Az első, nagysikerű DUSZK után 2021 októberében ismét Szegedre várják az ország ütőseit! Az immár kétnapos II. Dél-Alföldi Ütőhangszeres Szakmai Nap és Konferencia célja továbbra is az, hogy színteret biztosítson az ütőhangszeres tanárok, művészek, tanulók és az ütős zenét kedvelő közönség találkozásának, eszmecseréjének.

Felkerült a legnagyobb videómegosztó oldalra a XIII. Országos Ütőhangszeres Verseny Vrana József emlékére Nyitó ünnepségének videója 2019-ből.

Az Magyar Állami Operaház 50 millió forint értékben vásárolt új ütőhangszereket 2 éves előkészítő folyamat után, ilyen mértékű fejlesztésre ezidáig nem volt példa.

Szegeden online ütőhangszeres napokat tartanak idén tavasszal március 5. – május 28. között.

Megjelent Köte Zoltán Ütőhangszeres tanításmódszertani jegyzete a Parlando (2021/1.) hasábjain.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Ütőhangszereseinek facebook oldala közzétette a hallgatók félévi vizsgafelvételeit.

Megváltoztak az ütőhangszeres felvételi követelmények a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karán.

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel az EMMI Köznevelésért Felelős Államtitkársága és a szakmai szervezetek egyetértésével a zenei és táncversenyek területi válogatóinak és országos döntőinek lebonyolítási rendszere, megváltozik. Valamennyi verseny a személyes megjelenés helyett digitális formában kerül megrendezésre.