Four On The Floor címmel jelent meg Jancsovics Máté, azaz The Hybrid Drummer doboktató anyaga, amely bevezetést nyújt az elektronikus zenei dobolásba.

A dobos utja

Ennek a könyvnek a célja, hogy nézőpontokat adjon abban, hogy a tudásodat a lehető legjobban tudd kamatoztatni ebben a szakmában, és minnél inkább el tudd érni a dobolással a céljaidat és az álmaidat.

Szakadáti Mátyás

Szakadáti Mátyás, a sok zenei projektben foglalkoztatott dobos és dobtanár a mai vendége Dankó Daninak. Mátyás most a régi zeneiskolájában tanít, és nagyon büszke tanítványaira.Számtalan koncert, Tv és hangfelvétel után is úgyanúgy szereti a dobolást, mint amikor még a “gondtalan” tanuló évek alatt koptatta a padokat a zenesuliban. De épp ez az… Ő már az… Tovább »

Dankó Dani barátunk a Tanári Szobában ezúttal Balog László, session dobossal és már visszatért tanárral ült le beszélgetni. Laci életében már gyermekkorától kezdve hatalmas szerepet játszott a dobolás, ugyanis édesapja maga is dobolt. Szerencsről indult, ahonnan először Miskolcra, majd Budapestre a Kőbányai Zenei Stúdióba vezetett az útja. Pályafutása során olyanokkal hozta össze a sors, mint… Tovább »

Dankó Dani barátunk Solti Jánossal készített interjút, akit azt gondolom, nem nagyon kell bemutatnunk. Solti János a Kőbányai Zenei Stúdió alapítója és tanára, ahonnan eddig is rengeteg kiváló zenész került ki, és ez a mai napig így történik. Tulajdonképpen ez az iskola az egyik legmeghatározóbb zenész növelde, melynek köszönhetően gazdagítja Magyarország zenész társadalmát. Több, mint… Tovább »

Rövidfilm az egyik legnépszerűbb afro-perui ütőhangszerről, a Cajón-ról. Hangszertörténet, cajonkészítés, hangszerkezelés és sok-sok zene. A videó ismeretterjesztő és oktató jellege miatt egyaránt alkalmas a hangszer bemutatására, valamint kedvcsinálóként szolgálhat azok számára, akik éppen hangszerválasztás előtt állnak.

A Nemzeti Pedagógus Kar Alapfokú művészetoktatás tagozata 2021. február 17-én (szerda) 10:00 ONLINE konferenciát rendez.

A Nemzeti Pedagógus Kar Művészetek Tagozata online szakmai konferenciát tart február első felében 2021. február 10.-én (szerda).

Megjelent Köte Zoltán Ütőhangszeres tanításmódszertani jegyzete a Parlando (2021/1.) hasábjain.