A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel az EMMI Köznevelésért Felelős Államtitkársága és a szakmai szervezetek egyetértésével a zenei és táncversenyek területi válogatóinak és országos döntőinek lebonyolítási rendszere, megváltozik. Valamennyi verseny a személyes megjelenés helyett digitális formában kerül megrendezésre.

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége 2021-ben ismét megrendezi az idén tavasszal online formában debütált Fonogram-nap nevű eseményt, a zenészek és a hangfelvétel-kiadók legnagyobb ünnepét. A zene nem áll meg: a Fonogram – Magyar Zenei Díj 18+1 kategóriában újra gazdára talál!

A Danubia Talents után az International Moscow Music Online-Competition kamarazene kategóriájában is I. helyezést ért el a magyar trió, és a verseny nagydíját is megnyerték!

Nemrég zajlott le az V. Danubia Talents Nemzetközi Online Zenei Versenye, melyen két ütős formáció is első díjat nyert.

A jelenlegi körülmények ellenére is 13 együttes meg tudta mérettetni magát a 23. Amatőr Pop-Rock-Jazz Fesztiválon Pakson.

Kihirdették a BMC és Müpa szervezésében idén hatodik alkalommal megrendezett Új Magyar Zenei Fórum (UMZF) zeneszerzőverseny eredményét a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon a hétvégén.

Október 16. a Dalszerzők napja! Erre az alkalomra 68 dalszerző készített rövid videót a hivatásáról az Artisjus jóvoltából. Mert lehet, hogy ehhez “ihlet” kell és “pillanat”, de ahhoz meg sok tanulás, kitartás, gyakorlás, próbálkozás szükséges.

A Magyar Jazz Szövetség újra megrendezi Jazz combo versenyét. A versenyre zenekari tag által komponált jazz-darabbal jelentkezhetnek a zenekarok, melyet saját maguk adnak elő. A verseny célja, hogy a magyar combo jazz-ben új művek és hangszerelések szülessenek, valamint ezek előadása professzionális módon valósuljon meg.