A kurzus a ritmusszekció két alapvető hangszerének, a basszusnak és a dobnak összehangolásáról, közös munkájáról szól. A könnyűzene fejlődésének során számos zenei stílus alakult ki a RAGTIME-tól a TECHNO zenéig… Gyuri és Tomi session zenészként rengeteg zenei stílusban kell hogy megfeleljen, ismerve a stílusra jellemző jegyeket és jól is használva őket. Az előadáson az egymásra… Tovább »

Drumworkshop Tatai Tamással március 23-án a Búgócsigában! A SZABÁLYTALAN SZABÁLYOS Ahogyan ÉN gondolkodom, gyakorlok, és játszom a RITMUSSAL Egy közhellyel kezdenem a gondolataimat: A szabályok azért vannak hogy megszegjük őket.Mindenki úgy játszik a hangszerén amilyen a személyisége. Én szabályosan játszom szabálytalanul. Az előadáson többeközött ezt a “filozófikus” gondolat menetet fordítom le a ritmus, és a… Tovább »

Az immáron kultusszá vált magyar dobos rendezvény, a dobosok farsangja idén sem maradhat el. Az esemény február 26-án kerül megrendezésre és 14.00-tól várja az érdeklődőket. A változatos programok között mindenki megtalálhatja a számára legizgalmasabb történéseket, legyen az hangszerkiállítás, mesterkurzus, bemutatók, workshop-ok vagy koncertek. Szinte az összes nagy márka képviselteti magát és ezenkívül kisebb gyártókkal, kuriózumokkal… Tovább »

A XII. DobMánia Tábor szakmai nap keretében tartja meg dobversenyének döntőjét, a dobverseny után Gerendás Dani exkluzív workshop-ja következik.

A Nemzeti Pedagógus Kar Művészetek Tagozata online szakmai konferenciát tart február első felében 2021. február 10.-én (szerda).

Immár harmadik alkalommal, a világ legjobb ütőhangszeres művészeit bemutatva, a legjelentősebb ütőhangszeres találkozónak ad otthont Sopron városa. A korábbi évek sikeres koncepcióját folytatva, a meghívott világsztár művészek a koncertjeik mellett oktató előadásokat (mesterkurzusok/workshopok) is tartanak a fiatal generációnak, pedagógusoknak, aktív zenészeknek és természetesen az ütőhangszeres zenét kedvelő közönségnek.