Rövidfilm az egyik legnépszerűbb afro-perui ütőhangszerről, a Cajón-ról. Hangszertörténet, cajonkészítés, hangszerkezelés és sok-sok zene. A videó ismeretterjesztő és oktató jellege miatt egyaránt alkalmas a hangszer bemutatására, valamint kedvcsinálóként szolgálhat azok számára, akik éppen hangszerválasztás előtt állnak.

Sok magyar megy ki külföldre szerencsét próbálni. Ám nem mindenkinek jön be a kinti lét, most azonban egy sikertörténetet szeretnék nektek bemutatni: Kovács Ádám története következik, akinek az egyik fő mottója, hogy az együttzenélés az egyik legjobb dolog a világon.

Franczia Dani, az ismert közel-keleti és balkáni ütőhangszeres a 2020-as évet szóló videók közzétételével zárta, ebből adjuk most közre a tombakos videóját.

Bevallom nektek őszintén, a pandémiának voltak pozitívumai is, például olyan dobosok, ütősök csatornáira bukkantam, akikre egyébként talán sosem találok rá. Ilyen Elisabeth Timbal is.

A sorozat huszonegyedik részében Mogyoró Kornél ütőhangszeres mesél arról, hogyan telnek mostanában a napjai, hogyan éli meg ezt a helyzetet.

A sorozat tizennyolcadik részében Sárkány Bertalan – a Mary PopKids, és a Margaret Island ütőse – mesél arról, hogyan telnek mostanában a napjai, hogyan éli meg ezt a helyzetet.

A sorozat kilencedik részében Pusztai Csaba – Horgas Eszter, Kozma Orsi, Szirtes Edina Mókus, a Szőke Szandra Quintet, a Balkumba Tribe, a Berdisz Művek, a Havasi Symphonic, a Z-Drums zenekarok dobosa, ütőse, a Meinl Percussion és a Meinl Cymbals endorzere – mesél arról, hogyan telnek mostanában a napjai, hogyan éli meg ezt a helyzetet.

Egy alkalmi produkcióból született meg Magyarország első és egyetlen afrobeat-zenekara, a Mabon Dawud Republic, amelynek bemutatkozó nagylemezén afrikai zenészlegendák is közreműködtek. A csaknem egy osztálynyi zenésszel készült anyag a Stenken hallható először – lapszemle, Index.

“Nem elég tökéletesen játszani – egyéninek kell lenni” – címmel jelent meg néhány napja egy interjú Mogyoró Kornéllal a fidelio.hu-n (Solti Hanna írása).

2020-ban sem fognak pihenni a szegedi, és az idelátogató ütősök, hiszen idén nem szakmai napot, vagy konferenciát rendeznek majd, hanem különböző programokat az érdeklődők számára.