A Magyar Jazz Szövetség a korábbi évekhez hasonlóan idén is pályázatot hirdetett a jazz és könnyűzene iránt érdeklődő fiatal muzsikusok részére.

Bágyi Balázzsal videós interjú keretében beszélgettem egy hétköznap délelőtt a zenei életéről, a zenekaráról, a Jazz Szövetségi teendőkről, és még sok minden másról.

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel az EMMI Köznevelésért Felelős Államtitkársága a szakmai szervezetek egyetértésével az alapfokú művészeti iskolák tanulói számára meghirdetett IV. ORSZÁGOS JAZZ-ZENEI verseny időpontját megváltoztatta. A verseny új időpontja: 2021. március 5-6.

Összesen 180 millió forint pályázati pénzzel támogatja az NKA alá tartozó Könnyűzene Kollégiuma a Raktárplusz elnevezésű koncertsorozatot, amelyet az A38 és a Budapest Jazz Club bonyolít le.

A jazzma.hu közzétette a 2020-as év jazz zenészeinek top listáját. Ez alkalommal is 3 lista készült, ezek a leadott voksok alapján rangsorolják az előadókat, szerzőket, albumokat, klubokat.

Elkészült és megjelent a Magyar Jazz Szövetség hiánypótló, magyar -angol nyelvű jubileumi kiadványa az NKA támogatásában.

A Magyar Jazz Szövetség újra megrendezi Jazz combo versenyét. A versenyre zenekari tag által komponált jazz-darabbal jelentkezhetnek a zenekarok, melyet saját maguk adnak elő. A verseny célja, hogy a magyar combo jazz-ben új művek és hangszerelések szülessenek, valamint ezek előadása professzionális módon valósuljon meg.

Az Év Fiatal Jazz zenésze – 2020. tehetségkutató versenyének az abszolút győztese Horváth Albert.