Összesen hét témában lehet aktuálisan pályázni az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiumánál.

A Magyar Alkotóművészeti Nonprofit Kft. az Emberi Erőforrások Minisztériumának megbízásából szervezi, pénzügyileg bonyolítja, gondozza és dokumentálja a minisztérium fiatal alkotóművészek és művészettörténészek pályakezdését segítő ösztöndíjpályázatait az idei évben is.

Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma október végi ülésén döntött az Induló Előadói Alprogram és a Klubtámogatói Alprogram idei pályázatairól. A hatályosítást követően 101 könnyűzenei koncerthelyszín összesen közel 240 millió forintot fordíthat a programjaira, az Induló Előadói Alprogram pedig 22 produkciót segít majd a hetedik évadban.

Idén újabb elemmel bővült a Mester-M díj: A “Kedvenc online tanárom” kategóriában három pedagógust jelölhetnek diákjaik.

Az NKA weboldalán újabb nyílt pályázati felhívások érhetőek el több témában.

Szeptember 28-án éjfélkor zárulnak az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiumának ez évi fővárosi, vidéki és határon túli koncerthelyszínek támogatására kiírt pályázatai. A három kategóriában összesen 210 millió forint felhasználásáról dönt majd a Kollégium.

Új, kb. 3 perces zeneművek megalkotására írt ki pályázatot a Nemzeti Kulturális Alap Könnyűzenei Kollégiuma, “az egészségügyi veszélyhelyzet negatív hatásainak mérséklésére”.