Four On The Floor címmel jelent meg Jancsovics Máté, azaz The Hybrid Drummer doboktató anyaga, amely bevezetést nyújt az elektronikus zenei dobolásba.

Elkészült és megjelent a Magyar Jazz Szövetség hiánypótló, magyar -angol nyelvű jubileumi kiadványa az NKA támogatásában.

Presser Gábor elérkezettnek látta az időt, hogy elmondja, ő hogyan élte meg a „Presser-sztorit”. Azt a történetet, aminek hosszabb vagy rövidebb fejezeteit oly sokan ismerik az Omegától (1967) az LGT-n át – leginkább a dalain keresztül.

Krasznahorkai László könyvét szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani. A könyvnek van egy dobos szempontból érdekel apropója: Miklós Szilveszter minden fejezethez dobol valamit zenei mellékletként, ezzel is az asszociálást, vagy éppen a tartalmi elmélyülést gazdagítva.

Megjelent Nemes Tibor (a Weiner Leó Zeneiskola AMI és Zeneművészeti Szakgimnázium ütőtanára) dobfelszerelés iskolájának 2 kötete, Dobok és más izgalmas szerkezetek II. kötet, Dobiskola haladóknak címmel. Ezt a kottát fogjuk most nagyító lencséje alá helyezni.  

Érdemes fellapozni ezt a számot is, hiszen ütős szempontból (legalább) 3 érdekes cikket találhatunk benne -lapszemle.

Lapszemlét tartottunk. A Music Media Magazin 2018/3, 3. negyedévi kiadványában egy mélyebb interjút olvashattok Fejes Tamásról, a 11-16. oldalon.