„Ismét tartozom valahová zeneileg”: Interjú Gavin Harrisonnal (King Crimson, The Pineapple Thief) címmel jelent meg egy remek írás a Hard Rock Magazin oldalán.

Elindult Bágyi Balázs jazzdobos, zeneszerző, a Magyar Jazz Szövetség elnökének hivatalos Facebook oldala. A közösségi oldalon mindig friss információt kaphattok aktuális koncertekről, eseményekről.

Nemrég ütőhangszereseknek szóló blogot indított Joó Szabolcs, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar ütőse, a Black Swamp nemzetközi endorsere. Az oldalon a személyes tapasztalatok és szakmai élmények mellett, hasznos információk, videók és kották is megtalálhatók.

Megújult külsővel üdvözli látogatóit a Tam-Tam Dobcentrum honlapja! Az új honlap sok új szolgáltatással és funkcióval bővült, köztük az új Tesztek, és Tanácsok-tippek menüponttal. Ez utóbbiban Dubán Dezső bejegyzéseit olvashatjuk melyben a dobolással összefüggő praktikus és hasznos témákat feszeget majd. Az oldal emellett webshoppal is bővült, ami a gyors és biztonságos vásárlást hivatott megkönnyíteni.

A napokban vált elérhetővé Bordás József hivatalos weboldala. A honlapon a weblapokon már hagyományosnak tekinthető biográfia, diszkográfia, rider, és képek mellett a Dobos Magazinban megjelent cikkeket, kurzus leírásokat, és a DobMánia Tábor információit is olvashatjuk. Sőt, nemrég indult egy "esélyegyenlőségi pályázat" is, "Csak egy buszjegy" címmel. A pályázaton hátrányos helyzetű, tehetséges dobostanoncok kapnak lehetőséget a… Tovább »

Szombathelyen nemrégiben ért véget a Nemzetközi Bartók Szeminárium. "Idén a zene és a tánc kapcsolatát állította középpontba a szombathelyi fesztivál, ezért volt mottója a "Tánc, minden szinten". Ennek jegyében a nyitókoncerten A csodálatos mandarin-szvit csendült fel. Ősbemutatóként elhangzott Horváth Balázs kifejezetten erre az alkalomra íródott I Gott Riff című műve, 14-én, a francia nemzeti ünnep… Tovább »

A világháló életünket benépesítő csodáinak sorában találjuk a MySpace-oldalakat is, illetve a MySpace-ben rejlő lehetőségekkel élő zenészeket és zenekarokat is. Elsőként Martonosi György MySpace-oldalát ajánljuk; tessék jelölni és közösséget építeni, mert enélkül magányos óriástörpe az ember.

A dalok.hu-n elérhető, illetve azon keresztül megvásárolható a 2007-ben, szerzői kiadásban megjelent Időjáték – Magyar dobosok 1. című lemez. Az albumon olyan (talán nem meglepő módon) dobosok zenélnek hangszereiken, mint Nesztor Iván, Geröly Tamás, Mohai Győző vagy Jeszenszky György.

A felhasználóbarátság, a tartalmi bővülés és az új design jegyében megújult a Tam Tam Dobcentrum honlapja. Többek között felkerült a teljes katalógus és az árlista is, de részletesebb galériákkal, online rendelési lehetőséggel és termékleírásokkal is találkozhat a vásárlás közelében álló felhasználó.