2021-ben is érdemes zenekaroddal benevezni a Fülesbagoly tehetségkutatóira, hiszen a 3 legjobbnak választott dobos RitmusDepo ajándékot (is) nyerhet!

Egy nagyszabású zeneipari összefogásnak köszönhetően idén is megrendezik három városban a Fülesbagoly Tehetségkutatókat, a tavalyi évhez hasonlóan Debrecen, Budapest és Martonvásár ad helyet a könnyűzenei versenyeknek. Ráadásul idén a RitmusDepo is beszállt a támogatók közé.

A Dal 2021 harmadik adása után ismét öt versenyző tudhatja magát az elődöntőben.

A Dal 2021 második adása után öt versenyző már az elődöntőben tudhatja magát.

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel az EMMI Köznevelésért Felelős Államtitkársága a szakmai szervezetek egyetértésével az alapfokú művészeti iskolák tanulói számára meghirdetett IV. ORSZÁGOS JAZZ-ZENEI verseny időpontját megváltoztatta. A verseny új időpontja: 2021. március 5-6.

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel az EMMI Köznevelésért Felelős Államtitkársága és a szakmai szervezetek egyetértésével a zenei és táncversenyek területi válogatóinak és országos döntőinek lebonyolítási rendszere, megváltozik. Valamennyi verseny a személyes megjelenés helyett digitális formában kerül megrendezésre.

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége 2021-ben ismét megrendezi az idén tavasszal online formában debütált Fonogram-nap nevű eseményt, a zenészek és a hangfelvétel-kiadók legnagyobb ünnepét. A zene nem áll meg: a Fonogram – Magyar Zenei Díj 18+1 kategóriában újra gazdára talál!

A Danubia Talents után az International Moscow Music Online-Competition kamarazene kategóriájában is I. helyezést ért el a magyar trió, és a verseny nagydíját is megnyerték!

Nemrég zajlott le az V. Danubia Talents Nemzetközi Online Zenei Versenye, melyen két ütős formáció is első díjat nyert.