában.

A 2021-es Grammy-díj előkészítő szakaszának végső fázisába, vagyis az úgynevezett consideration listára, három magyar zenész, Borlai Gergő, Németh Ferenc, és Pankovits Nikolett is több kategóriában feljutott.

Kihirdették a BMC és Müpa szervezésében idén hatodik alkalommal megrendezett Új Magyar Zenei Fórum (UMZF) zeneszerzőverseny eredményét a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon a hétvégén.

A Dalfutár igazi világszám. Nemcsak azért, mert teljesen újszerű és egyedi formátum, amiből tényleg nincs másik a világon, hanem azért is, mert a Wanted, és a RitmusDepo szerint is az elmúlt évek talán legizgalmasabb történése a hazai könnyűzenei piacon

Borlai Gergő október 14-én élőben lesz látható YouTube-on, a cintányérmárka csatornáján!

Idén is átadta a Hangszeresek Országos Szövetsége az Öröm a Zene díjakat 10 kategóriában, elsősorban zeneipari háttérembereknek. Az A38 Hajón tartott eseményen megtartották az Öröm a Zene tehetségkutató-hálózat nagy döntőjét is, amit a Kontraszt nyert.

A Mindful echoes (Tudatos visszhangok) egy különleges zenei vállalkozás. A teljes egészében improvizált, avantgárd-experimentális zenei anyag a hangszínek, zörejek és ritmusok egyedi összhangját alkotva olyan „hangképek” sorozata, amely egy szellemi-lelki utazás állomásait követi végig.

Október 16. a Dalszerzők napja! Erre az alkalomra 68 dalszerző készített rövid videót a hivatásáról az Artisjus jóvoltából. Mert lehet, hogy ehhez “ihlet” kell és “pillanat”, de ahhoz meg sok tanulás, kitartás, gyakorlás, próbálkozás szükséges.

A RitmusDepo októberi zenei eseményválogatása.