A Győri Nemzetközi Ütősfesztivál az egyik legizgalmasabb eseménye volt az évnek, mivel mindig elég széles volt a zenei merítés, és nagyon izgalmas koncertek voltak, ezért szerettünk ide járni a Depóval. Egyik évben a repertoárt már meg nem mondom kinek a hangszobrai nyitották. A 2-3 méter magas vas szobrok óriás indusztriális szélharangokként meredeztek a színpadon, majd… Tovább »

A RitmusDepo akkor jött az életembe, amikor még fiatal, ambíciózus ütőhangszeresként szemellenzős elszántsággal tanultam az indiai ritmuskompozíciókat. Keleti zenével betörni a hazai zenei életbe nagyon nehéz feladat, nem is reális ebből próbálni szakmai egzisztenciát teremteni. A Depó mégis azon közösségek egyike volt, amely nemhogy befogadott zenészként, hanem a zenéimet is érdeklődéssel hallgatta, meg is értette.… Tovább »

Zsuzsi azt kérdezte a minap, hogy tudok-e írni valamit a Depóról. Amiért fontos volt nekem. Nehéz ügy. A Depó nem egyszerűen fontos, hanem az identitásom része. Még így is, hogy régóta nem követem, egy időben annyira meghatározó eleme volt az életemnek, ami örökre nyomot hagyott. Amikor először láttam még fehér volt. Aztán épp filmes körökben… Tovább »

2001-ben kezdtem el ütőhangszereken játszani, de úgy összességében nem sok fogalmam volt a szakmáról. Internet sem volt otthon nálunk előtte, szóval az ütőzés-dobolás, internet és a Depó valahogy egyszerre robbant be. Sokat olvastam a Depót, a cikkekből, fórumból sokat tanultam. Az Aprót is szerettem, amikor készült póló, CD, mindenből vettem, hordtam, hallgattam (a mai napig… Tovább »

A Depó véleményem szerint létre és összehozott egy újgenerációs dobostársadalmat 20 évvel ezelőtt, illetve megynyitotta az első kimondottan ütőhangszer orientált piacot, amit rögtön ki is lehetett vesézni a Fórumon, amely viszont még szélesebbre tárta az ajtót a dobolás iránt érdeklődőknek és rajongóknak. Ikonikus mivoltát nem szabadott volna veszni hagyni. Inkább még erősebbre csinálni. Persze a… Tovább »

Búcsú a RitmusDepo-tól Lezárul egy korszak, megszűnik a RitmusDepo. Ahogy pár évvel ezelőtt, most is azt gondoltam, lesz rá megoldás, biztos jön valaki, aki újra felkarolja, ismét fontosnak érzi majd, hogy tovább vigye az oldalt. Most nem jött…, tényleg vége lesz. Kis nosztalgiázás, búcsúzás jön, a számomra fontos és szép emlékekre. 2012-2017 között voltam a… Tovább »

A pontos évre nem emlékszem, de talán 2002-03 tájékán keresett meg Kardos Zsuzsi, hogy készül egy dobos, ütős weboldal. Valóban megvalósult egy akkor hiánypótló online tér, ami kiváló informáló felület volt koncertkritikákkal, szakmai hírekkel, előadókkal, apróhirdetési szolgáltatással. 2006-2009 véleményem szerint egy aktív időszak volt a Depó életében is. Abban az időben működött a Millenáris Jazz… Tovább »

A RitmusDepo volt az első. A legelső. Nagyon jól kitalált és nagyon jól felépített oldal, rendkívül informatív és sokoldalú. Minden hazai dobost részletesen bemutat, korra és tudásszintre való tekintet nélkül. Emlékszem, amikor kb. 20 évvel ezelőtt Zsuzsi megkeresett, hogy tudnánk-e találkozni, hogy beszéljünk egy újonnan megjelenő dobos weboldalról. A Kálvin tér mellett ültünk be egy… Tovább »

Talán észre sem vettük, hogy a RitmusDepo milyen sokat tett a hazai dobos közösségéért, aminek formálója is volt. Nagyon sok kollégát, barátot ismertem meg itt, adtam-vettem, kincseket is találtam. A napi rutinom része volt, hogy ránézzek az oldalra. Hálával tartozunk Kardos Zsuzsának, aki megalapította, és – ha jól sejtem, önkéntes alapon – fenntartotta számunkra ezt… Tovább »

Nekem a RitmusDepo nagyon sokat jelentett! 18 éve, amikor elkezdtem az ütőhangszeres kurzusok szervezését, még nem volt Facebook. A szakmabeliekkel, érdeklődőkkel a kapcsolatfelvételre és az eszmecserékre csak a RitmusDepo felületén volt lehetőség. Az új hírek, koncertajánlók, termékbemutatók egyetlen fóruma volt Depó! A Ritmo 2003 Ütőhangszeres klub tagjai a RitmusDepo fórumán társalogtak a nap 24 órájában!… Tovább »

A Depó megelőzte korát. Közösséget, összefogást, értéket teremtett. Egy főtér, egy találkozási pont, egy fórum, egy ismerkedő, egymásról tudó, egy információs, tanuló, inspirálódós hely, egy centrum és nem utolsó sorban egy apróhirdetés, csere-bere oldal, ami nagyon jól tudjuk mennyire fontos a dobosoknak. 🙂 És mind e mögött van Zsuzsa! – a lelkesedés, a vízió, a… Tovább »

Kedves Zsuzsi! Köszönöm, hogy Engem (is) ért a megtiszteltetés, hogy írhatok pár szót a RitmusDepo-ról: Mit is jelentett a RitmusDepo? Egy honlap? Egy felület, egy megjelenési forma? Valamit, ami sokkal több! Amikor elindult, a középiskolás éveimet tapostam, és akkor a zene és a dobolás jelentett nekem mindent. Egész álló nap képes voltam vagy a hangszer… Tovább »

TÁGAN ÉRTELMEZETT CSALÁDI KÖZÖSSÉG Nekem a RitmusDepo egy baráti közösséget adott. Oyan maradandó ismeretségeket, akikre nagyon büszke vagyok, Remek emberek, és zseniális zenészek. Nem egy esetben az Ő családjuk is baráti közösség lett, és az én családom. Szüleim is ebbe bele sorolhatók. Hiteles partnerek. Soha nem lettem volna ilyen inspiráló, tágan értelmezett családi közösség része.… Tovább »

A RitmusDepo leköszönő főszerkesztőjének gondolatai.

A 2021-es év harmadik Fülesbagoly tehetségkutatója kapcsán beszélgettünk a zsűri által választott legjobb dobossal, Gudics Marcellal.