Összesen hét témában lehet aktuálisan pályázni az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiumánál.

Megváltoztak az ütőhangszeres felvételi követelmények a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karán.

Összesen 180 millió forint pályázati pénzzel támogatja az NKA alá tartozó Könnyűzene Kollégiuma a Raktárplusz elnevezésű koncertsorozatot, amelyet az A38 és a Budapest Jazz Club bonyolít le.

A Magyar Alkotóművészeti Nonprofit Kft. az Emberi Erőforrások Minisztériumának megbízásából szervezi, pénzügyileg bonyolítja, gondozza és dokumentálja a minisztérium fiatal alkotóművészek és művészettörténészek pályakezdését segítő ösztöndíjpályázatait az idei évben is.

Megjelent Bágyi Balázs oktatófilmje, amelyben hangszerét, a dobfelszerelést mutatja be. Beszél a kialakulásáról, a fejlődéséről, a könnyűzenében betöltött szerepéről, de szó kerül műfajokról, dobos egyéniségekről is.

Sok magyar megy ki külföldre szerencsét próbálni. Ám nem mindenkinek jön be a kinti lét, most azonban egy sikertörténetet szeretnék nektek bemutatni: Kovács Ádám története következik, akinek az egyik fő mottója, hogy az együttzenélés az egyik legjobb dolog a világon.

Franczia Dani, az ismert közel-keleti és balkáni ütőhangszeres a 2020-as évet szóló videók közzétételével zárta, ebből adjuk most közre a tombakos videóját.

A jazzma.hu közzétette a 2020-as év jazz zenészeinek top listáját. Ez alkalommal is 3 lista készült, ezek a leadott voksok alapján rangsorolják az előadókat, szerzőket, albumokat, klubokat.

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel az EMMI Köznevelésért Felelős Államtitkársága és a szakmai szervezetek egyetértésével a zenei és táncversenyek területi válogatóinak és országos döntőinek lebonyolítási rendszere, megváltozik. Valamennyi verseny a személyes megjelenés helyett digitális formában kerül megrendezésre.